reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2012

reklama
Ala najwyżej zajączek Ci maluszka przyniesie:-D...Wykluje się wykluje choć te ostatnie dni to już człowiek by chciał mieć przy sobie maluszka.
Ja swojego uspałam i teraz ładnie mecz na śpiocha ogląda z tatusiem.

Alka:D:D:D do wielkanocy już blisko:D damy radę:p:p

Asiuk:)
Ty się dziewczyno wszystkim nie stresuj, bo z tych emocji urodzisz...:p:p:p

Gosia:D;D :-D:laugh2::laugh2:

ja już w domu:) miło było u mamy, ale stęskniłam się za P. on za mną też:p:p nawet małe "wywoływanko" porodu było, ale pewnie jak zwykle skończy się na skurczach przez parę godzin i wyciszeniu.....ale jutro gin...może siedząc na fotelu usłyszę "oooo...widać główkę!!!! proszę przeć...za minutę Hania będzie na świecie!!":D:D:D:D:D

hej dziewczyny :)
przepraszam ze nie piszei za to ze napisze o sobie:-(
mam problem i to mega wielki.
otóż jesteśmy z K. 2 tygodnie po przytulanku pierwszym od porodu no i bez zabezpieczenia sie. no i wczoraj zrobilam sobie test bo dziwnie sie czuje bola mniejajniki jak w tej co urodzilam emilcie i niedobrze mi jest . no i skoczylam do apteki przedwczoraj i kupilam test wykonalam go wczoraj z rana no i co sie pojawilo jedna kreska mocna a druga taka leciutka ale jest i teraz chodze jak na szpilkach czy jestem w ciazy czy nie ? czy to mozliwe zebym zaszla tak szybko? jakwiecie nie karmie cycem:-(

boze ale ze mnie idiodka juz K. powiedzialam ze sie zaszywam bo tojest masakra.
jestem nieodpowiedzialna i tyle!!!

Mami...najlepiej powtórz test jutro...i zrób z krwi (betę)....szansa zawsze jest i to duuuża, szczególnie, że wyszła druga kreska...znam rodzinę gdzie jedno dziecko mają ze stycznia, a drugie z grudnia tego samego roku...osobiście nie życzę Ci, żeby okazało się, że to ciąża (a np. wadliwy test), bo widzę, że drugiego dzidziusia nie chcesz...ale jeśli się okaże, że to jednak dzidzia to główka do góry:):) będzie dobrze;):):) wiem, że teraz nie brzmi to pocieszająco, ale będziesz miała wyprawkę gotową dla nowego dziecka, więc troszkę kosztów Ci odejdzie w związku z tym, no i będziesz miała dwójkę cudownych szkrabów;):)

Ostatnia edycja:
hej dziewczyny :)
przepraszam ze nie piszei za to ze napisze o sobie:-(
mam problem i to mega wielki.
otóż jesteśmy z K. 2 tygodnie po przytulanku pierwszym od porodu no i bez zabezpieczenia sie. no i wczoraj zrobilam sobie test bo dziwnie sie czuje bola mniejajniki jak w tej co urodzilam emilcie i niedobrze mi jest . no i skoczylam do apteki przedwczoraj i kupilam test wykonalam go wczoraj z rana no i co sie pojawilo jedna kreska mocna a druga taka leciutka ale jest i teraz chodze jak na szpilkach czy jestem w ciazy czy nie ? czy to mozliwe zebym zaszla tak szybko? jakwiecie nie karmie cycem:-(

boze ale ze mnie idiodka juz K. powiedzialam ze sie zaszywam bo tojest masakra.
jestem nieodpowiedzialna i tyle!!!
mami no niestety jest to możliwe .... ale póki co się nie załamuj ... zrób badania krwi jutro (Beta HCG podobno najbrdziej wiarygodne jest ok 14 dnia od zapłodnienia) , albo powtórz test za tydzień ... tylko się nie załamuj!!

Ostatnia edycja:
idziesz do przychodni/szpitala i prosisz o badanie beta HCG (nie wiem jak u Ciebie, ale u nas w Polsce jest płatne i też nie wszędzie je wykonują, więc lepiej zadzwonić i się wpierw dowiedzieć), ale takie badanie daje dużo więcej niż test, bo ten zawsze może się mylić, chociaż rzadziej się zdarza, żeby pokazywał ciążę bez ciąży (na ulotce masz napisane w jakich przypadkach może dawać wynik fałszywie pozytywny)

reklama
Mami tak jak mówią dziewczyny test z krwi pokaże Ci w 100% czy jesteś czy nie.. chociaż wiadomo, że testy zwykłe też są wiarygodne ale zawsze jest jakieś "ale".. więc głowa do góry i pojedź sobie zrobić to badanie:)

Mój stęskniony mężczyzna postanowił że przyjedzie, więc czekam sobie na niego zostało mi jeszcze dwie godziny w oczekiwaniu ;)

Do góry