reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2012

reklama
cześć dziewczyny.
jestem kwietniową mamą. Mam pytanie czy ktoraś może piła przed porodem napar z liści malin?
Chciałabym zweryfikować czy to coś naprawdę daje?

dziękuje za odpowiedzi.
I gratuluję Wam, że już macie swoje skarbeczki przy sobie:)

Ja piłam tę herbatkę i to dość namiętnie, ale nie wiem czy miała ona jakiś wpływ, bo nie wiem jakby mi się rodziło bez jej picia. Generalnie wpływa na mięśnie macicy, więc chyba nie zaszkodzi, w smaku też nie jest zła, więc moim zdaniem warto.

Bakalia, Niki
idźcie wcześniej na wizytę. Albo Wam się jakiś szew nie rozpuścił, albo jakieś zakażenie wdało. Nie lekceważcie sobie tego. Mniej mój ginekolog uczulał na takie rzeczy i prosił, że gdyby coś takiego się zdarzyło, to natychmiast stawić się do lekarza. Jednak już trochę czasu od Waszych porodów minęło, więc to nie jest normalne, że Was krocze jeszcze boli, pobolewać może i to raczej czasem, no ale nie tak, że czujecie dyskomfort.

Tak właśnie zrobię pójdę jutro do lekarza, bo na dodatek jak się tam obejrzałam to wszystko bardzo czerwone i jakby obrzęk był.. dodatkowo jedno miejsce po zszyciu tuż przy wejściu się rozeszło i normalnie "dziurka" / rana jest - pięknie ;/

Dziś jestem do wieczora sama z małym w domu, ciekawe jak nam pójdzie.. P. w pracy, a moi rodzice do Warszawy pojechali (mama na kontrole do Anina) Jak na razie przebrałam, pościel i zjadłam śniadanie i wszystko przy małym zrobiłam:)

Ostatnia edycja:
hej

anielka moze z poduszka miedzy nogami spij mi w ten sposob mniej boli

bakalia, na pewno musi to zobaczyc fachowiec. Z mojej strony powiem Ci, ze mi tez kolo 4 tygodnia troche sie rozeszlo i czasem krwawilo minimalnie. Bralam srodek aseptyczny, przestalam napinac te miejsce, mniej siedzialam i mi przeszlo- zagoilo sie. Zgrubienie moze byc od szwow lub od jesli bylas nacinana- miesni krocza. Miesnie dluzej sie goja i wtedy sa bardziej obrzekniete i sprawiaja takie wrazenie. Oczywiscie moze tez byc cos innego dlatego musi to ktos zobaczyc.

sarat- ja zawsze mowie, ze szczesliwa mama to szczesliwe dziecko i na odwrot /a potem szczesliwy maz itd.../. Nie ma co traktowac tego jak porazke, tak stwierdzilam przy pierwszym dziecku i bede sie tego zawsze trzymac:tak:

Jutro na pewno pójdę tylko nie wiem jak to zrobić bo ludzi u Gina masa zawsze, a mały zasypia dopiero ok.10 i tak do 12.00 śpi, a wątpię żebym zdążyła się wyrobić w dwie godziny, najlepiej by było jakbym o 7.00 poszła, ale to też nie wykonalne ..muszę dobrą strategie wybrać - albo liczyć że ktoś mnie wpuści bez kolejki.. o;P

wiesz, Bakalia, mysle, ze polozna tak samo bedzie wiedziec co sie dzieje jak lekarz, zreszta zobaczysz jutro

nie grzeb tam zbytnio, trzymaj w czystosci, nie naciagaj, kazda rana sie goi:tak:

witamy się:-)

u nas już coraz lepiej. Polożna dzisiaj była i zawżyła malutką. od wagi urodzeniowej przybrała 850 gram a on najniższej przy wypisie ze szpitala 1110 gram w ciagu miesiąca. Więc nie jest źle - a tak się bałam ... :zawstydzona/y:

bakalia - jak już wrocisz od gina to daj znać co u ciebie wypatrzył. mnie tez coś ostatnio krocze boli ... :zawstydzona/y: ale wizyte mam juz w poniedziałek wiec zobaczymy. mam nadzieję że bedzie wszystko dobrze.

a muszę się pochwalić ze masza niunia bardzo silna jest. trzyma juz łądnie główkę a jak lezy na brzuszku to bez najmniejszego problemu główkę podnosi i potrafi długo się rozgladać w takie pozycji. zaczyna prostować rączki i przewracać się na boki

a jak tam u was z wagą? ile juz straciłyscie kilogramów? ktores sie juz udalo wrocic do wagi z przed ciazy? a biodra jak troche sie rozeszy to zejda sie czy moge juz kupowac nowe spódnice?

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry