reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2012

widzisz panna, nie ma co sie stresowac;-) juz maluch szaleje? :-D fajnie masz, ja jeszcze nic nie czuje, ale licze na to, ze bedzie szybciej niz w pierwszej ciazy:-D

Szczerze mówiąc nie wiem czy to maluch, ale jak myślę że tak jest to jestem spokojniejsza :), z pewnością poczujesz wcześniej, ja też na to liczę, z Julą poczułam, pod koniec 16 tyg., zalewdie kilka razy w ciągu dnia, ale to było cudownie uspokajające :).
Teraz , jak leżę na boku i przekładam sie na plecy to wyraźnie widać gdzie jest (a już coraz wyżej), napina się i dopiero za chwilę układa :)

reklama
Szczerze mówiąc nie wiem czy to maluch, ale jak myślę że tak jest to jestem spokojniejsza :), z pewnością poczujesz wcześniej, ja też na to liczę, z Julą poczułam, pod koniec 16 tyg., zalewdie kilka razy w ciągu dnia, ale to było cudownie uspokajające :).
Teraz , jak leżę na boku i przekładam sie na plecy to wyraźnie widać gdzie jest (a już coraz wyżej), napina się i dopiero za chwilę układa :)

ale fajnie:rolleyes:

Na którejś stronie w ciąży tydzień po tygodniu było napisane, że można poczuć w 14 tygodniu niby. Z Viką pamiętam, że poczułam dość wcześnie, ale za cholerę nie mogę sobie przypomnieć kiedy to było dokładnie..:D

Cześć Dziewczynki. Super że już maluszki dają o sobie znać w ten sposób, nawet jeśli to całkiem subiektywne odczucia.
Mnie wczoraj zamurowało, jak zobaczyłam na monitorze USG to:

Zobacz załącznik 369949

Następne badanie za 3 tygodnie.

Też mam dość tej pogody. Poza tym mam teraz tydzień awarii... W weekend nie działała moja strona internetowa, bo padły serwery, dzisiaj z kolei nie miałam od rana internetu, jak już internet wrócił, to router i telefon internetowy przestały działać i mogę korzystać z netu tylko przez kabel. A kabel mam krótki, więc moje biuro jest dziś na poduszkach porozwalanych na podłodze przy modemie :( A jeszcze mam tyle pracy...
Jakby tego było mało, właśnie zobaczyłam na suficie mokrą plamę. Nad nami jest niezagospodarowany strych i przynajmniej raz w roku po obfitych deszczach kapie nam z sufitu :/
Jedyne pocieszenie to że weekend coraz bliżej...

Hej dziewczyny, co za masakra z nieba sie leje non stop..... nam juz tez pojawila sie mokra plama na suficie, oprocz tego ogrod zarosniety, kwiaty pognily, fujjjj.... nic sie nie chce, przekladam sie z lozka na kanape i tak caly dzien, dzieci wyjechaly, M w pracy caly dzien, nuda....... Ja mam badanie dopiero jakos kolo 20.07 i tez nie moge sie doczekac... przeszly mi juz mdlosci, z objawow tylko bolace piersi zostaly.... chciala bym juz zobaczyc malenstwo albo poczuc....
Pannna zazdroszcze tego przemieszczania, czujesz juz swoje cudo to piekne!!!!!!!!
Pola nie martw sie awariami, mina, a maluch rewelacyjny, pomachal do Ciebie!!!!!

reklama
Witam styczniowe ciążówki :happy2:

U mnie mija właśnie 13 tydzień ciąży. Pierwszy trymestr przeżyłam bardzo źle - najpierw niespodziewana, nieplanowana wiadomość o ciąży, a potem silne dolegliwości pierwszych tygodni tzn. mdlosci, wymioty, senność, zmienne nastroje...Na szczeście objawy już słabną a ja powoli zaczynam się przyzwyczajać do myśli zostania mamusią...
Pozdrawiam inne oczekujące mamuśki :-)

Do góry