reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2012

Dorotka widzę, że u Ciebie to już wyższa szkoła radzenia sobie ;D
Emm ja tak jak Nikii po 7dniach po terminie do szpitala, ale właśnie chyba nie każdy lekarz tak praktykuje

reklama
Alka oj noworodek śpi i śpi ale przy cycu:-p
Ale i z noworodkiem przy cycu można wiele. Ja dzisiaj lewym cycem karmiłam Jaśka a prawą ręką Szymka. Wiem wiem trzylatek powinien jeść sam! I je ale nie kaszę i nie jak już pada z nóg. A potem z noworodkiem przy cycu myłam głowę Szymkowi (to już wyczyn!) a potem z tymże noworodkiem przy cycu czytałam bajki na dobranoc. :-D:-D:-D
że tak powiem haj lajf :-D:-D

Alka oj noworodek śpi i śpi ale przy cycu:-p
Ale i z noworodkiem przy cycu można wiele. Ja dzisiaj lewym cycem karmiłam Jaśka a prawą ręką Szymka. Wiem wiem trzylatek powinien jeść sam! I je ale nie kaszę i nie jak już pada z nóg. A potem z noworodkiem przy cycu myłam głowę Szymkowi (to już wyczyn!) a potem z tymże noworodkiem przy cycu czytałam bajki na dobranoc. :-D:-D:-D

wiele można z dzidzią przy cycu ale myć głowę drugiemu dziecku??? Podziwiam:szok:

hej dziewczyny jestem wsciekla, mialam jutro jechac do gin po dalsze zwolnienie bo mi sie konczy 28.01 a tu dzwonie do niej a ona mi wyslala smsa ze do konca miesiaca jest na urlopie. Wiec zadalam jej pytanie co mam zrobic jak termin porodu mam na 28.01 i konczy mi sie zwolnienie. To wiecie co mi napisala? Ze od 29.01 przysluguje mi wylacznie urlop macierzynski i ze mam sie zglosic do szpitala najpozniej 30-ego. Co mam przez to rozumiec????
Mi szpital za czas pobytu od porodu do końca tez nie dał zwolnienia tylko leciał mi macierzyński. Chamstwo okrutne bo skoro ciąża jest 37-42 to dlaczego tak żałują tych L4?

Dorotka i inne mamusie z dwoma i więcej dzieciaczkami podziwiam Was, że macie siły i taktykę postępowania. I jeszcze macie czas na BB posiedzieć.
Emm ja to według najnowszych trendów w służbie zdrowie słyszałam, że w 10 dniu po terminie trzeba się zgłosić i wywołują wtedy poród. Ale co szpital i lekarz to inne zdanie.

Strzydze czop odszedł na w grudniu, ale chyba nie do końca było, bo podczas porodu jeszcze jakaś resztka odpadła.

My dzisiaj pierwszą noc razem.

Tymek już zarejestrowany w USC, ale babka była niezadowolona, że musi popracować. Okazało się, żeby zarejestrować syna, Strzyga musi donieść swój akt urodzenia, który musi odebrać w Pucku, bo tam się sama urodziła. Tylko, że dopiero co wyrabiała dowód i zaniosła tam akt urodzenia - do pokoju obok. Więc poszedłem do tego drugiego pokoju i mówię, że dopiero co narzeczona wyrabiała dowód i chyba mają akt urodzenia. W drugim pokoju babka była w porządku i "wypożyczyła" ten akt urodzenia, a po zarejestrowaniu dziecka musieliśmy go zwrócić.

Nie ma czasu zaglądać na forum póki co, może po jutrze już będzie mniej spraw na głowie to coś napiszemy więcej i Strzyga się odezwie, i fotki wstawimy.

A tym czasem mam nadzieję, że się wyśpię :tak:

z tym spaniem to nie zawsze jest tak fajnie, że tylko je i śpi:D mały wstał przed 22 i dopiero teraz poszedł spać:D zresztą on tak często w dzień robi, tylko w nocy jak narazie ładnie śpi.. 4 godzinki, potem szybka szama i znowu lulu:)

Kurde, boli mnie..no właśnie, sama nie wiem. Jak leżę na boku to nogi nie mogę podnieść, bo bolą tak jakby kości. Źle mi się wstaje z leżenia.

reklama
Mi szpital za czas pobytu od porodu do końca tez nie dał zwolnienia tylko leciał mi macierzyński. Chamstwo okrutne bo skoro ciąża jest 37-42 to dlaczego tak żałują tych L4?

oceanica, jak dziecko jest na świecie, to zawsze leci macierzyński - nieważne czy jesteś w domu czy w szpitalu, nawet gdyby oni to L4 wystawili i tak leciałoby z macierzyńskiego.

Do góry