reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

reklama
Ania gratuluję i wierzę, że już za kilka miesięcy będziesz tulić swój Skarb do piersi :tak:
Pozdrawiam

Ja dość długo prałam ręcznie ciuszki Luśki :-) Do proszku nie dodawałam nic, ale zostawiałam na około 30 minut żeby się wymoczyło. Co zeszło to zeszło, a co nie zeszło to zawsze było "pod spód":-D Ale wydaje mi się, że jak prasujesz ciuszki to chyba można troszke delikatnego odplamiacza? Na dwa płukania, a i tak wydaje mnie sie, że "zginie" po temperaturą żelazka i tak :-) Bo i tak pewnie prasujesz ciuszki na lewej stronie?

a jak sie boisz odplamiacza, to wydaje mnie się, że po dwóch- trzech praniach (bez prasowania oczywiście) powinno samo zejśc:-)

Ostatnia edycja:
Ja polecam dwa sposoby:
1) Vanish - ja mam w proszku, więc robię taką papkę i nakładam, zostawiam na trochę i piorę normalnie. Uwaga na rzeczy kolorowe, jak odplamiacz za długo leży to może odbarwić.
2) Mydełko do odplamiania DR Beckamann - super sprawa, praktycznie plamy schodzą od razu

Ewentualnie sposób trzeci, szczególnie dla dzieci ze skłonnościami do podrażnień skory, czyli zwykłe szare mydło np Biały Jeleń. Potrzeć plamę zostawić i uprać normalnie.

reklama
2) Mydełko do odplamiania DR Beckamann - super sprawa, praktycznie plamy schodzą od razu
Używam tego mydełka i polecam. Aczkolwiek nie ze wszystkich tkanin plamy schodzą. Inny sposób, ale sprawdzony tylko przy śliniaczkach i ręczniczkach do wycierania buźki po jedzeniu - uprać bezpośrednio po jedzonku w zimnej wodzie.
Pozdrawiam

Do góry