reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2012

hej
lusinek- witaj wsrod styczniowek 2012!!!
Justys-odpoczynek wazna rzecz! I nie smutaj sie-Szymus Cie kocha i jestes nsjwazniejsza dla niego! Wiadomo, kazdy ma czasem gorsze dni i nic nie miej sobie do zarzucenia!

A u nas byla ciezka nocka a wlasciwie poranek od 5 do 6 maly probowal zrobic kupe.. stekal i baki puszczal... i nic i tak mi go zal bylo. ale w koncu sie udalo:-)

reklama
Bakalia-Mój synek robi dokładnie to samo. Nawet się zastanawiałam czy mleko mu nie smakuje, że może coś zjadłam, ale nie. On po prostu tak ma. Czekam wtedy cierpliwie i wkładam mu tę brodawkę do buźki. A na hemoroidy mi w ciąży pomagała avenoc,ale to na zewnętrzne hemoroidy, jeśli masz krwawienie, to hemoroidy są wewnątrz-wtedy do lekarza.

Laski a czytałyście " język niemowląt" ? Ja próbuje wdrożyć ten jej plan i nauczyć się rodzajów płaczu, ale czasami mam wrażenie, że on sam nie wie, czego chce i płacze.

Emmm....ja też mam wrażenie, że Hanka płacze, bo sama nie wie czego chce:) widzę jej zdezorientowanie;P

Hanka śpi, więc wykorzystałam chwilę wolnego i nastawiłam rosół i kurczaki w piekarniku:p teraz czekam grzecznie na P. i przygotowuję paczkę dla koleżanki z bb:) w maju ma synka urodzić:) ciuszków jej co prawda wysłać nie mogę, bo u mnie dziewczyńskie klimaty panują, ale postanowiłam zrobić porządek w aptecznych sprawach:) bo w końcu mając cc nie wykorzystałam ani tantum rosa, ani wkładek bella (dawali w szpitalu), ani innych rzeczy:) chciałam jej wysłać niewykorzystane koło poporodowe, ale za cholerę nie wiem gdzie je wsadziłam...trudno...jak znajdę to jej doślę:)

Ostatnia edycja:
Witaj lusinek:-)

justys, mi przy starszym często nerwy puszczały, wiem jak to jest, ale nie znaczy to że jesteś złą matką czy dziecko Cię nie kocha. Jesteśmy ludźmi, jak napisała bakaalia. Będzie lepiej.

A nasz synek ostatnio nie chce zasypiać wieczorem, albo zaśnie na pół godziny a później 2 godziny nie śpi. Już tak było fajnie, bo obaj nam szli spać ok 20 i mogliśmy trochę odpocząć, pobyć razem a tu się zepsuło. No ale trudno... Ogólnie Mikołaj jest o wiele spokojniejszy niż Mateusz w jego wieku, więc naprawdę nie mam co narzekać. Ani go brzuszek nie boli ani nic takiego. Dzisiaj jedziemy po południu do mojego brata na drugi koniec miasta a jutro chyba do teściów. Miłego weekendu!

A nasz Szymonek przeszedł niezłą zmianę od wczoraj :-) Śpi jak aniołek w wózeczku z butelką w buzi, lepsze to niż noszenie na rękach. Uśmiecha się więcej i spokojny bardzo, wstyd się przyznać, ale wiem i czuję, że to przez moje nerwy, że odczuwał mój zły nastrój i dlatego płakał i marudził ciągle:-(
Wczoraj po kąpieli spał od 21 do 2 w nocy:-) zjadł i zasnął przy mnie;-)

Jak miło :) dziękuję za takie przyjęcie :)
moja Ola to żarłok - 24h/ dobę by przy piersi siedziała.. Je i ulewa i tak w kółko... Smoczek bee, butelka nie pomaga (więc mega głodna nie jest)... Już mi sił czasem brakuje... Zwłaszcza jak w nocy nie śpię :( Macie jakiś pomysł?

JustYs21 oj nastroje to dzieciaki rewelacyjnie wyczuwają... Cieszę się , że lepiej u Ciebie :-)

A nasz Szymonek przeszedł niezłą zmianę od wczoraj :-) Śpi jak aniołek w wózeczku z butelką w buzi, lepsze to niż noszenie na rękach. Uśmiecha się więcej i spokojny bardzo, wstyd się przyznać, ale wiem i czuję, że to przez moje nerwy, że odczuwał mój zły nastrój i dlatego płakał i marudził ciągle:-(
Wczoraj po kąpieli spał od 21 do 2 w nocy:-) zjadł i zasnął przy mnie;-)

Justyś nie wiem czy to tak dobrze że Szymuś śpi z butelką w buzi. To podobno szybka droga do prochnicy :-(

Citronka ja nie karmię piersią i maluch by chciał pospać przy cycku, w szpitalu wsadziły mu położne butle do buzi i tak zaczął spać. Jak zaśnie już, to wyciągam mu z buźki. Chociaż wiele razy wyciągnę, a on się budzi.
Jak na razie to jedyna metoda na usypianie malca i spokój:tak: Smoczki wybierałam różne i on possa i wypluwa:-( i jest kwas i się rozbudza.
Planuję odzwyczajać go stopniowo, mam nadzieję, że się uda:)

hej
Justys-no i fajnie, ze maly juz w lepszym humorze ( no i TY) Widzisz-bedzie dobrze!!!
lusinek- moj maly do niedawna tak mial, ze tylko przy cycu by siedzial,z tym, ze nie ulewal... no i smoka tez nie chcial. Polozna poradzila mi, zebym jednak mu co chwile cyca nie dawala tylko smoczka. i tak stopniowo go przyzwyczailam do smoczka a jak marudny to zwiedzamy mieszkanie, masuje mu stopki i ogolnie robie wszystko, zeby opoznic podanie cyca no i zaakceptowal smoczek.
------------
Wczoraj Robin odkryl, ze ma reke! Wkladal piastke do buzi i wyciagal i sie tak na ta swoja raczke patrzyl ;)) Smieszny maly czlowieczek:-)
A po paru dniach podawania kropelek na kolki widze ogromna poprawe!!! CZasem oczywiscie ma trudnosci z kupa albo bakami ale nie wydziera sie juz ;))
Milej niedzieli mamuski :-)

reklama
anielkaa moja smokiem pluje i uspokaja się tylko przy piersi.. Wczoraj tak się spłakana zassała mężowi w ramię, że zanim się zorientowała, że to nie cycuś to mu konkretną malinkę zrobiła;-)
Mam w podpisie linka... Możecie na nas zagłosowac? Zostały mi w sumie 4 dni, a można codziennie klikac.. Kusi mnie chustowanie Olki :-)

Do góry