reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

reklama
Bo nasza Dzidzia stwierdziła, że nie chce się urodzic w styczniu... i przestalo bić serduszko:-(

Ostatnia edycja:
No właśnie a my bodziaki nosimy jeszcze na 68, bo długościowo nie jest duży i może dlatego taki klocuszek :-D Starszy brat Olka był dłuższy i ciut szczuplejszy ale ważył bardzo podobnie. A teraz szczuplutki jest a wysokością średniak.
Pozdrawiam

wikiriki to zmień pediatrę jeśli ten obecny nic nie zaleca na bioderka...My nosimy body na 74 i te już powoli myślę, że będą za małe, no ale i ja jestem wysoka i mąż, więc Kacperek ma po kim odziedziczać:)

Ania, a jak ty się czujesz kochana, daje ciąża popalić dolegliwościami pierwszego trymestru czy spokojnie go przechodzisz??

Dziękuje Anisia:-)
Gdyby nie brak @ chyba nie wiedziałabym, że jestem, czyli standardowo:-) Chociaż musze powiedzieć, że od paru dni, mdli mnie, a wczoraj to nawet kibelek pierwszy raz tuliłam. Brzucho wieczorami już piersi przerasta :-D I ogólnie, samopoczucie to chyba od pogody, bo jak chłodniesze dni były to było OK, teraz cieplej to mdli:-)
I nogi puchną już od początku, nawet jak w domu siedze:-)

Co do bodziaków, to musze Wam powiedzieć, że te wasze dzieci to faktycznie duże:-D Pamiętam Luśka pomimo, że urodziła się 52cm, to bardzo długo nosiła te pierwsze na 56cm, do końca 4 czy nawet 5 miesiąca:-) Później "wystrzeliła" i nawet nie wiem, kiedy zmieniły się rozmiary :-D A 74 to blisko roczku nosilismy:;-)

Mi nogi puchły pod koniec ciąży, przez nadciśnienie, pamiętam, że aż stopy bolały:/ Ale właśnie słyszałam, że ponoć im cieplej tym częściej puchnięcie występuje:)

Jej w ciązy to ja cale nogi mialam tak spuchnięte nawet palce u rąk bo obrączki nie mogłam zdjąć
A z bioderkami to ja nie chodze do pediatry tylko do ortopedy i byłam już u dwóch
:))

No tak, zapędziłam się, u ortopedy....ale co jest twojej córci, zwichnięcie stawów biodrowych czy coś innego? W sumie nie spotkałam się z tym żeby lekarz nie działał w tym kierunku jeśli z bioderkami jest coś nie tak.
My dziś z mężem byliśmy na zakupach nabyłam parasolkę do wózka, bo jak gorąco to z budką podniesioną się mały zagrzewa zbytnio, kremik z filtrem przeciwsłoneczny i kolejną porcję kleików i zupek:)

Naszczeście nie ma zwichnięcia stawów biodrowych ale mimo to biodra nie są prawidlowo ale ortopeda powiedział że póki co nie potrzebna poducha i żeby kłaść na brzuszku, układać nózki w żabkę i takie tam ale ja wątpię że to coś pomoże bo widzę po fałdkach na nogach że nie są równo...
A wozicie juz w spacerówkach?

reklama
ja miałam zwichnięcie stawów biodrowych i samymi ćwiczeniami rodzice wyprowadzili sprawę:) także nic się nie martw, ćwicz wytrwale,a na pewno będą efekty:) CO do spacerówki, ja już używam. Rozłożoną do pozycji leżącej całkiem ale już spacerówka. W gondoli młody przestał mi się mieścić:)

Do góry