reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2012

Czikita to znaczy, że za późno do nas dotarłaś, z nami na pewno łatwiej zniosłabyś niedogodności pierwszego trymestru
a jeżeli wiadomość o ciąży była zaskoczeniem to rozumiem, że teraz już się cieszysz?

reklama
cześć dziewczyny:) dawno mnie nie było:) ale u mnie teraz jest okres na wariackich papierach:) ale postaram się być na bieżąco teraz:D chociaż i tak będzie trudno dopóki goście są w domu:) podejrzewam, że Was nie nadrobię, ale zamierzam się więcej udzielać:) ostatnio zapisałam się na usg genetyczne (21 lipca, czyli w 11 tygodniu i 4 dniu ciąży):) zastanawiam się jakie potrzebne są badania..bo ja póki co miałam jakaś zwykłą morfologię krwi, moczu, WR, stopień czystości pochwy no i właśnie koniec..moja lekarka przyjmuje dopiero w przyszły wtorek...zastanawiam się czy nie zapisać się do jakiegoś innego lekarza..bo nie miałam np. skierowania na toxoplazmozę, a w domu mam 2 koty;> więc nie wiem czy czekać do kolejnego wtorku, czy jutro gdzieś pójść (chociażby na nfz do innego lekarza) po jakieś skierowania;> co myślicie? aa...no i tylko raz miałam usg w 7 tygodniu i 1 badanie ginekologiczne;> i koniec:>

Dziń dobry wszystkim!
U mnie dziś wkońcu wyjrzało słońce uffffffff, ja zaraz zmykam do lekarza, na cytologię. A póżniej może jakaś rundka po sklepach. Miłego dnia Wam życzę. Buziaczki dla brzuszków! :-)

Ja tak na szybko- zdałam farmakologię, jupiiiii! Jeszcze 2 egzaminy ale to w sierpniu i wrześniu. W sumie chyba nawet się cieszę że tak nam to porozkładali
Czikita- najważniejsze e teraz się cieszysz. A jak zobaczysz maleństwo to na pewno oszalejesz na jego punkcie
Chociaż ja bardzo poźno zaczęłam sie cieszyć córą, byłam zmęczona, zabiegana, miałam zaliczenia. Ale pierwsze uśmiechy i było po mnie;-)
Anastazja
- to idziesz tak jak ja na usg- ja bedę miała 11tyg i 5 dni. Co do tokso- łatwiej się zarazić surowym mięsem niż od kota- to tak na marginesie. Jeśli masz taka mozliwośc to najlepiej zobić to badanie koło 14 tyg. wynika to z tego że jeżeli coś byłoby nie tak to dopiero chyba od 15 tygodnia (albo 14- nie pamiętam) można zacząć leczenie. Nawet wcześniejsze wykrycie tego nie zmienia. A zarazić się możesz w każdym momencie- sprzataj kuwetę w rekawiczkach albo poproś kogoś o to.
Ja niestety robiłam badanie teraz bo takie dostałam skierowanie- a bałam się jak cholerka że coś przy robieniu sekcji złapałam. Na szczęście jest ujemna
panna.nikt- zazdroszczę czucia bąbelka.:-) Wydaje mi się to mozliwe- z Lidką czułam około 15 tygodnia pierwsze bulgotania i wieczorami oglądaliśmy całą gromadą jej harce bo było ładnie widać
Pola- po każdej burzy wychodzi słońce, cierpliwości Ci życzę

witajcie!

Pola, ale fajo bobo, moze wyciaga lapcie bo chce cyca:-D

pati co Ty sie ogrodem przejmujesz, tez mam angielski;-) wyluzuj, zrobisz ladny za rok

Czikita
witaj u nas styczniowko. Ja z pierwszym dzieckiem, mimo, ze planowane tez mialam depresje, przeszlo mi w drugim trymestrze;-) Zobaczysz jak sie urodzi, jak potem bedziesz sie cieszyc

o Anastazzja siema. Zawsze gdy uwazam, ze cos mnie niepokoi ide prywatnie.

lajtway gratki za zdanie farmakologii:-)

Witam. Jam też mam termin na styczeń. Wg @ na 6 - 8 a wg wielkości na 16 (długie cykle). Wczoraj byłam na usg prenatalnym i pobrano mi krew do testu. Na wyniki poczekam 2 tygodnie. Ale usg wyszło dobrze i teraz jestem już spokojniejsza. Maleństwo ma 5,5 cm. Serdecznie pozdrawiam i przyłączam się do wspólnego oczekiwania na dzidziusia.

hej
witam nowe mamy.
ależ ja jestem wykończona. miałam gościa i jestem wypompowana psychicznie.
panna super. u mnie tam byś nic nie zobaczyła bo bardo porządny kawałek sadła osłania bardzo skrzętnie mego maluszka :) ale poczuć ze maluszek jest bardzo bym już chciała. tak jak piszesz to takie uspakajające.

reklama
litvay gratulacje!!!
zmp witamy...
Cześć Dziewczynki! Ja wróciłam, duszno niemiłosiernie, ale to lepsze od tego ciągłego deszczu!
A więc byłam na cytologii, a że od ostatniej wizyty minęło mi już ponad 3 tygodnie i się zaczełam stresować, czyu wszystko u mojego szkraba ok, poprosiłam lekarza (a właściwie uprosiłam :-) ) o sprawdzenie czy wsio ok.
Zrobił mi usg, nawet nic nie mówił, od razu się zgodził. Dzidzia się fajnie ruszała, kopała i machała rączkami, a on na to "że chyba nie musi mi objaśniać że wszytsko jest ok, bo sama widzę jakie mam zywotne dzieciątko" hihihi ;-). Dzidzia ma 46,7 mm, czyli tak jak 11 tydz i 3 dzień (wiec troszkę większe wciąż)
Strasznie jestem szczęśliwa, i uspokoiłam się już....

Do góry