reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

Mami..nie wiem jak to jest z tymi hormonami, ale wątpię, żeby na takim wysokim poziomie by się utrzymywały miesiąc po porodzie, żeby pokazać pozytywny test...mi np. długo nie pokazywał ciąży, chociaż w niej byłam...ale idź jutro zrób test z krwi...dzięki niemu będziesz wiedzieć na praktycznie 100%...ale szanse są spore na ciążę i myślę, że jednak jesteś w ciąży..nie ma co ukrywać.. ale życzę Ci, żeby to jednak nie była ciąża;):) będzie dobrze:) główka do góry!:)

Ostatnia edycja:
reklama
hcg moze utrzymywac sie spory czas po porodzie, chyba kolo miesiaca wiec Mami nie zalamuj sie. Oczywiscie moze byc tak, ze moglas zaciazyc. Zrob bete z krwi w odstepach kilkudniowych i zobaczysz czy przyrasta jesli tak to jestes jesli spada to nie;-)

ja mimo, ze sciagalam mleko mialam pierwszy okres kolo 2 miesiacy po porodzie, zaszlam w ciaze przy wysokiej prolaktynie

kochane przepraszam ze tak sie wtrącam ale nie ma może któraś z Was do sprzedania detektora tętna płodu ?????? MOże któraś z Was miała to urządzenie w ciąży :)
Jak coś proszę o priv :) '
ściskam Was bardzo mocno kochane :*

a czy to mozliwe ze utrzymuje mi sie poprostu jeszcze beta hcg po porodzie? moze to hormony?

Ale przecież bHCG zanika wraz z rozwojem ciąży. No ale nie jestem pewna, być może na jakimś poziomie się utrzymuje do końca. Nie martw się Mami, zrób jutro test. Pewnie nie jesteś w ciąży, ale tego stresu do jutra to Ci współczuję.

A ja się pochwalę, że dostałam się na kurs francuskiego. Zaczynam w poniedziałek, tzn. nie wiem czy zaczynam, bo to zależy od Amelci.
Ale powiem Wam, że maleństwo jeszcze się nie pojawiło, a już troszkę przestawia nam życie. Zaakceptowali mnie na poziom 4 ale zajęcia są w śr i czw. a wtedy mój mąż nie może zostać z małą, więc musiałam zejśc na poziom niżej bo zajęcia będą w pon i śr. No mamuśki to mnie pewnie rozumieją, ale dziwna to jak dla mnie sytuacja, bo zawsze samostanowiłam a tu proszę, małe 3 kg a zmieniają życie :-)

Mami spokojnie,raczej nie jesteś w ciąży. dziewczyny maja rację.po porodzie hormony utrzymują się dosyć długo. tak samo jak po poronieniu. test ciązowy może wychodzić pozytywnie do 4 tygodni. tak mówił mi jeden lekarz przy pierwszym poronieniu i potem następny przy kolejnym.

Donia:) gratulacje!!!:):):):) szkoda tylko, że terminowo Ci ten poziom 4 nie pasuje...;/

hormony niby się utrzymują, ale ja Wam powiem z własnego doświadczenia, że te test zwykłe wcale nie są takie czułe (ja miałam najczulszy na rynku) ...mi pokazał dwie krechy dopiero jak byłam w prawie 7 tygodniu ciąży..najlepiej zrobić betę i ją kontrolować:)

reklama
Drogie koleżanki, słuchałam hymnu bo piłkę ręczna oglądałam przecież. Ależ Wy nieczułe.

Wróciłam z ktg, usg i badania gin, i pani rzekła ze na razie to porodu z tego nie będzie. Świetnie. Z okresu 40 tydz 4 dni, z dzisiejszego usg 37 tydz i kilka dni. Poród wg usg 11.02 :)
Wiem, ze to raczej niemożliwe, ale jakoś mnie to nie zdziwiło :)

Waga małej 3300 niecałe.

Mami, głowa do góry. Spokojnie, powtórz badanie, a tymczasem nie stresuj się bardzo, bo Emilka to czuje też.

Do góry