reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2012

reklama
Kasienka super! Gratki!
Swoja droga dzis mnie tak naszlo na wspominki z czasow ciazy. Te 9 miesiecy tak sie wleklo a za tydzien moj maly skonczy wlasnie 9 miesiecy a wydaje mi sie, ze dopiero co sie urodzil :tak: Ot taka refleksja.

Moje dziecie sie rozgadalo. I to bardzo. Tak smiesznie gada po swojemu. Kochany jest :)

Milego dnia dziewczynki

Kasienka niech się rozwija na silne i zdrowe dzieciątko :)
anielkaa tez mam takie wrażenie, ze nie wiem kiedy to minęło, te 9 miesięcy :)Mój jak opanował kie kie i gie gie tak teraz rzadko co mówi, chyba skupia się na czołganiu :)
Tobie też i wszystkim miłego :)

Kasieńko z całego serca Ci gratuluje! :) Trzymam kciuki aby dziudziuś był z Wami cały zdrowy! :)

A u nas po zmianie czasu szok.. Radek wstaje ok.7 rano i w ogóle przestał spać w dzień (bo co to godzinna drzemka przy tym jak spał dwa razy po 1,5h) Gada po swojemu, ale więcej skupia się na chodzeniu - nauczył się wstawać przy rożnych meblach i moich kolanach.. największą radośc sprawia mu to że jest na czworaka a potem siada wiec ciągle w ten sposób się przemieszcza.. (bo do przodu rzadko chodzi - wczoraj do taty poleciał na czworakach - pierwszy raz dość spory kawałek przebył) ale najbardziej na świecie chciałby już chodzić sam..

Jesteśmy wszyscy pod wrażeniem jego sposobów wymuszania i szantażu emocjonalnego.. mistrz! Jak w tak małej główce mógł sobie tyle rzeczy wymyślić ? :D Z ciekawością i obawą czekamy na święta i to jak zareaguje Radek na choinkę ;D Bo to mały destruktor ;D

To tyle jeśli chodzi co u nas ;

PS. Pamiętacie jak rok temu odliczałyśmy czas? Jak co druga szorowała na kolanach podłogi (Gabi! :D ) byle urodzić ;D Ach..

bakalia u nas po zmianie czasu też masakra była... normalnie wstawał o 7, a po zmianie czasu Maks zaczął wstawać o 6 a i nawet przed... :szok: dziś udało mu się pospać znów normalnie a nawet dłużej bo do 7:20 :-D ale to chyba dlatego że przez cały dzień spał jakieś 20 min... brak drzemek to katastrofa... nic nie darady w domku zrobić.. a sterta garów rośnie... :-p

Fazerkamm, jak mały tak krótko ci w dzień spał, to nie był marudny? Moja czasami też malutko śpi, ale jeśli łącznie mniej niż 2 godziny w dzień, to ciężko z nią wytrzymać, marudzi i płaczliwa jest..Wtedy szybko wieczorem idzie spać.

reklama
bakalia - nasz mały też zaszalał i wstał 1,5 wcześniej :) Co do szantażów - krzyczy i płacze jak mu coś zabiorę albo jak powiem "nie wolno". Natomiast mnie śmieszy to jak w trakcie obiadu stwierdza, że już więcej nie chce - wkłada do buzi smoczek :)
fazerkamm - skąd ja to znam :) Życie za ciekawe na spanie w dzień, a potem marudzenie do końca dnia. Teraz rzadko kiedy kąpie się z radością, jak kiedyś, bo zwykle jest już zmęczony, no ale przecież nie położę go o 18 bo wstanie o 5 ;) I też czasami mam w domu chaos..
kama - no dokładnie. Ale dziecka na siłę nie da się uspać..
No a w ogóle to mojemu idą górne jedynki. Po tym jak wyszły mu górna i dolna dwójka (miał już dolne jedynki i po jednej 2 na dole i górze), ledwo co się pokazały idą jedynki. I znowu katarek ma i budzi się w nocy.Ale ile teraz "klawiatury" będzie jak śmieje się mój mąż :)

Do góry