reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

Dziękuje dziewczyny za dobre słowa ! ;-)Wzięłam głęboki oddech i już mi lepiej;-)
Szymka położyłam po 19 do łóżeczka, wsadziłam mu butelkę do buzi i ze zmęczenia zasnął i śpi dalej. Nie daje mu smoczka, bo póki go trzymam, to on ssie, a tak to wypluwa.
Za dnia zasypiał, tylko na moich rękach, a jak go odkładałam do łóżeczka, to się budził i od nowa marudzenie było.

reklama
Citronka Wczoraj mój mąż tak pilnował swoje córy (ja byłam pod prysznicem) że JAK ON SPAŁ to starsza chciała młodszą nakarmić bigosem ;). I wieczorem dodatkowo ugryzła ją w palce.
A Tosia to ogólnie pieszczoch i jak zasypia to musi gładzić kogoś po gołej skórze- jak nie ma dostępu do mojej, to bierze rączkę od Zosi i ją głaszcze- wtedy to takie słodkie i miłe :).

no ale Czasami są jazdy na całego...

I zazdroszczę Twojej organizacji ze spacerami ;).

Ja napewno lepiej sobie radzę z karmieniem ;). Zosia waży teraz tyle, ile ważyła Tosia jak miała przeszło 2 miesiące... A waga urodzeniowa praktycznie ta sama...

Ostatnia edycja:
Witam :-)

Melisa a na maila? Może to z grupy z facebooka?

Tak- na maila :-) A to mamy jakas grupe na facebooku? Ja z facebooka nie korzystam i sie nie orientuje. Moze masz linka do tego?

Justys- jej- moze jutro bedzie mial Szymus lepszy dzien :-) U mnie Milenka lubi bardzo jak sie Ja nosi na siedzaco, bo wtedy sie rozglada i oglada swiat i przestaje plakac :-) Moze sprobuj :-)

Milenka tez ma czasem marudny dzien i duzo poplakuje i ja nie wiem czemu. Zmieniam pieluszke, nakarmie, ponosze, probuje wszystkiego i nic i zastanawiam sie, czy Wasze Dzieciaczki tez tak czasem maja? A na nastepny dzien jest spokojna i wesola i duzo spi. Czy Wasze Dzieciaczki duzo placza, ile spia? Jestem bardzo ciekawa :-) I czy juz reaguja na Was? Na zabawki?

A my niedawno przyjechalismy od Dziadkow, Milenka ukapana i slicznie spi sobie w lozeczku :-) I powiem Wam (pewnie uwazacie tak samo) - bycie Mama jest superasne :-) Jak patrze na moje Sloneczko, to buzia mi sie usmiecha :-) Jestem zakochana w Niej po uszy :-)

Milych snow :-)

Melisa Szymek zasypia jak chodzę z nim po pokoju i jak z komputera lecą kołysanki;-) ale nie zawsze to się udaje;-)
dzisiaj noc przespana, co 1,5 h karmienie, a teraz znowu maruda się obudziła w Szymku. Śpi na rękach;-)

witam się po kiepskiej nocy. Wojtuś wstawała chyba co 1,5h a do tego Wiktorkowi idą ząbki i tez się bardzo męczy więc jestem trochę niewyspana. Mam nadzieje że dzieciaki pozwolą w dzień zmrużyć oko.

Justys jak czytam o Szymku to jakbys pisala o moim Alku- mam wrazenie ze on non stop płacze, mimo ze nie ma powodu- próbowałam juz dosłownie wszystkiego-to jakis koszmar:no: czy noworodek moze byc nerwusem:confused:. czy to kiedys minie.......

Któras z dziewczyn ( Kasia?)pisała niedawno o białym nalocie malenstwa na jezyku i ze z mezem poszliscie do pediatry......u mnie jest to samo i ciekawam co lekarz powiedział- ten nalot ciezko sie usuwa nawet gazikiem- ale to przeciez nie plesniawki.

Anastazzja chciałam sie zaytać czy ten otulaczek działa u Ciebie? Mój Alek nielubi nawet tego ścisłego otulania i juz nie wiem co robić żeby nie płakał tyle, moze otulaczek by mi sie bardziej sprawdził, chwytam się wszystkiego, bo tracę siły, cierpliwość i chyba nawet instynkt macierzyński-zwariuję i odwiozą mnie do psychiatryka:crazy:

Ostatnia edycja:
z racji tego, zew moje dziecko też często niespokojneja już zaczynam schizować, ze to moze jakieś adhd albo ogólnie jakies problemy neurologiczne...nawet umówiłam się na usg przezciemiączkowe prywatnie i bede chciała żeby u mnie w przychodni dali skierowanie do neurloga dziecięcego

Justyś, Asiuk, Ewelina- a wg mnie macie po prostu dzieciaki wrażliwe albo poprzeczniaki. Jeśli chodzi o problemy neurologiczne to u takichmaluszków widać to bardziej po napięciu mięśni, wyginaniu niż po samym zachowaniu. NAsza Lidka np była typem zimnolubnym i u dziadków zachowywała się jak nie ona- płakałą, jęczała, budziła się co godzine... A karczek miała ok więc nie wpadliśmy na to że może jej być po prostu ciepło- dopiero po wywietrzeniu całęgo domu, rozebraniu jej do pieluchy i body z krótkim rękawem- w styczniu! zaczęła sie zachowywać normalnie
Lidka to typowy wrażliwiec i trochę czasu nam zajęło poznanie jej upodobań ale potem już było ok

reklama
Czy Wasze Dzieciaczki duzo placza, ile spia? Jestem bardzo ciekawa :-) I czy juz reaguja na Was? Na zabawki?

U naszej Julki ze snem różnie bywa. Jednego dnia śpi ładnie od karmienia do karmienia (teraz to około co 3-3,5h w dzień a w nocy co 4h), a drugiego nie śpi od 8 rano do 19. Siedzi na rączkach albo w nosidełku. Zasypia na 10-20 min a potem się budzi i ogląda. Czasem jest marudna.

Ile krwawiłysci/plamiłyście po porodzie? ja nadal mam lekkie plameinia taki brązowy slux, strasznie długo:wściekła/y:

Ja po cc 3 tygodnie

Do góry