reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

asiuk- ja wiem, że mogę się maluszkiem nie zachwycić jak się urodzi;-).Choć pewnie będę ryczeć jak bóbr jaki to Nasz malec cudny:). Tylko, że "przenoszone"dzieci jak lekarzom się nie spieszy i już wody zielone są-to maluszki takie bidulki.Hehehe pewnie znowu źle coś wytłumaczyłam:-D.
Marciaa- do ślubu to Ty będziesz laska:). Zresztą My wszystkie będziemy, nie po to przed ciążą kupiłam sobie fajne spodenki na lato-jak jeszcze o ciąży nie wiedziałam- żeby kurde w tym roku w nie nie wejść-oj nie ma takiej opcji:)).

reklama
Witajcie, po nieprzespanej nocy.. ale tym razem to nie maleństwo tylko przez mojego brata.. bo jak wyszedł o 18.00 z domu to wrócił o 4 rano.. a ja panikowałam bo ciągle myślałam że coś się stało na dodatek telefonu nie odbierał i tak z mamą się denerwowałyśmy.. więc na dobrą sprawę spałam dwie godziny. Gówniarz jeden!

Teraz wróciłam od lekarza i mam zamiar iść spać..

eee Niki coś ty dla ciebie to bedzie najpiękniejsze pod słońcem i niech no tylko ktoś powie inaczej- ja się śmieję tylko że wszyscy tak "od serca" ojojoj jakie sliczności- a tak obiektywnie rzecz spojrzeć to co ładnego w takim pomarszczeńcu, zapuchniętym z przekrwioną skórą:-D.

a tak już kumam o czym mówiła twoja mama- no mój miał np krwiaka z tyłu głowy i nie chciał mu za nic zejść aż do roczku

a mam kumpele która w styczniu kupiła sobie kostium na komunię majową swojej córki- o numer za mały i powiedziała że musi w niego wejść i koniec- i weszła- moze to dobry motywator-hehehe

Ostatnia edycja:
Asiuk moja siostra jak urodziła córkę i jak małą położyli jej na brzuchu to ona stwierdziła, że jest brzydka i się pytała położnej czy jej dziecko normalnie wygląda (mała miała spłaszczony nosek i taka sina jakaś była bo za długo się rodziła) .. na co ta odpowiedziała "żeby każda matka miała taki problem jak Pani" ;d
Więc coś jest w tym że faktycznie można się przerazić

Heja. Ja zaraz na KTG. Dziś usłyszę pewnie to samo "nie ma skurczy".

Ejjj, czy jak miała któraś z Was KTG to badali Was też ginekologicznie?

U mnie pomiędzy terminami jest 1 dzień różnicy. 21 lub 22 styczeń, co nie zmienia faktu iż jestem już po wyznaczonym terminie a obywatelka Weronika ma to głęboko zdaje mi się gdzieś.

Kto mi powie jak Turkom nie mówiącym po angielsku wytłumaczyć, że jak chcą zamknąć drzwi to wystarczy nacisnąć klamkę a nie walić drzwiami o framugę aż się zatrzasną, bo prędzej wylecą z tychże framug? Pokazywanie obrazkowo i na przykładzie wydaje mi się również nie działać.

Ot, takie zadanie na dziś

Ja uważam, że zawsze noworodkami się zachwycamy, mówimy jakie piękne ... i powiem Wam, że ja to mówię szczerze ... Dopiero później jak się patrzy na zdjęcie bobasa po urodzeniu i takiego miesięcznego widać: o jezu jaki on był brzydki :) Tak chyba jest ze wszystkim dziećmi ... Zresztą połóżcie się na 9 miesięcy do wanny i zobaczymy jakie piękne będziecie :-p

....

Z moich obliczeń wynika, że nierozpakowanych tych co kojarzę jest coś koło 25
biggrin.gif
a forum już prawie umarło
unhappy.gif

Ostatnia edycja:
dzien dobry

moj poranek rozpoczal sie dzis od koncertu na dwie paszcze;-)

widze, ze sobie kolejke do szpitala ustawiacie;-)

asiuk
ja czopa ani za pierwszym ani za drugim razem nie widzialam, wiec nie wiem kiedy sobie wylecial. Wiem, ze od 36 tygodnia chodzilam na 100% z 2 cm w tej ciazy.

jak sie skupie i ogarne troche swiat w domu to wiecej napisze:-D

reklama
FARFOCEL :-D:-D:-D bardzo czule :-p

ja na 12.30 umówiłam się z sąsiadką na spacer .... pewnie i tak nic sobie nie wychodzę, ale próbować warto ... może choć poród będzie lżejszy (optymistka:laugh2:)

Do góry