reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

hej
lusinek- witaj wsrod styczniowek 2012!!!
Justys-odpoczynek wazna rzecz! I nie smutaj sie-Szymus Cie kocha i jestes nsjwazniejsza dla niego! Wiadomo, kazdy ma czasem gorsze dni i nic nie miej sobie do zarzucenia!

A u nas byla ciezka nocka a wlasciwie poranek od 5 do 6 maly probowal zrobic kupe.. stekal i baki puszczal... i nic i tak mi go zal bylo. ale w koncu sie udalo:-)

reklama
Bakalia-Mój synek robi dokładnie to samo. Nawet się zastanawiałam czy mleko mu nie smakuje, że może coś zjadłam, ale nie. On po prostu tak ma. Czekam wtedy cierpliwie i wkładam mu tę brodawkę do buźki. A na hemoroidy mi w ciąży pomagała avenoc,ale to na zewnętrzne hemoroidy, jeśli masz krwawienie, to hemoroidy są wewnątrz-wtedy do lekarza.

Laski a czytałyście " język niemowląt" ? Ja próbuje wdrożyć ten jej plan i nauczyć się rodzajów płaczu, ale czasami mam wrażenie, że on sam nie wie, czego chce i płacze.

Emmm....ja też mam wrażenie, że Hanka płacze, bo sama nie wie czego chce:) widzę jej zdezorientowanie;P

Hanka śpi, więc wykorzystałam chwilę wolnego i nastawiłam rosół i kurczaki w piekarniku:p teraz czekam grzecznie na P. i przygotowuję paczkę dla koleżanki z bb:) w maju ma synka urodzić:) ciuszków jej co prawda wysłać nie mogę, bo u mnie dziewczyńskie klimaty panują, ale postanowiłam zrobić porządek w aptecznych sprawach:) bo w końcu mając cc nie wykorzystałam ani tantum rosa, ani wkładek bella (dawali w szpitalu), ani innych rzeczy:) chciałam jej wysłać niewykorzystane koło poporodowe, ale za cholerę nie wiem gdzie je wsadziłam...trudno...jak znajdę to jej doślę:)

Ostatnia edycja:
Witaj lusinek:-)

justys, mi przy starszym często nerwy puszczały, wiem jak to jest, ale nie znaczy to że jesteś złą matką czy dziecko Cię nie kocha. Jesteśmy ludźmi, jak napisała bakaalia. Będzie lepiej.

A nasz synek ostatnio nie chce zasypiać wieczorem, albo zaśnie na pół godziny a później 2 godziny nie śpi. Już tak było fajnie, bo obaj nam szli spać ok 20 i mogliśmy trochę odpocząć, pobyć razem a tu się zepsuło. No ale trudno... Ogólnie Mikołaj jest o wiele spokojniejszy niż Mateusz w jego wieku, więc naprawdę nie mam co narzekać. Ani go brzuszek nie boli ani nic takiego. Dzisiaj jedziemy po południu do mojego brata na drugi koniec miasta a jutro chyba do teściów. Miłego weekendu!

A nasz Szymonek przeszedł niezłą zmianę od wczoraj :-) Śpi jak aniołek w wózeczku z butelką w buzi, lepsze to niż noszenie na rękach. Uśmiecha się więcej i spokojny bardzo, wstyd się przyznać, ale wiem i czuję, że to przez moje nerwy, że odczuwał mój zły nastrój i dlatego płakał i marudził ciągle:-(
Wczoraj po kąpieli spał od 21 do 2 w nocy:-) zjadł i zasnął przy mnie;-)

Jak miło :) dziękuję za takie przyjęcie :)
moja Ola to żarłok - 24h/ dobę by przy piersi siedziała.. Je i ulewa i tak w kółko... Smoczek bee, butelka nie pomaga (więc mega głodna nie jest)... Już mi sił czasem brakuje... Zwłaszcza jak w nocy nie śpię :( Macie jakiś pomysł?

JustYs21 oj nastroje to dzieciaki rewelacyjnie wyczuwają... Cieszę się , że lepiej u Ciebie :-)

A nasz Szymonek przeszedł niezłą zmianę od wczoraj :-) Śpi jak aniołek w wózeczku z butelką w buzi, lepsze to niż noszenie na rękach. Uśmiecha się więcej i spokojny bardzo, wstyd się przyznać, ale wiem i czuję, że to przez moje nerwy, że odczuwał mój zły nastrój i dlatego płakał i marudził ciągle:-(
Wczoraj po kąpieli spał od 21 do 2 w nocy:-) zjadł i zasnął przy mnie;-)

Justyś nie wiem czy to tak dobrze że Szymuś śpi z butelką w buzi. To podobno szybka droga do prochnicy :-(

Citronka ja nie karmię piersią i maluch by chciał pospać przy cycku, w szpitalu wsadziły mu położne butle do buzi i tak zaczął spać. Jak zaśnie już, to wyciągam mu z buźki. Chociaż wiele razy wyciągnę, a on się budzi.
Jak na razie to jedyna metoda na usypianie malca i spokój:tak: Smoczki wybierałam różne i on possa i wypluwa:-( i jest kwas i się rozbudza.
Planuję odzwyczajać go stopniowo, mam nadzieję, że się uda:)

hej
Justys-no i fajnie, ze maly juz w lepszym humorze ( no i TY) Widzisz-bedzie dobrze!!!
lusinek- moj maly do niedawna tak mial, ze tylko przy cycu by siedzial,z tym, ze nie ulewal... no i smoka tez nie chcial. Polozna poradzila mi, zebym jednak mu co chwile cyca nie dawala tylko smoczka. i tak stopniowo go przyzwyczailam do smoczka a jak marudny to zwiedzamy mieszkanie, masuje mu stopki i ogolnie robie wszystko, zeby opoznic podanie cyca no i zaakceptowal smoczek.
------------
Wczoraj Robin odkryl, ze ma reke! Wkladal piastke do buzi i wyciagal i sie tak na ta swoja raczke patrzyl ;)) Smieszny maly czlowieczek:-)
A po paru dniach podawania kropelek na kolki widze ogromna poprawe!!! CZasem oczywiscie ma trudnosci z kupa albo bakami ale nie wydziera sie juz ;))
Milej niedzieli mamuski :-)

reklama
anielkaa moja smokiem pluje i uspokaja się tylko przy piersi.. Wczoraj tak się spłakana zassała mężowi w ramię, że zanim się zorientowała, że to nie cycuś to mu konkretną malinkę zrobiła;-)
Mam w podpisie linka... Możecie na nas zagłosowac? Zostały mi w sumie 4 dni, a można codziennie klikac.. Kusi mnie chustowanie Olki :-)

Do góry