reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2012

Mogę już śmiało powiedzieć, że od 30.10 Radek raczkuje! :D Pierwszy raz mu się udało i tak to polubił że chętnie idzie do przodu, ale o chodzeniu do tyłu nie zapomniał ;) Kurczę wczoraj tak patrzyłam na mojego klopsika jak samodzielnie z salonu do kuchni poszedł że czas tak szybko mija.. niedawno głaskałam go przez brzuch, potem ledwo co machał rączką po narodzinach a tu już zasówa na kolanach ;)

Wczoraj Radek miał dużo wrażeń, poznał swoich wujków i ciocie ;) Każdego zauroczył, popisywał się swoim minkami i pokazywał jaki jest silny i co potrafi ;) No i oczywiście "Jaki on podobny do taty" - owszem jota w jotę przypomina P :) Tylko charakter ma mieszany po nas obojgu ;D

I jeszcze jedno.. uświadomiłam sobie że urodził się tego samego dnia co mój dziadek / jego pradziadek .. ;D

reklama
Mój teżostatnio zaczął raczkować na kolankach, jednak robi to jakby przez zapomnienie się, gdy już się zorientuje to wraca do czołgania się. Tak mu zresztąszybciej. Ale podciąga się jużdo klęczenia, ani się obejrzymy a będzie się podciągał do stania :)

Marciaa - to duże dziecko :) Mój ciągle był na 50 centylu, ale jak zaczęły go męczyć zęby (ma już ich 6) to niedojadał i spadł na 25.
Poza tym stwierdziłam, że w naszym przypadku to nie ja odstawiam dziecię od piersi tylko dziecie mnie. Od miesiąca pije tylko rano, ewentualnie w nocy jak się obudzi. W dzień nie chce. A że niedawno myślałam o odstawieniu ze względu na problemy skórne, to dziś zapadła decyzja o zakończeniu karmienia. I tak mi jakoś dziś smutno ;)

Moja też waży ponad 10kg tyle że moja to dziewczynka więc spora córa...Ale wygląda cąłkiem szczupło.
Moja ma dopiero 2zęby także zazdroszczę tylu zębów niektórym hehe
Moja nigdy się nie czołgała a od razu raczkowała. Teraz chodzi koło mebli bardzo ładnie i myślę że nie długo powinna już chodzić samodzielnie. no ale zoabzcymy bo może bać się puścic a wtedy długo ją zejdzie

Poza tym stwierdziłam, że w naszym przypadku to nie ja odstawiam dziecię od piersi tylko dziecie mnie. Od miesiąca pije tylko rano, ewentualnie w nocy jak się obudzi. W dzień nie chce. A że niedawno myślałam o odstawieniu ze względu na problemy skórne, to dziś zapadła decyzja o zakończeniu karmienia. I tak mi jakoś dziś smutno ;)

A ja chciałam moje dziecię odstawić od cyca, bo mi się ostatnio strasznie "korkuje" prawa pierś :-( I już antybiotyk brałam, żeby zapalenie się nie zrobiło i 2 dni się męczyłam, żeby w końcu puściło... Ale Anula dla mm ma jedno stanowcze "NIE!"
Od koleżanek się wywiedziałam, że najlepszy jest Bebilon i próbowaliśmy z nim na początku, ale nie ma takiej opcji... Ani samo, ani nawet kaszki na tym mleku sporządzonej... A Tomek dzisiaj powiedział "Mamo, zobacz, to Ani mleko. Ten Debilon" No myślałam, że padnę... :-D
Tylko jak przechytrzyć tą moją małą agentkę??? :blink:

A ja chciałam moje dziecię odstawić od cyca, bo mi się ostatnio strasznie "korkuje" prawa pierś :-( I już antybiotyk brałam, żeby zapalenie się nie zrobiło i 2 dni się męczyłam, żeby w końcu puściło... Ale Anula dla mm ma jedno stanowcze "NIE!"
Od koleżanek się wywiedziałam, że najlepszy jest Bebilon i próbowaliśmy z nim na początku, ale nie ma takiej opcji... Ani samo, ani nawet kaszki na tym mleku sporządzonej... A Tomek dzisiaj powiedział "Mamo, zobacz, to Ani mleko. Ten Debilon" No myślałam, że padnę... :-D
Tylko jak przechytrzyć tą moją małą agentkę??? :blink:

Mieszaj bebilon z Twoim mlekiem najpierw dawaj Twojego mleka więcej później stopniowo coraz więcej tego "debilonu" hehe

Moja Niunia ma 5 zębów, mleczko pije tylko 2 razy dziennie i w nocy raz czasami.. Chodzi samodzielnie i strasznie rozrabia :-D uwielbia oglądać bajki, teledyski i tańczy sobie :)

reklama
Moja Niunia ma 5 zębów, mleczko pije tylko 2 razy dziennie i w nocy raz czasami.. Chodzi samodzielnie i strasznie rozrabia :-D uwielbia oglądać bajki, teledyski i tańczy sobie :)
Wydaję mi się że mało tego mleka pije bo ma jeszcze czas na ograniczenie go. Do roku powinno dominowac mleko a po roku można już odstawiać pomału. No ale wiadomo nie każde dziecko chce pić mleko jak juz je takie pyszności :)

Do góry