reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

Megi Pegi, a ja być może do Krynicy właśnie pojadę, choć jestem pełna obaw jak to będzie na wakacjach z małą. Ale przeciwko małym mieścinom jak Kąty Rybackie też absolutnie nie mam nic przeciwko. Tylko że ja jeszcze starsze diecko muszę zabawić:)

Od kilku dni mam masakrę z małą, budzi mi się co godzinę w nocy, chodzę jak zombie, zmęczona i niewyspana, nie wiem czy chce jeść, czy smoczka, czy przytulenia, nic nie pomaga, tzn. pomaga na trochę a potem znów się budzi...

reklama
Kama z tymi Kątami nie jest tak źle w sensie rozrywki. Był z nami mój 6 letni bratanek i na rozrywkę nie mogł narzekać. W Kątach jest moim zdaniem to wszystko co w Krynicy tyle tylko, ze w wersji mini, no nie ma latarni morskiej, to fakt. Wakacji z małą się nie bój. Mojego morze wyciszało i spał mi na plaży po 2,5 h.

No a teraz mniej fajna wiadomość.
Zobaczcie co nam nowego funduje rząd po cichu w kwestii szczepionek nie tylko dla dzieci ale dla nas dorosłych. Czy my żyjemy w jakimś ustroju totalitarnym, bo odnoszę wrażenie, że tak.
Szczepienia pod przymusem - Nasz Dziennik - 2012-07-11

Megi my też już w Kątach byliśmy i jak dla mnie to dużej różnicy między Krynicą czy inną mniejszą miejscowością nie ma.. woda, piasek, pełno ludzi i straganów ;D

witam
dawno mnie tu nie bylo
Witaj The Hague! Smiac mi sie chcialo jak przeczytalam o tym paracetamolu :-D U mnie tez jest lekiem na cale zlo.. no i jeszcze wygazowana coca-cola na problemy z brzuchem :) Taka Szwecja.

Moj maly ostatnio zle sypia :no: Ma problemy z brzuszkem. Potrafi caly dzien kupy nie robic,a w nocy ryk...ehhh nie wysypiam sie

Anielka łączę się w bólu.. mój coś z kupką ma też problem.. dwa dni temu miał małe rozwolnienie i teraz cisza nie ma żadnej kupki na horyzoncie! ;/ a już żelazo przestałam dawać, może to zła dieta? kto wie. ale już tak ładnie zaczął robić po dwie dziennie nawet.. ;/

Kama z tymi Kątami nie jest tak źle w sensie rozrywki. Był z nami mój 6 letni bratanek i na rozrywkę nie mogł narzekać. W Kątach jest moim zdaniem to wszystko co w Krynicy tyle tylko, ze w wersji mini, no nie ma latarni morskiej, to fakt. Wakacji z małą się nie bój. Mojego morze wyciszało i spał mi na plaży po 2,5 h.

No a teraz mniej fajna wiadomość.
Zobaczcie co nam nowego funduje rząd po cichu w kwestii szczepionek nie tylko dla dzieci ale dla nas dorosłych. Czy my żyjemy w jakimś ustroju totalitarnym, bo odnoszę wrażenie, że tak.
Szczepienia pod przymusem - Nasz Dziennik - 2012-07-11

Tu jest więcej:
https://www.facebook.com/notes/stop-przymusowi-szczepie%C5%84/przymus-szczepie%C5%84-dla-wszystkich-kiedy-b%C4%99dzie-nast%C4%99pna-pandemia/379060792147110

Tu nie chodzi o to, czy ktoś jest za szczepieniem czy przeciwko - ale te "drobne" zmiany mogą nas zmusić do szczepień mimo przeciwwskazań. JAk sobie GIS zażyczy. Także podpisujcie petycję jak możecie, bo tu chodzi o wolność wyboru, a nei o to, czy szczepić czy nie.

Witam :)
U nas już ok. serducho zdrowe, bioderka prawie że dobre tylko ta alergia nas trzyma uczulił ją ziemniak,jabłuszko tylko ryż jej nie uczula i gotuje jej nutramigen z ryżem :)
U mnie z kupkami też były problemy ale ostatnio się to wszystko ladnie unormowało i robi codziennie :)
No i pochwalę się że wreszcie mała siedzi sama ładnie :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witam :)
Wikiriki czy Twoja córka siedzi sama czy też siada już sama? Moja jeszcze nie siada. A bez tego rehabilitantka zabroniła nam sadzać ją nawet na moment. Mam na myśli samodzielne siadanie z pozycji na boku lub na czworaka.
Pozdrawiam

reklama
Siada sama ale ma problem z pozycji leżącej, ładnie siedzi nie przewraca się także w miare stabilnie, natomiast jak jest na brzuszku to nie pod pełznie tyle że moja nosi większość dnia poduszkę ortopedyczną i ma ograniczone ruchy i może dlatego wolniejsza jest
A co do rehabilitantów to jestem do nich sceptycznie nastawiona...

Do góry