reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

Ja miałam cesarkę bo Wiktoria ważyła 4500g i długa też była bo 61cm. Bardzo chciałam rodzić naturalnie ale było to nie możliwe przez rozmiary mojej córy :)

reklama
Wikiriki witaj. Ja też tutaj piszę bo po pierwsze nie mam konta na fb, po drugie wolę forum tematyczne. Tutaj wszystko przejrzyście na każdy temat. Ja wprawdzie urodziłam w grudniu, przed terminem, ale Olek miał być ze stycznia. I ciągle jestem u Styczniówek :)
Pozdrawiam

Zgadza się ch_aga, tutaj jest przejrzyściej niż na FB:) wikiriki, imponująca waga córci! Mój ważył 3810 i 57 długości i wydawało mi się, że klocek z niego, no ale jak widać dziewczynki też mogą mieć konkretną wagę:) A jak twój poród, szybko doszłaś do siebie po cc?

Pierwszy tydzień bolało to wszystko ale najgorsze to były może 2dni po cesarce. Teraz jestem 4miesiące po cc i w ogóle nie odczuwam żadnego bólu i blizna tez jest malutka na linii majtek także nawet jej nie widać. Nie dawno się okazalo że Wiktoria ma skazę białkową do tego problemy z bioderkami,szmery w sercu wszystko naraz i martwię się strasznie...

Skaza białkowa to nie tragedia, ponoć wystarczy zmiana mleka:) Bioderka do naprawy, sama miałam zwichnięcie stawu biodrowego po urodzeniu i szybko rodzice zrobili z tym porzadek, a szmery....trzeba gruntownie malutką przebadać, może to nic takiego...będę trzymać kciuki żeby wszystko było ok:)

Witam nowa Mamusie. Ja mialam byc Styczniowka2012, ale jak widac bede Grudniowka2012:-D, i tak czasem tu zagladam chyba z sentymentu:-)
Skaza i bioderka do wyleczenia tak jak Anisia mowi:-) serduszko monitorowac, i pytac na kazdej wizycie u pediatry, bo mozliwe, ze samo zniknie. Stosunkowo dlugi proces to jest. Ale watpie zeby cos robili ze szmerami, jezeli nic po za tym nie bedzie sie dzialo a serduszko bedzie ok. Nie stresuj sie Wiki, sama kupe kupe lat mialam szmery na sercu i nic nie robili, az w pewnym momencie znikly:-):-)

Tylko że z tymi bioderkami to nic nie robią ani żadnej poduchy nie nosi ani szyny a same się chyba nie naprawią... teraz się podobno nie pieluszkuje i już nie wiem...

Zgadza się ch_aga, tutaj jest przejrzyściej niż na FB:) wikiriki, imponująca waga córci! Mój ważył 3810 i 57 długości i wydawało mi się, że klocek z niego, no ale jak widać dziewczynki też mogą mieć konkretną wagę:) A jak twój poród, szybko doszłaś do siebie po cc?
Mój urodził się z wagą 3100g i 49cm długości. Teraz, mając 5 miesięcy, waży ok. 9kg :-)
Pozdrawiam

reklama
9kg to duży chłopak ;) moja na wadzę tak nie przybywa natomiast na dlugość rośnie bo nosi rozmiar 74 i nie wiem po kim jak ja niska mój mąż taki średniawy jedynie teściowa wysoka to może na nią się podala hehe :p

Do góry