reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

Dziewczyny! Nie uwierzycie co dzisiaj odkryłam...:szok: Mojej Anusi wyszedł ząbek... A ja się zastanawiałam czemu to moje dziecię takie marudne, jeść nie chce i ślini się jak buldog, łapki pcha do buźki... I ciemnota ze mnie jedna...bo nie pomyślałam, że takiemu maluszkowi mogą wychodzić zębolki... :baffled:

reklama
O łał, rzeczywiście wcześnie. Mój Mateuszek miał 4,5 miesiąca jak wyszedł pierwszy za i wydawało mi się to bardzo wcześnie a tutaj o :-) Olek też od jakiegoś czasu się ślini i namiętnie wpycha piąstki albo kciuk do buźki więc też nastawiam się na wczesne ząbkowanie.
Pozdrawiam

ch_aga, czy ząbki stałe tez mu wychodziły odpowiednio wczesniej, niż rówieśnikom?
Hmm, trudno powiedzieć; pierwszy stały wyszedł jak miał 5 i pół roku. Jakiś miesiąc później wyszedł drugi stały, jak jeszcze siedział mleczak, tylko się ruszał. Ten ząbek rósł krzywo ale jak mleczak wypadł to już się zaczął prostować troszkę. A było to jak Matiś miał 5 lat i 10 miesiący. I na razie tyle ma stałych, czyli 2 :-) Pani w przedszkolu mówiła, że już kilka dzieci ma stałe pierwsze ząbki a dentystka powiedziała, że zęby stałe zaczynają wychodzić w 6 roku życia więc u nas było ok.
Pozdrawiam

u nas pierwsze mleczaki w wieku 4 m-cy, a pierwszy stały w wieku 4 lat!!! (teraz ma niecałe 5 i 4 zeby stałe, czekamy na 5-ty (mleczak juz wypadł) - to juz nie jest takie fajne, bo zadbac u malucha o porządną higiene łatwe nie jest, poza tym trzeba było szybko przejsc na paste dla 6-latków, wiec juz nie ta "fajna, kolorowa, smakowa", no ale to jakos poszło na szczescie.

Krupka to rzeczywiście szybko :eek: Ale skoro już są te zębule, to tak jak napisałaś, najważniejsze odpowiednio o nie dbać a będą ładne i zdrowe. Chociaż z tą higieną niełatwo, bo Mati do dziś marudzi przy myciu zębów a wieczorami, to on już jest tak zmęczony, że nie da rady :-D Ale wystarczy napomknąć, że pewnie zmęczył się podczas grania na kompie więc jutro nie będzie grania, i od razu zmęczenie odchodzi :-D
Pozdrawiam

Dziewczyny! Nie uwierzycie co dzisiaj odkryłam...:szok: Mojej Anusi wyszedł ząbek... A ja się zastanawiałam czemu to moje dziecię takie marudne, jeść nie chce i ślini się jak buldog, łapki pcha do buźki... I ciemnota ze mnie jedna...bo nie pomyślałam, że takiemu maluszkowi mogą wychodzić zębolki... :baffled:

no wow:szok:!!!Gratki dla Anusi :)

reklama
Alka come back na BB :-D ... hehe ale chyba raczej Was nie nadrobię :-p nawet nie będę próbować, bo to nierealne :) ... ale spróbuję się wdrożyć na nowo :-D:-D

Do góry