reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

widzisz panna, nie ma co sie stresowac;-) juz maluch szaleje? :-D fajnie masz, ja jeszcze nic nie czuje, ale licze na to, ze bedzie szybciej niz w pierwszej ciazy:-D

Szczerze mówiąc nie wiem czy to maluch, ale jak myślę że tak jest to jestem spokojniejsza :), z pewnością poczujesz wcześniej, ja też na to liczę, z Julą poczułam, pod koniec 16 tyg., zalewdie kilka razy w ciągu dnia, ale to było cudownie uspokajające :).
Teraz , jak leżę na boku i przekładam sie na plecy to wyraźnie widać gdzie jest (a już coraz wyżej), napina się i dopiero za chwilę układa :)

reklama
Szczerze mówiąc nie wiem czy to maluch, ale jak myślę że tak jest to jestem spokojniejsza :), z pewnością poczujesz wcześniej, ja też na to liczę, z Julą poczułam, pod koniec 16 tyg., zalewdie kilka razy w ciągu dnia, ale to było cudownie uspokajające :).
Teraz , jak leżę na boku i przekładam sie na plecy to wyraźnie widać gdzie jest (a już coraz wyżej), napina się i dopiero za chwilę układa :)

ale fajnie:rolleyes:

Na którejś stronie w ciąży tydzień po tygodniu było napisane, że można poczuć w 14 tygodniu niby. Z Viką pamiętam, że poczułam dość wcześnie, ale za cholerę nie mogę sobie przypomnieć kiedy to było dokładnie..:D

Cześć Dziewczynki. Super że już maluszki dają o sobie znać w ten sposób, nawet jeśli to całkiem subiektywne odczucia.
Mnie wczoraj zamurowało, jak zobaczyłam na monitorze USG to:

Zobacz załącznik 369949

Następne badanie za 3 tygodnie.

Też mam dość tej pogody. Poza tym mam teraz tydzień awarii... W weekend nie działała moja strona internetowa, bo padły serwery, dzisiaj z kolei nie miałam od rana internetu, jak już internet wrócił, to router i telefon internetowy przestały działać i mogę korzystać z netu tylko przez kabel. A kabel mam krótki, więc moje biuro jest dziś na poduszkach porozwalanych na podłodze przy modemie :( A jeszcze mam tyle pracy...
Jakby tego było mało, właśnie zobaczyłam na suficie mokrą plamę. Nad nami jest niezagospodarowany strych i przynajmniej raz w roku po obfitych deszczach kapie nam z sufitu :/
Jedyne pocieszenie to że weekend coraz bliżej...

Hej dziewczyny, co za masakra z nieba sie leje non stop..... nam juz tez pojawila sie mokra plama na suficie, oprocz tego ogrod zarosniety, kwiaty pognily, fujjjj.... nic sie nie chce, przekladam sie z lozka na kanape i tak caly dzien, dzieci wyjechaly, M w pracy caly dzien, nuda....... Ja mam badanie dopiero jakos kolo 20.07 i tez nie moge sie doczekac... przeszly mi juz mdlosci, z objawow tylko bolace piersi zostaly.... chciala bym juz zobaczyc malenstwo albo poczuc....
Pannna zazdroszcze tego przemieszczania, czujesz juz swoje cudo to piekne!!!!!!!!
Pola nie martw sie awariami, mina, a maluch rewelacyjny, pomachal do Ciebie!!!!!

reklama
Witam styczniowe ciążówki :happy2:

U mnie mija właśnie 13 tydzień ciąży. Pierwszy trymestr przeżyłam bardzo źle - najpierw niespodziewana, nieplanowana wiadomość o ciąży, a potem silne dolegliwości pierwszych tygodni tzn. mdlosci, wymioty, senność, zmienne nastroje...Na szczeście objawy już słabną a ja powoli zaczynam się przyzwyczajać do myśli zostania mamusią...
Pozdrawiam inne oczekujące mamuśki :-)

Do góry