reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

Witam Was
ja miałam dziś kiepską nockę. Mały mało nam spał i rano od 5 nie mogłam go uspokoić do 8 prawie tak się kręcił i marudził. Prawie się popłakałam, bo już nie miałam siły. Kuje mnie z niewyspania w lewym boku jakoś. Potem spał kiepsko, a raczej czuwał. Co próbowałam się zdrzemnąć razem z nim to gucio, bo Bartuś się budził i kwękał. Coraz głośniej krzyczeć zaczyna, jak mu się nudzi. Oby dziś w nocy dłużej spał i spokojniej.
Myślałam, że na spacerek pójdziemy ale poleciałam sama do sklepu popołudniu tylko, bo pada cały dzień i wiatr wieje bardzo.
Bakalia Ciebie boli po sn a mnie po cc też boli jak dotykam nad raną. W środę idę na wizytę ale tak mi się nie chce, bo państwowo i nie wiadomo czy w ogóle to obejrzy i cytologię zrobi.

reklama
Witam
Alice współczuję najgorzej jak w nocy nie śpi ja teraz jakby cierpliwsza jestem ale przy pierwszej też często opadałąm z sił a starsza była o wiele grzeczniejsza bo Lena mam wrażenie że jak nie śpi to płacze

położna w zasadzie mogłaby przyjść tylko tak się zastanawiam, czy nie lepszy lekarz..
z rana zadzwonię i poproszę żeby przyszła, bo teraz to i tak już nie odbierze
Ja właśnie dziś zadzwoniłam do położnej,powiedziałam co i jak i jutro przyjedzie do mnie i do Majki przy okazji.Jak stwierdzi że coś nie tak, to będę do mojego gina dzwoniła.Mam dwa razy dziennie robić sobie nasiadóweczki z tantum rosa.

Umówiłam się dziś z Ginem, do 13.00 mam się zgłosić.. więc jak tylko mały wstanie, nakarmię go, przebiorę i szybko pojadę do lekarza.

Pisałyście o tym, że dzieci Wasze płaczą wieczorem nie wiadomo czemu po czym zasypiają.. mój to wczoraj miał! Płakał, płakał myślałam że coś mu jest, rozebrałam, zmierzyłam temp, zmieniłam pampa i co płakał dalej.. nagle zasnął - masakra jakaś.

I u mnie już kilka razy drze się wniebogłosy, ja nie wiem czy go coś boli, bo najedzony, przebrany i tulę do siebie mocno. Zasypia na chwilę, po czym znów budzi się z krzykiem i po kolejnym tuleniu usypia. Czasem trwa to ciągle, tulenie, usypianie, budzenie a czasem ze dwa takie cykle i śpi. I nie wiem, czy rzeczywiśie coś go boli, czy po prostu nie może zasnąć :-( Za to już dwie noce śpi mi piękinie w łóżeczku. Pierwszy sen 4 godziny, potem karmię, odkładam, po kolejnym dwóch lub trzech godzinkach kolejne karmienie i potem już pobudka, elegancko :-D
Pozdrawiam

Hey dziewczynki ! ;-)
Ja dzisiaj miałam mega kryzys ze sobą, nie wytrzymałam i krzyknęłam na Szymka:-( i D. usłyszał i nie poszedł do pracy został z nami w domu. Ja spałam a on zajmował się małym. Teraz mi strasznie przykro, że nerwy mi puściły, a maluch przy tatusiu śpi w wózku, je i nawet nie płaczę. Wkręcam sobie, że moje dziecko mnie nie potrzebuje i nie będzie kochało:-:)no:
Ze mną płacze, a z nim nie. Eh przyjaciółka ma do mnie przyjechać, pomóc mi się ogarnąć, bo ja w depresję wpadam:-(
Jedyna dobra wiadomość, to dostaniemy jednak becikowe, mama moja złożyła dzisiaj papiery, a po weekendzie już będzie kasa. Zdziwiłam się, że tak szybko;-)

witam wszystkie mamusie :-)
Również mam córeczkę ze stycznia.
Chętnie poczytam co u Was i sądzę, że nieraz poratujecie mnie swoimi radami.
Mam nadzieję, że szybciutko odnajdę się w Waszym gronie:-)

witam wszystkie mamusie :-)
Również mam córeczkę ze stycznia.
Chętnie poczytam co u Was i sądzę, że nieraz poratujecie mnie swoimi radami.
Mam nadzieję, że szybciutko odnajdę się w Waszym gronie:-)

witaj u nas, gratuluje coreczki

wszystkim mamom zycze wypoczynkowego weekendu - duzo snu, malo placzu i slonecznej pogody:laugh2:

reklama
Justyś głowa do góry, nawet nie wiesz jak ważna jesteś dla swojego synka ;) A chwile słabości ma każda z nas - w końcu jesteśmy tylko ludźmi ;) Szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko - dlatego odpocznij i może właśnie dzięki pomocy przyjaciółki odreagujesz :)

A moje dziecko to mnie zaskakuje codziennie.. dziś np. w nocy nagle zapomniał jak się je z cyca i tylko kręcił główką żeby "złapać" cyca ale zapomniał o otworzeniu buźki.. i tak ok.5 minut z nim siedziałam.. aż przypomniało mu się - ale w dzień czasem to samo robi..

Do góry