reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

reklama
no ja sie własnie zastanawiam czy nie lepiej by mi było wynajac jakis pokój albo namiot pod szpitalem rozbic, bo tez obawiam sie porodu w aucie:szok:

cholera a tu jeszcze zaczeła się zima na całego..... to godzina dojazdu na bank
-------------

ponawiam posta, bo mam cykora:
Tysia ty mi tu szybko mów, bo zaraz padnę, jak to u ciebie wyglądało z tym czopem i poplamianiem.
Mi (chyba) od 2-3 dni jakby odchodzi ten czop-ale nie taki jak opisują tylko przezroczysta gęsta jak białko kurze wydzielina i tak w porcjach. Dopiero dziś miałam leciutkie plamienie krwią. I zaraz dostanę zawału-nie wiem co robić. Wizyta jutro o 17ej. Skurcze mam tylko w nocy 1 na godzine. Mały bardzo intensywnie sie rusza od 2 dni i brzuch mi wywraca we wszystkie mozliwe strony, szczególnie jak coś zjem a jem na potęge co popadnie.\

kurde za 2 dni mam centralnie termin jak mój mały chce być taki dokładny perfekcjonista od początku to chyba padnę.... a tak go ładnie prosze zeby jeszcze posiedział tydzień, no chociaż 7 dni, ale widze ze te nasze brzdące maja nasze prośby za nic. I chyba na nic mój afirmacyjny suwaczek.

Gośka a czemu Ty hymnu słuchałaś ???
No i jeśli była to wersja wykonana przez Edytę Górniak to nie dziwię się, że się popłakałaś, ale chyba ze śmiechu :-D

Tysia ty mi tu szybko mów, bo zaraz padnę, jak to u ciebie wyglądało z tym czopem i poplamianiem.
Mi (chyba) od 2-3 dni jakby odchodzi ten czop-ale nie taki jak opisują tylko przezroczysta gęsta jak białko kurze wydzielina i tak w porcjach. Dopiero dziś miałam leciutkie plamienie krwią. I zaraz dostanę zawału-nie wiem co robić. Wizyta jutro o 17ej. Skurcze mam tylko w nocy 1 na godzine. Mały bardzo intensywnie sie rusza od 2 dni i brzuch mi wywraca we wszystkie mozliwe strony, szczególnie jak coś zjem a jem na potęge co popadnie.\

kurde za 2 dni mam centralnie termin jak mój mały chce być taki dokładny perfekcjonista od początku to chyba padnę.... a tak go ładnie prosze zeby jeszcze posiedział tydzień, no chociaż 7 dni, ale widze ze te nasze brzdące maja nasze prośby za nic. I chyba na nic mój afirmacyjny suwaczek.[/B]

Asiuk: ja mysle ze byl to czop ale do konca to ja nie wiem, pojawilo mi sie po przytulanku sluz z krwia i tez mialam cos takiego koloru bialka kurzego wiec nie wiem co to:-(

Bakalia- całkiem poważnei mówie, ktg miałam tylko w szpitalu jak mnie gin połozył na patologię ze skurczami
No ale to pewnie co lekarz to inna praktyka
Asiuk- spokojnie, bo z tych nerwów zaraz urodzisz:-D JAk mały będzie miał ochotę to i bez czopa wyjkdzie. Jak nie będzie chciał to i bez czopa posiedzi.
Ja skurcze takie konkret to już mam od jakiegoś czasu. a ostatnio to już mi się macica na dobre rozćwiczyła ale większych nadziei sobie nie robie...:-(

Moim zdaniem KTG jest ważne. Gdyby nie to, że u mnie na ktg wyszło malejące tętno Maluszka mogłoby dojść do zamartwicy i niedotlenienia przy kolejnym wywoływaniu porodu. Raz leżałam pod ktg koło 3h.

Asiuk widzę, że Ty niby chcesz odwlec poród a się już nakręciłaś i jeszcze z tych nerw urodzisz:tak:.
Widziałam w TV info o tej malutkiej dziewczynce. Mam nadzieję, ze temu kto ją porwał jaja utną. Co za ludzie potwory!

reklama
Do góry