reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2012

Mami..nie wiem jak to jest z tymi hormonami, ale wątpię, żeby na takim wysokim poziomie by się utrzymywały miesiąc po porodzie, żeby pokazać pozytywny test...mi np. długo nie pokazywał ciąży, chociaż w niej byłam...ale idź jutro zrób test z krwi...dzięki niemu będziesz wiedzieć na praktycznie 100%...ale szanse są spore na ciążę i myślę, że jednak jesteś w ciąży..nie ma co ukrywać.. ale życzę Ci, żeby to jednak nie była ciąża;):) będzie dobrze:) główka do góry!:)

Ostatnia edycja:
reklama
hcg moze utrzymywac sie spory czas po porodzie, chyba kolo miesiaca wiec Mami nie zalamuj sie. Oczywiscie moze byc tak, ze moglas zaciazyc. Zrob bete z krwi w odstepach kilkudniowych i zobaczysz czy przyrasta jesli tak to jestes jesli spada to nie;-)

ja mimo, ze sciagalam mleko mialam pierwszy okres kolo 2 miesiacy po porodzie, zaszlam w ciaze przy wysokiej prolaktynie

kochane przepraszam ze tak sie wtrącam ale nie ma może któraś z Was do sprzedania detektora tętna płodu ?????? MOże któraś z Was miała to urządzenie w ciąży :)
Jak coś proszę o priv :) '
ściskam Was bardzo mocno kochane :*

a czy to mozliwe ze utrzymuje mi sie poprostu jeszcze beta hcg po porodzie? moze to hormony?

Ale przecież bHCG zanika wraz z rozwojem ciąży. No ale nie jestem pewna, być może na jakimś poziomie się utrzymuje do końca. Nie martw się Mami, zrób jutro test. Pewnie nie jesteś w ciąży, ale tego stresu do jutra to Ci współczuję.

A ja się pochwalę, że dostałam się na kurs francuskiego. Zaczynam w poniedziałek, tzn. nie wiem czy zaczynam, bo to zależy od Amelci.
Ale powiem Wam, że maleństwo jeszcze się nie pojawiło, a już troszkę przestawia nam życie. Zaakceptowali mnie na poziom 4 ale zajęcia są w śr i czw. a wtedy mój mąż nie może zostać z małą, więc musiałam zejśc na poziom niżej bo zajęcia będą w pon i śr. No mamuśki to mnie pewnie rozumieją, ale dziwna to jak dla mnie sytuacja, bo zawsze samostanowiłam a tu proszę, małe 3 kg a zmieniają życie :-)

Mami spokojnie,raczej nie jesteś w ciąży. dziewczyny maja rację.po porodzie hormony utrzymują się dosyć długo. tak samo jak po poronieniu. test ciązowy może wychodzić pozytywnie do 4 tygodni. tak mówił mi jeden lekarz przy pierwszym poronieniu i potem następny przy kolejnym.

Donia:) gratulacje!!!:):):):) szkoda tylko, że terminowo Ci ten poziom 4 nie pasuje...;/

hormony niby się utrzymują, ale ja Wam powiem z własnego doświadczenia, że te test zwykłe wcale nie są takie czułe (ja miałam najczulszy na rynku) ...mi pokazał dwie krechy dopiero jak byłam w prawie 7 tygodniu ciąży..najlepiej zrobić betę i ją kontrolować:)

reklama
Drogie koleżanki, słuchałam hymnu bo piłkę ręczna oglądałam przecież. Ależ Wy nieczułe.

Wróciłam z ktg, usg i badania gin, i pani rzekła ze na razie to porodu z tego nie będzie. Świetnie. Z okresu 40 tydz 4 dni, z dzisiejszego usg 37 tydz i kilka dni. Poród wg usg 11.02 :)
Wiem, ze to raczej niemożliwe, ale jakoś mnie to nie zdziwiło :)

Waga małej 3300 niecałe.

Mami, głowa do góry. Spokojnie, powtórz badanie, a tymczasem nie stresuj się bardzo, bo Emilka to czuje też.

Do góry