reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

Magdalena - to nie masz za ciekawie, mój kasza na mm to rarytas mógłby jeśćpóki brzusio nie pęknie :)
Wikiriki - w moim przypadku to chyba też lenistwo, z kubka od razu leci a z piersi trochę trzeba possać. Poza tym potrafił napić się porządnie a potem i tak zjeść 200 kaszy czy obiadku ;)

reklama
a mój ciągle na cycku :/ w dzień i w nocy... caały czas. jedyne co zje to w południe zupę,ale tylko taką "dorosłą",nic więcej.

Patusia, gratulacje dla chodzącej Martynki!! Szybka i zdolna dziewczynka
Wikiriki, a ja czytałam że dzieci w tym okresie to mogą ok. 600 ml mleka pić i to jest ok.Takie minimum.
Moja Nika bardzo lubi mleczko, nie było problemu z przejściem z karmienia naturalnego na sztuczne na szczęście. I też uwielbia kaszki:)

No tak nie każde dziecko chętnie pije mleko jak już je posiłki :)
Nie które w tym wieku w ogóle nie chcą mleka i też jest w porządku ale jeśli dziecko zgadza się na mleko to dla niego lepiej jeśli będzie ono dalej dominowało w diecie :) Dlatego do roku dobrze jest jeśli tego mleka jest więcej niż posiłków.
Patusia A i zapomniałam o najważnijeszym-gratuluje :) Szybciutko chodzi tylko uważaj na nóżki i stopy jak stawia żeby sie nie wkrzywiły i o wit.D żeby później nie było problemu jaki ja mam. Wiem co mówię bo sama mam krzywe nogi ehh

Ostatnio edytowane przez moderatora:
u nas mlesio w nocy i czsem w dzien badz wieczor a tak obiad wcina, deser owocowy, jogurt le nie za duzo bo po nich ulewa, chleba z szynka szama jak stary :-) samsobie jablko obgryza, biszkopcik albo wafle ryzowe lubi :) hitem jest zupa rybna z lanymi kluchami :) kaszek nie daje bo dobrze sobie wyglada:D

Fazerkamm, jak mały tak krótko ci w dzień spał, to nie był marudny? Moja czasami też malutko śpi, ale jeśli łącznie mniej niż 2 godziny w dzień, to ciężko z nią wytrzymać, marudzi i płaczliwa jest..Wtedy szybko wieczorem idzie spać.
jest marudny jak coś chcę zrobić, jak siedzę z nim i się bawimy to jest znośny :) jedynie po kąpieli trzeba ekspresem ubierać bo domaga się krzykiem mleczka :-p

reklama
Wikiriki- byliśmy w sobotę u ortopedy i mówił, że wszystko jest w porządku :) Ale mamy ją obserwować w razie czego :)
No to świetnie :) Ze jest w porządku i kontrolujecie to bo wiele matek cieszy się że dziecko chodzi samodzielnie na 8msc ale nie jest to zdrowe dla kości i kręgosłupa bo jest jeszcze za słabe...Także z postepów można się cieszyć ale należy to kontrolować :)

Do góry