reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

A u nas dzis słoneczko:-)
Marietta- o toś mnie pocieszyła- czyli ze druga dziołcha? Teściu będzie niepocieszony hihi. Ale mam też wstręt do miesa a w brzuchu tylko jedno bobo siedzi. Zresztą aby zdrowe było, jak patrzę na swoją córcię to chciałabym taką drugą:-D
Dziś znów pracowity dzionek- wpadlam się przywitać i śmigam pozałatwiać papiery a potem do nauki....buuu. Nie lubię farmakologii

reklama
dobry dzien :)

dzis ide na usg pomachac fasolince :) Troszke zdenerwowana bo miesiac temu bylam ostatni raz :)
3majcie kciuki

ja w 1 ciazy utylam niecale 18 kg przy odpuszczeniu slodyczy, plywaniu 3xtyg, i pilnowaniu sie. Nie ma reguly. Do 7 miesiaca przytylam 7kg potem poszloooooo. Zobacze u lekarza ile na wadze poszlo do gory ale nie wydaje mi sie duzo moze kg.

Witam deszczowo!
już dzisiaj zdążyłam przemoczyć buty i teraz popijam herbatkę z sokiem malinkowym:)
Marciaa, trzymam kciuki za wizytę.
Agness_13, uwielbiam to krakowskie "na pole", mój mąż ma rodzinę w Krakowie. On chodzi z Młodym "na pole" a ja "na podwórko" :)
Dzisiaj znowu młody mnie rozczulił:
Chodzi od rana ze swoim ukochanym zajączkiem pod bluzeczką. Pytam się Go co robi, a on na to:
"Mama ma dzidzie w buchu a Simon ma "kiśkusia" w buchu" i wyciąga albumy ze zdjęciami jak był noworodkiem

Ostatnia edycja:
Dzień dobry dziewczynki:-) U mnie dziś okropna pogoda, pada ciągle, pochmurno i zimno brrr....wybieram się na spacer po sklepach i chyba ekspresowo to muszę załatwić, bo aż się nie chce wychodzić na taką pogodę. Mam takie pytanko, co myślicie o tym, że moja gin ma w zwyczaju na każdej wizycie podglądać dzidzię na usg? Ja się w sumie cieszę, bo mam okazję też dzięki temu popatrzeć i się przekonać, że wszystko jest ok ale z drugiej strony...to w sumie Usg co 4 tygodnie to może za często....jedni mówią, że to nie szkodzi, a inni wprost przeciwnie:)

hej
byłam w biedronce po nektarynki :) później chwilkę na placu zabaw i wracaliśmy już w deszcz. ale taki rzęsisty padała ze cala mokra byłam. synek sie z mnie śmiał ze woda kapie mi z włosów :) a musiałam skubańca nieść cala drogę bo zaczął płakać ze deszcz mu an twarz pada. no nic ale sie do tarabaniłam.
i mam kartonik (takie zastawy na ciasto i krem w kartonie ) na karpatke. bede tworzyc moze jutro bo cos mnie naszlo na takie obrzydliwei kremowe ciasto :)
przyszły tez moje dresy z allegro i mam już fajne porty do latania po domu co mnie w brzuch nie cisną.
anisia ja tez co wizyta mam robione usg. i w pierwszej ciąży tez tak miałam. wydaje się mi ze jak ciążą jest tak wczesna to jak inaczej sprawdzić ta dzidzie?

hej

wrocilam z mala ze szczepienia
u mnie duszno, chyba zapowiada sie deszczyk

u mnie przy panstwowej opiece jest tylko 1 usg polowkowe
ja chodze co miesiac/poltorej prywatnie do gina, bezpieczniej sie czuje, bo wole widziec niz tylko dopplerem serduszko co miesiac slyszec

czeresnie ciagle na topie, herbata powrocila do lask, ale tylko z cytryna

caluski w brzuszki

reklama
no i po. Fasolinka bryka na maxa. Jest duza ma 3,5cm :) mialam usg przez brzuch. Zdabał piersi i pobral cytologie. Tylko testnio ciut wysokie wiec musze sie kontorolowac.
Jutro smigam na badania kwi bo nie zdarzylam i jeszcze endokrynologa trzeba odwiedzic i z mlodym na szczepienie isc. Eh.

Za 2 tyg wizyta i badamy kosc nosowa itd.
bardzo sie ciesze i mi ulzylo :)

Do góry