reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2012

A u nas dzis słoneczko:-)
Marietta- o toś mnie pocieszyła- czyli ze druga dziołcha? Teściu będzie niepocieszony hihi. Ale mam też wstręt do miesa a w brzuchu tylko jedno bobo siedzi. Zresztą aby zdrowe było, jak patrzę na swoją córcię to chciałabym taką drugą:-D
Dziś znów pracowity dzionek- wpadlam się przywitać i śmigam pozałatwiać papiery a potem do nauki....buuu. Nie lubię farmakologii

reklama
dobry dzien :)

dzis ide na usg pomachac fasolince :) Troszke zdenerwowana bo miesiac temu bylam ostatni raz :)
3majcie kciuki

ja w 1 ciazy utylam niecale 18 kg przy odpuszczeniu slodyczy, plywaniu 3xtyg, i pilnowaniu sie. Nie ma reguly. Do 7 miesiaca przytylam 7kg potem poszloooooo. Zobacze u lekarza ile na wadze poszlo do gory ale nie wydaje mi sie duzo moze kg.

Witam deszczowo!
już dzisiaj zdążyłam przemoczyć buty i teraz popijam herbatkę z sokiem malinkowym:)
Marciaa, trzymam kciuki za wizytę.
Agness_13, uwielbiam to krakowskie "na pole", mój mąż ma rodzinę w Krakowie. On chodzi z Młodym "na pole" a ja "na podwórko" :)
Dzisiaj znowu młody mnie rozczulił:
Chodzi od rana ze swoim ukochanym zajączkiem pod bluzeczką. Pytam się Go co robi, a on na to:
"Mama ma dzidzie w buchu a Simon ma "kiśkusia" w buchu" i wyciąga albumy ze zdjęciami jak był noworodkiem

Ostatnia edycja:
Dzień dobry dziewczynki:-) U mnie dziś okropna pogoda, pada ciągle, pochmurno i zimno brrr....wybieram się na spacer po sklepach i chyba ekspresowo to muszę załatwić, bo aż się nie chce wychodzić na taką pogodę. Mam takie pytanko, co myślicie o tym, że moja gin ma w zwyczaju na każdej wizycie podglądać dzidzię na usg? Ja się w sumie cieszę, bo mam okazję też dzięki temu popatrzeć i się przekonać, że wszystko jest ok ale z drugiej strony...to w sumie Usg co 4 tygodnie to może za często....jedni mówią, że to nie szkodzi, a inni wprost przeciwnie:)

hej
byłam w biedronce po nektarynki :) później chwilkę na placu zabaw i wracaliśmy już w deszcz. ale taki rzęsisty padała ze cala mokra byłam. synek sie z mnie śmiał ze woda kapie mi z włosów :) a musiałam skubańca nieść cala drogę bo zaczął płakać ze deszcz mu an twarz pada. no nic ale sie do tarabaniłam.
i mam kartonik (takie zastawy na ciasto i krem w kartonie ) na karpatke. bede tworzyc moze jutro bo cos mnie naszlo na takie obrzydliwei kremowe ciasto :)
przyszły tez moje dresy z allegro i mam już fajne porty do latania po domu co mnie w brzuch nie cisną.
anisia ja tez co wizyta mam robione usg. i w pierwszej ciąży tez tak miałam. wydaje się mi ze jak ciążą jest tak wczesna to jak inaczej sprawdzić ta dzidzie?

hej

wrocilam z mala ze szczepienia
u mnie duszno, chyba zapowiada sie deszczyk

u mnie przy panstwowej opiece jest tylko 1 usg polowkowe
ja chodze co miesiac/poltorej prywatnie do gina, bezpieczniej sie czuje, bo wole widziec niz tylko dopplerem serduszko co miesiac slyszec

czeresnie ciagle na topie, herbata powrocila do lask, ale tylko z cytryna

caluski w brzuszki

reklama
no i po. Fasolinka bryka na maxa. Jest duza ma 3,5cm :) mialam usg przez brzuch. Zdabał piersi i pobral cytologie. Tylko testnio ciut wysokie wiec musze sie kontorolowac.
Jutro smigam na badania kwi bo nie zdarzylam i jeszcze endokrynologa trzeba odwiedzic i z mlodym na szczepienie isc. Eh.

Za 2 tyg wizyta i badamy kosc nosowa itd.
bardzo sie ciesze i mi ulzylo :)

Do góry