reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2012

Ojej ledwo Was dziś nadrobiłam- a nie było mnie kilka dni- fajnie ze się rozgadałyście:-D
U nas od 2 tyg szpital w domu- wszyscy pochorowani poza Alkiem-boże zeby tak zostało-tak się o niego boję. Ja chodze cały czas w maseczce chirurgicznej jak do niego sie zblizam, ale jest masakra.

reklama
hej
u mnie sie ochłodziło. i wieje zimny rześki wiatr. ale słonko i tak prześlicznie święci wiec chałupę wietrzymy i w ogrodzie siedzimy.

u mnie jest bardzo podobnie. z tym ze Marcelek dopiero od września idzie do przedszkola. a wiec mam ich obydwu przez cały dzień w domu.
i wiem sama po sobie ze wyładowuje swe złości na starszym. wystarczy ze sie nie wyspie dostatecznie i już o wile bardziej i więcej mnie rożne rzeczy denerwują.
staram si jak mogę. liczę do 100 lub wychodzę na chwilkę. ale i tak często sprawiedliwa dla niego nie bywam. i bardzo tego żałuje...bo to przecież dzięki niemu sie zdecydowałam na drugie dziecko. bo on taki cudny i wspaniały ze chciałam mieć więcej takich maluszków, a teraz nie raz on przez to cierpi.

U mnie podobnie. Czasem płakać mi się chce, że tak łatwo można mnie z równowagi wyprowadzić. Zmeczenie robi swoje...:-(

Mogę wspomnieć i do Ciebie ;) Mieszkam 15 minut piechotką z wózkiem do galmoku ;)Ale proponuje w tygodniu kiedy jest najmniej ludzi co by nam dzieciaków nie straszyli ;) Do Gosi dlatego, że ona pisała, że tu spaceruje ;) A jak się któraś się namyśli, żeby skoczyć do Multikina i wybierze przypadkowo Ursynów to jesteśmy umówione w przyszłą środe grają królewnę śnieżkę o 12 ;). Moze film nie wysmienity ale przynajmniej nie zgubimy wątku ;p

ja też zakupy wolę w tygodniu, mniej ludzi i moi chłopcy w szkole

kino chętnie, na początku myślałam, że Królewna Śnieżka to bajka dla dzieci, teraz sprawdziłam w necie, że to komedia, może być, postaram się dołączyć w środę :-)

Oceanica
sukienka jest w kolorze malinowym z lnu, prosta lekko dopasowana bez rękawów. Taka klasyczna.

Ja wprawdzie matka jak na razie jednego dziecka, ale widzę, ze jak jestem zmęczona to i mam mniejszą ochotę na zabawy i mniej cierpliwości i marzę tylko o tym, żeby poszedł spać :-) Rzadko jednak ten mój Tadzio spełnia moje marzenia :-D

Fajnie poczytać że nie tylko ja jestem złą matką. Biedne te nasze starszaki bo do niedawna miałyśmy dla nich całą swoja uwagę a teraz nie dość że muszą się nami podzielić z rodzeństwem to jeszcze im się obrywa.

u nas na szczęście piątki już wyszły ale bunt dwu latka jak najbardziej nas dotyczy i pewnie nie prędko się skończy. W ogóle ostatnie dni jakaś jestem nie do życia chyba przez tą pogodę no i postanowiłam że idę dziś wcześniej spać tzn o 22:00 bo wciąż jestem nie dospana ale nie dlatego że dzieci mi nie dają tylko że jak one śpią to ja siedzę na necie hehe.

Ale zazdroszczę Wam Warszawianki że możecie się razem spotkać. Ja już chyba powoli dziczeję z braku towarzystwa. Rany muszę się wziąć w garść.

Citronka to tak jak ja :). Komp niby cały dzień włączony, przelotem się tam coś sprawdzi, a porządnie sobie usiąść idzie dopiero wieczorkiem... ;). I jak dzieci już koło 21,30 śpią, tak ja chodzę około północy spać zamiast zamiast nimi :). A czasami to nawet byłabym super wyspana, bo potrafią spać do 10-10,30 ;D

I co do braku towarzystwa. Też cierpię. Jak mieszkaliśmy z rodzicami moimi, to było dobrze. bo na "mojej" dzielnicy, a odkąd się przeprowadziliśmy (niedawno rok minął) na dzielnicę męża, to koniec...

A najgorsze jest to, że nie mam z kim na spacery wychodzić, pogadać. Bo z taką Tośką to niewiele idzie sobie jeszzcze powiedzieć ;).

No mnie też towarzystwa na spacerach brakuje. Widzę w parkach mamy z wózkami, ale nie mam jakoś śmiałości podejść zagadać, a fajnie byłoby moc czasem z kimś pospacerować. Lubię samotność i do tej pory ceniłam sobie ciszę, ale teraz brakuje mi towarzystwa. Każdy gdzieś goni i nie ma nawet czasu zadzwonić. No muszę poszukać jakiś klubików dla matek z dziećmi, może wtedy kogoś poznam.

No jestem w szoku... już druga noc kiedy udało mi się ominąć karmienie o 1.30. Mały zaczął pojękiwać, wstałam ze dwa razy dalam mu smoka i poszedł spać. Wstał na II karmienie o 4. Spałam 5 godzin bez przerwy wow. No a nad ranem jeszcze dospałam 1,5 h, bo przed 6 wydelegowałam męża z synem do salonu. Cisza spokój i całe łóżko dla mnie :-)

Beznadziejna pogoda... pochlastać się można...

reklama
hej
ja tu w fr tez sama jestem. nie mam nawet zadnej znajomej.
ale zaraz wracam do pl a tam cale osiedle. ja mieszkam na mlodziutkim blokowisku i u nas pelno dzieci w wieku moich brzdacow wiec i towarzystwa pelno. a ja jestem silnie gadajaca i wiecznie ludzi zaczepiam, wiec ze wszystkimi sie "znam" i gadam :)

pogoda sie u mnie dzi popsula jak nic. ale za to sasiadka cala torbe orzechow wloskich zostawila mi pod drzwiami. co ja z tym mam zrobic? ja mam alergie an nie wiec nawet do ciasta nie wrzuce.
milej soboty

Do góry