reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

No ja witam po tygodniowej nieobecności, której pewnie i tak nikt nie zauważył :-) W każdym razie byłam z Tadziem, moim bratankiem i rodzicami nad morzem, gdzie takich upałów jak w całej Polsce nie było. Dzięki temu mój syn chyba wyspał się za wszystkie czasy i nabrał koloru.

Niestety Bakalia ja z małym i jego spaniem mam problem. Jest za gorąco i trudno mu się usypia mimo, że widać, że chce. najgorsze jest to, że mieszkam przy ruchliwej ulicy i mam wybór albo śpimy prze zamkniętym oknie i jest mniejsze ryzyko, że małego obudzą samochody, no albo otwieramy okno, wtedy jest przyjemny chłód za to ryk karetki stawia małego na nogi.

reklama
Mama 2011, Baakalia, gratulacje z powodu ząbka:-D
Nas też męczą te upały strasznie, dziś Nikola to była strasznie marudna. Dopiero na wieczór trochę jej się humor poprawił.

Mama, Bakalia gratuluję zębolka; u nas już drugi widać ociupinkę :-D Jak Wasze dzieci na spacerach, bo Olek uwielbia siedzieć w wózku. Jeździmy już w spacerówce więc Olek rozgląda się lub gryzie zabawkę. Jak się znudzi to zaśnie, potem się obudzi, napije i znów rozgląda i tak mogę spacerować cały dzień. Obym tylko była zaopatrzona w słoiczki i soczki :-)
Pozdrawiam

Strzyga niestety, zeby dostac sie do alergologa musze dostac skierowanie od lekarza rodzinnego. Do pediatry tez z malym nie chodze tylko do rodzinnego. Tu ten system dziala calkiem inaczej niz w Polsce, obawiam sie ze to za duzo pisania a i tak moze byscie go nie zrozumialy...:baffled: tu na wszystko lekiem cud jest paracetamol - nawet na raka go przepisuja :szok:

Megi Pegi my mieszkamy na wiosce, na wybudowaniach.. okna nie otworze jak mały śpi bo nie dość że ciężarowe samochody jeżdżą a to z paszą, a to po świnki do sąsiadów to jeszcze ludzie zwykłymi osobówkami zapierdzielają tak że mi dziecko w łóżeczku podskakuje ze strachu.. nie muszę chyba pisać jaki hałas jest jak samochód pędzi a droga dziurawa?! A więc dusimy się w takie upały.. no ale jak tylko nie śpi to wietrze pokój i cały czas okno otwarte.

reklama
Marcia byliśmy w takiej wiosce jak dla mnie Kąty Rybackie tak z 15 km przed Krynicą Morską. Ale miało to swoje zalety, tam są szerokie plaże na których nie ma za dużo ludzi, więc jest w sumie cisza i spokój. Kilka knajpek z rybą, cukiernie, sklepy, jest wiec czego potrzeba. Ja za tłumami nie przepadam. Pojechaliśmy w jeden pochmurny dzień do Krynicy, to dziękuję za takie wakacje. Tłok jak w godzinach szczytu w Warszawie i wszystko drogie jak cholera.

Do góry