reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2012

To jeszcze nic, mnie dziś naszło na konserwę. I kupiłam sobie bułki, jakąś mielonkę i pomidory. Zeżarłam - uwaga - 3 bułeczki rozkrojone na pół, posmarowane serkiem ziołowym i na każdej kanapce - łącznie 6 sztuk - leżał plasterek mielonki i kilka plasterków pomidora. Mniam, delicje :happy2:
wow to znaczny że wszystko w porządku bo apetycik dopisuje... i oczywiście życzę dziewczynki:)

reklama
Witam:)

ja dzis przemoklam... musialam pojechac do centrum i kurcze bus wypadl i czekalam z wojtaszkiem na "przystanku" 20 min. jeszcze bez wiaty zeby sie schowac... koszmar...

Uciekam nadrobic to co popisalyscie...

Iwasek długo starałaś się o Twój Skarbek?
Miałam urlop więc mam zaległości :)
Dziękuję za miłe przyjęcie:D
Staraliśmy się 8 miesięcy ale po 4 bezowocnym cyklu przebadaliśmy się i moje szczęscie miało słabą armię. Lekarz nie dawał nam szans na naturalne poczęcie...a tu keserpreza:)
Walczę z cukrzycą ciążową na szczęście wcześnie wykrytą. Zazwyczaj badanie cukru z obciążeniem zalecają w 20 tyg a ze względu na nasze przejścia mój dziurolog wszystko dokładnie sprawdza(dzięki mu za to)

Marciaa witaj

tiramisu dzień doberek - dospać nie możesz?? ;)

Chciałam się pochwalić dziewczynki, że zapisałam się wczoraj do szkoły rodzenia na październik :):):)
a przed chwilą poinformowałam szefa o ciąży hehe udawał, że się cieszy :)

Właśnie - szkoła rodzenia. Ja się idę dziś przejść do nieodległego szpitala. Muszę popytać o wszystką włącznie z ginekologiem, bo zrezygnowałam z pakietów a prywatnie nie chcę chodzić. No i szkoła rodzenia tam jest.

Dziewczyny z Warszawy - jaki szpital Was interesuje? Mój wybór padł na Madalińskiego - Szpital Świętej Rodziny. Oby udało mi się tutaj rodzić, bo blisko.

No i dzień dobry, oczywiście :)

reklama
Witam, czytam, że piszecie o szkole rodzenia. Czy trzeba za nią płacić? Bo myślę, że jeśli tak, to nie warto wydawać pieniędzy. Ja wprawdzie miałam cesarkę i obawiam się, że teraz też sama nie dam rady urodzić, ale kilka moich szwagierek rodziło same i miały położną (oczywiście płatną dodatkowo) ale chyba tylko dzięki niej urodziły w miarę szybko. Robiła masaż szyjki macicy w trakcie porodu, ponoć boli jak cholera, ale szybciej następuje rozwarcie więc i akcja porodowa krótsza. Ja osobiście chciałabym spróbować rodzić sama i też poproszę o pomoc tę położną. Ale jeśli będę zmuszona do cesarki - to trudno. A czy wiecie coś już na temat położnej "obowiązkowej"? Wiem, że każdej ciężarnej przysługuje położna w którymś tygodniu. Tylko się zastanawiam czy chodząc do lekarza prywatnie też mi będzie przysługiwać :nerd:
Pozdrawiam

Do góry