reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

Krupka: ja niestety mam umowe na czas okreslony... tak wiec u mnie odpada - bo chcialabym zeby mi ja przedluzyli.
z wlasnego doswiadczenia wiem ze juz nigdy nie zostawilabym dziecka z babcia (przynajmniej tesciową) bo ona juz mi wojtaszka wychowywala... i to byl jeden z bledow jaki moglam zrobic... dziecko poprostu bylo by dalej traktowane jak niemowlak gdyby dalej sie nim zajmowala... dopiero po wyprowadzce Wojtuś zaczol jesc łyżka, spac sam(bez awantu) i wiecej mowic..

reklama
Ja z Szymonkiem siedziałam pół roku potem wróciłam na uczelnię na 2-3 dni w tygodniu, przez miesiąc siedziała z małym moja babcia potem zaczęły się wakakcje, trochę siedziała z małym moja mama i zaczął się remont na uczelni - przymusowe urlopy!!! Bo nie było gdzie badań prowadzić.
A od października młody poszedł do niani - cudowna kobieta ale dla dziecka do ok 2 lat - potem juz trochę gorzej.

Teraz nie mam pracy i muszę szukać więc ode mnie zależy kiedy. Tym razem chciałabym zostać w domu ok roku. Ewentualnie jakaś dorywcza praca.

Witam sie po powrocie. bez szans na nadrobienie Was:-D, ale choc przeczytałam która sie rozsypała- ale poleciałyście .... to co została Alka sama:-p?
Ale Ciebie aninaaa to tez tu widze jeszcze 2w1.

Asteria u mnie to samo- babcia nam tak rozwaliła Kubusia ze az o wizyte u psychologa zahaczyło:no:.
teraz jedyna opcja to złobek, ale nie widze tego 7 mczniaka w takim miejscu:baffled:. niestety wychowawczy jest bezpłatny a z 1 pensji ciezko bedzie i raczej nie damy rady:-(.

--------
poród opisze w odpowiednim poscie, ale kazdej takiego łatwego życzę:tak:
---------
gratuluje wszystkim rozpakowanym- widze ze poszło wszystkim gładko- super!

Ostatnia edycja:
ja licze na panstwowy złobek, inaczej tez sie nie opłaca mi, a niestety niania to 800-1000 zł i nie znam nikogo zaufanego:-(

ja licze na panstwowy złobek, inaczej tez sie nie opłaca mi, a niestety niania to 800-1000 zł i nie znam nikogo zaufanego:-(

u nas o Panstwowym moge zapomniec, bo dostac sie to graniczy z cudem... jak zrobilam test i dowiedzialam sie ze jestem wciazy juz powinnam podanie skladac o przyjecie dziecka;/;/

witaj asiuk :) tak, ja jeszcze 2w1 i nie zapowiada się na zmianę :) pewnie do 6 lutego spokojnie dociągnę :)

Bardzo lubie date 6.luty... moj małż sie oswiadczył w tym dniu... :p:)

Ostatnia edycja:
moja mam ma 6 lutego urodziny,a tego dnia mam się zgłosić na wywołanie jak się samo nie rozkręci. tak więc może prezent będzie z głowy :p

heja

i ja w dwupaku. Ani jednego skurczu:no::crazy: czemu?:-(
jutro ktg, odebralam morfo. Wreszcie hemo mi wskoczyła na normalne tory i ginek bedzie zadowolony :)

asiuk welcome back

reklama
u mnie sytuacja wyglada tak: skurcze co 30, 20 10 i tak w kolko. strasznie nieregularnie, ale przybieraja na sile. pewnie dzis w nocy pojade na porodowke:blink:. Czop caly czas odchodzi po kawaleczku.
---------------------------------
Pozdrawiam:-)

Do góry