reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2012

Magdalena - to nie masz za ciekawie, mój kasza na mm to rarytas mógłby jeśćpóki brzusio nie pęknie :)
Wikiriki - w moim przypadku to chyba też lenistwo, z kubka od razu leci a z piersi trochę trzeba possać. Poza tym potrafił napić się porządnie a potem i tak zjeść 200 kaszy czy obiadku ;)

reklama
a mój ciągle na cycku :/ w dzień i w nocy... caały czas. jedyne co zje to w południe zupę,ale tylko taką "dorosłą",nic więcej.

Patusia, gratulacje dla chodzącej Martynki!! Szybka i zdolna dziewczynka
Wikiriki, a ja czytałam że dzieci w tym okresie to mogą ok. 600 ml mleka pić i to jest ok.Takie minimum.
Moja Nika bardzo lubi mleczko, nie było problemu z przejściem z karmienia naturalnego na sztuczne na szczęście. I też uwielbia kaszki:)

No tak nie każde dziecko chętnie pije mleko jak już je posiłki :)
Nie które w tym wieku w ogóle nie chcą mleka i też jest w porządku ale jeśli dziecko zgadza się na mleko to dla niego lepiej jeśli będzie ono dalej dominowało w diecie :) Dlatego do roku dobrze jest jeśli tego mleka jest więcej niż posiłków.
Patusia A i zapomniałam o najważnijeszym-gratuluje :) Szybciutko chodzi tylko uważaj na nóżki i stopy jak stawia żeby sie nie wkrzywiły i o wit.D żeby później nie było problemu jaki ja mam. Wiem co mówię bo sama mam krzywe nogi ehh

Ostatnio edytowane przez moderatora:
u nas mlesio w nocy i czsem w dzien badz wieczor a tak obiad wcina, deser owocowy, jogurt le nie za duzo bo po nich ulewa, chleba z szynka szama jak stary :-) samsobie jablko obgryza, biszkopcik albo wafle ryzowe lubi :) hitem jest zupa rybna z lanymi kluchami :) kaszek nie daje bo dobrze sobie wyglada:D

Fazerkamm, jak mały tak krótko ci w dzień spał, to nie był marudny? Moja czasami też malutko śpi, ale jeśli łącznie mniej niż 2 godziny w dzień, to ciężko z nią wytrzymać, marudzi i płaczliwa jest..Wtedy szybko wieczorem idzie spać.
jest marudny jak coś chcę zrobić, jak siedzę z nim i się bawimy to jest znośny :) jedynie po kąpieli trzeba ekspresem ubierać bo domaga się krzykiem mleczka :-p

reklama
Wikiriki- byliśmy w sobotę u ortopedy i mówił, że wszystko jest w porządku :) Ale mamy ją obserwować w razie czego :)
No to świetnie :) Ze jest w porządku i kontrolujecie to bo wiele matek cieszy się że dziecko chodzi samodzielnie na 8msc ale nie jest to zdrowe dla kości i kręgosłupa bo jest jeszcze za słabe...Także z postepów można się cieszyć ale należy to kontrolować :)

Do góry