reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

Witam sie z wami, moj synek ma ponad 4,5 miesiaca :) nie przyszlo mi do glowy zeby sie wczesniej tutaj do was dolaczyc, bo mieszkam w Holandii i tylko dla watku "Mamy z Holandii" zalogowalam sie na baby boom :) a teraz doszlam do wniosku, ze warto poszukac takze innych tematow :) Moj synek przyszedl na swiat 4 lutego, waga 3330, teraz ma ponad 8kg i 70cm :szok::-D

reklama
TheHague pocieszam Cię, że moje dziecie mając 4 miesiące i tydzień ważyło 8400g :-D a że jest dużo krótszy - miał ok. 60cm, to wyobraź sobie jaki jest klusek. Teraz waży coś między 9,5 a 10kg i ma ok. 65cm długości. A pomyśleć, że to wcześniak :rofl2:
Pozdrawiam

ch_aga o matko, to faktycznie grubasek :-) a Twoj Oluś tez na piersi? ja niestety musze odciagac mleko laktatorem, bo moj Tomus nie chce lapac za piers.. No i tak wyrosl na mojej smietanie haha :)))

Tak, my na piersi, chociaż już od pewnego czasu są i słoiczki i mleczko mod. i soczki ale pierś nadal jest.
Pozdrawiam

No ja tez od 4 miesiaca wprowadzilam owoce i soczki od czasu do czasu i raz na dzien lub raz na dwa podaje mleko modyfikowane, bo mleka swojego mam coraz mniej :( no ale mowi sie trudno.

MegiPegi, zdradź w jaki sposób nauczyłaś małego zasypiać?
Ania789, fajnie, że wszystko w porządku.
TheHague, witaj:-). Moja córcia miała identyczną wagę przy urodzeniu, ale teraz to jeszcze takiej nie ma:no:
ch_Aga, a twój synek jaki duży, no no no

Moja Nikolka tak dzisiaj mało w dzień spała, że wieczorem już po 19tej zasnęła. Ciekawe o której mi jutro pobudkę zrobi:-D

U mnie mm tylko przed snem, bo wtedy przesypia 5-6 godzin a po cycu to czasem już po dwóch godzinach się wybudzał. Ja już bym chciała zakończyć karmienie, ale jesteśmy na etapie ząbkowania i czasem tylko przyssanie się do piersi przynosi Olkowi ulgę. Ale już teraz nie mam takiego parcia na karmienie jak przy pierwszym dziecku. Chociaż nie ukrywam, że w nocy ułatwia mi to życie :happy2:
Pozdrawiam

Kiedyś u mnie też było tylko do snu MM, no i z czasem zrobiło się tylko mm, bo cyc to zawsze było za mało i nie leciało jak się chciało :) troszkę tęskno mi za tym szczerze powiem :)

reklama
Do góry