reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

To jeszcze nic, mnie dziś naszło na konserwę. I kupiłam sobie bułki, jakąś mielonkę i pomidory. Zeżarłam - uwaga - 3 bułeczki rozkrojone na pół, posmarowane serkiem ziołowym i na każdej kanapce - łącznie 6 sztuk - leżał plasterek mielonki i kilka plasterków pomidora. Mniam, delicje :happy2:
wow to znaczny że wszystko w porządku bo apetycik dopisuje... i oczywiście życzę dziewczynki:)

reklama
Witam:)

ja dzis przemoklam... musialam pojechac do centrum i kurcze bus wypadl i czekalam z wojtaszkiem na "przystanku" 20 min. jeszcze bez wiaty zeby sie schowac... koszmar...

Uciekam nadrobic to co popisalyscie...

Iwasek długo starałaś się o Twój Skarbek?
Miałam urlop więc mam zaległości :)
Dziękuję za miłe przyjęcie:D
Staraliśmy się 8 miesięcy ale po 4 bezowocnym cyklu przebadaliśmy się i moje szczęscie miało słabą armię. Lekarz nie dawał nam szans na naturalne poczęcie...a tu keserpreza:)
Walczę z cukrzycą ciążową na szczęście wcześnie wykrytą. Zazwyczaj badanie cukru z obciążeniem zalecają w 20 tyg a ze względu na nasze przejścia mój dziurolog wszystko dokładnie sprawdza(dzięki mu za to)

Marciaa witaj

tiramisu dzień doberek - dospać nie możesz?? ;)

Chciałam się pochwalić dziewczynki, że zapisałam się wczoraj do szkoły rodzenia na październik :):):)
a przed chwilą poinformowałam szefa o ciąży hehe udawał, że się cieszy :)

Właśnie - szkoła rodzenia. Ja się idę dziś przejść do nieodległego szpitala. Muszę popytać o wszystką włącznie z ginekologiem, bo zrezygnowałam z pakietów a prywatnie nie chcę chodzić. No i szkoła rodzenia tam jest.

Dziewczyny z Warszawy - jaki szpital Was interesuje? Mój wybór padł na Madalińskiego - Szpital Świętej Rodziny. Oby udało mi się tutaj rodzić, bo blisko.

No i dzień dobry, oczywiście :)

reklama
Witam, czytam, że piszecie o szkole rodzenia. Czy trzeba za nią płacić? Bo myślę, że jeśli tak, to nie warto wydawać pieniędzy. Ja wprawdzie miałam cesarkę i obawiam się, że teraz też sama nie dam rady urodzić, ale kilka moich szwagierek rodziło same i miały położną (oczywiście płatną dodatkowo) ale chyba tylko dzięki niej urodziły w miarę szybko. Robiła masaż szyjki macicy w trakcie porodu, ponoć boli jak cholera, ale szybciej następuje rozwarcie więc i akcja porodowa krótsza. Ja osobiście chciałabym spróbować rodzić sama i też poproszę o pomoc tę położną. Ale jeśli będę zmuszona do cesarki - to trudno. A czy wiecie coś już na temat położnej "obowiązkowej"? Wiem, że każdej ciężarnej przysługuje położna w którymś tygodniu. Tylko się zastanawiam czy chodząc do lekarza prywatnie też mi będzie przysługiwać :nerd:
Pozdrawiam

Do góry