reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2012

Chyba faktycznie musisz wyluzować. Mnie doktór kazała nie dźwigać więcej niż 3 kilo. Tak więc kupuje tylko doraźnie drobne rzeczy. Zakupy większe robię tylko z mężem. Trochę żałuje poszła bym na te usg 3D za free (info od Vileyki) ale akurat ma wizytę u teściów.

reklama
kurczę a ja tak po calym dniu biegania z mlodym czuje dziwne napiecie w podbrzuszu. Za duzo sie nadzwigalam mlodego a juz 12kg waży.
ja tez tak mam jak sie nalatam z małym. moj 15kg.
jak cos to no spa wez. w ciąży można brać. a zawsze złagodzi trochę napięcie.
adak4 3 kg? to ja z domu bym w ogóle nie wyszła :-) bo zabrać ze sobą śmieci torebkę z piciem jedzeniem dla synka i do tego albo samochód pchacz albo torbę zabawek do piachu. a wracam jeszcze dodatkowo z torba zakupów. dobrze chodź mój dziec sam wchodzi i zachodzi z 3 pietra.

Asteria przepadaj dokladnie oczy, to nie zarty!!! a co do migren to moze jednak cisnienie???? napiecie, troche nerwow, przemeczenie..... trzymaj sie :*
Witam nowe mamusie i zobaczycie wszystko sie samo ulozy, dzidzia to cudowny dar!!!!!!
Vilejka dzieki za link, ja moze sie wybiore, interesuje mnie sprawa krwi pepowinowej a czuje sie nie do informowana i moze uda sie skorzystac z 3D ;)
Marciaa zacznij sie oszczedzac!!!!! nie wolno Ci dzwigac, wiem, ze to nie latwo zrobic przy maluchu ale uwazaj na siebie!!!!!

Witajcie
to sie doigralam. O 5.30 wylądowałam w szpitalu z krwotokiem. Do mamy zdarzylam tylko powiedziec ze juz chyba po wszystkim. Z nerwów prawie zaslabłam. W nocy zle spałam czułam ze cos sie stanie.
Na szczescie dzidzia żyje. On pon urosla 1,5cm. Serduszko bilo mocno. Muszę leżeć i brać duphaston.
Pytałam skąd takie mocne krwawienie z przesilenia prawdopodobnie. Na szczescie wszystko zamkniete i bez zmian. 3majcie kciuki bardzo się boję

:szok: Marciaa musisz sie oszczedzac, to trudne majac male dziecko, ale musisz:blink: Dobrze, ze z fasola ok. Wypoczywaj kochana

Asteria
, w ciazy ma sie bole glowy, ja mialam straszne przy normalnym cisnieniu, jak zaczelam jeszcze z nim miec problemy to w ogole dramat. Duzo pijesz? Czasem jak malo sie pije to boli glowa. Wypoczywasz na dworzu?Nie jedz duzo soli.

myszka
, super, ze wszystko ok:-)

stekalam, wczoraj, ze u mnie goraco a dzis zapowiada sie deszcz

Marciaaa uważaj na siebie, bo jak nie to przez kolano!!!! ;-) Mały pewnie chce być jeszcze sporo noszony, ale musisz rozgraniczyć siły pomiędzy dwie dzidzie!! Staraj się odpoczywać jak najwięcej!!

Witajcie
to sie doigralam. O 5.30 wylądowałam w szpitalu z krwotokiem. Do mamy zdarzylam tylko powiedziec ze juz chyba po wszystkim. Z nerwów prawie zaslabłam. W nocy zle spałam czułam ze cos sie stanie.
Na szczescie dzidzia żyje. On pon urosla 1,5cm. Serduszko bilo mocno. Muszę leżeć i brać duphaston.
Pytałam skąd takie mocne krwawienie z przesilenia prawdopodobnie. Na szczescie wszystko zamkniete i bez zmian. 3majcie kciuki bardzo się boję

UFFFF... czytalam twoj post w napieciu... i gdy doszlam do fragmentu ze z dzidzia dobrze to odetchnelam z ulga:) UWAZAJ teraz na siebie:) DUZO LEZENIA I NIE DZWIGANIA... maż jest od tego ;-)

Asteria
, w ciazy ma sie bole glowy, ja mialam straszne przy normalnym cisnieniu, jak zaczelam jeszcze z nim miec problemy to w ogole dramat. Duzo pijesz? Czasem jak malo sie pije to boli glowa. Wypoczywasz na dworzu?Nie jedz duzo soli.
Pije tyle ze zastanawiam sie gdzie to sie miesci:) ponad 3 l dziennie;) cisnienie mam wzorowe. za tydzien wizyta u neurologa moze on cos zarazie ob od 2 dni dzien zaczynam od Apapu.

Ostatnia edycja:
marciaaa no co Ty tu piszesz. dziewczyny mają rację - przez kolano !!!
całe szczęście, że fasolka zdrowa, oszczędzaj się
tak to jest dziewczyny, ciąża to ciąża i trzeba się oszczędzać dla naszych pociech, to nie jest tak, że jak ciąża przebiega prawidłowo to można wszystko o nieeee
dajmy się rozpieszczać :)

reklama
mozna sie rozpieszczac tylko nie zawsze jest to mozliwe przy malym dziecku, tu jest problem, jak nie ma nam kto pomoc a dzieckiem trzeba sie zajac donia;-) a mozna wszystko w ciazy prawidlowej robic /ja do 6 miecha po gorach chodzilam dopoki mnie kleszcz nie ugryzl/, pamietaj, ze Marciaa ma juz jedno dziecko do tego ciut ponad roczne i organizm jest troche bardzo przemeczony.

Asteria
moze reakcja na zmiane hormonow? Mnie boli glowa, ale jak jestem zmeczona. Moze faktycznie neurolog Ci pomoze.

Do góry