reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2012

witam Panie z rana:):)

ja wygrzewam się w rodziców łóżku i czekam na śniadanko:p tata w delegacji, mama w sklepie, a koty miauczą pod drzwiami,że chcą do łóżka wejść:p:p ale nie chce mi się wstawać:):) słodkie lenistwo:):):):):):)

reklama
Oceanika no tak jest i zawsze tak było że macierzyński zaczyna sie z dniem porodu- fakt trochę to nie w porządku. Logicznym byłoby z dniem wypisu ze szpitala. Ale itak mamy lepiej ze zwrócili (wydłużyli) macierzyński o te 4 tyg.

Emmm- mi dziś GIN powiedział, że jak nie urodzę 7 dni po terminie, czyli to wychodzi chyba na 5 lutego, to mnie do szpitala kieruje.Mówił,że nie będziemy czekać w nieskończoność. Ale nie wiem, czy inni też tak uważaja. Zresztą mama mi mówiła, że maluszki przenoszone już takie bidulki pomarszczone są inaczej niż te "terminowe", skóra już inny kolorek ma:(.
Tysia- a nie wiem czy ma znaczenie czy to poniedziałek czy niedziele.Przecież IP jest czynna 24h.Ale może jak pisze Alka zadzwoń wcześniej i się dowiedź.

Niki a mama jest połozną?

Ale się czepiłyście że 40 tydzień to "termin" i koniec- termin jest 38-42 tydzień. Jak wszystko jest w porządku to wywołują z końcem 42 tc wg OM- tak przynajmniej u nas w szpitalu. Przecież nikt nie ma pewności kiedy doszło do zapłodnienia.:-p

Nie wiem czy przyjmą w 40 tc Tysię do szpitala tylko dlatego że jej się skonczyło zwolnienie- pewnie zależne to będzie od łaski i widzimisie, no bo na jakiej podstawie nfz miałby płacić za takiego pacjenta, któremu nic nie jest? Chociaz Tysia u Ciebie to już było plamienie o ile pamiętam to musisz raczej jakis powód sensowny wymysleć, nie wiem słabo odczuwasz ruchy itp.....

Ostatnia edycja:
Ale się czepiłyście że 40 tydzień to "termin" i koniec- termin jest 38-42 tydzień. Jak wszystko jest w porządku to wywołują z końcem 42 tc wg OM- tak przynajmniej u nas w szpitalu. Przecież nikt nie ma pewności kiedy doszło do zapłodnienia.:-p

a co w momencie jak jest duży rozrzut pomiędzy terminem z OM i terminem z USG ... bo ja dziś wg USG mam 39tc+2, a wg OM 40tc+6 hehhe

Anastazzja- super, że leniuszkujesz.Korzystaj:) i pozwalaj żeby Cię rozpieszczali:-).
asiuk- mama salową jest:)).
I zgadzam się z Tobą, że tak naprawdę to w "terminie"określonym przez lekarza rodzi 4-5% kobiet. Ja już przestałam wierzyć w mój 28 stycznia.Nic się nie dzieje, co mogłoby wskazywać na zbliżający się poród.I mój A. też zaczął wątpić w ten termin, bo mu jakoś data poczęcia coś jednak przestała pasować-wariat po tylu miesiącach rozkminił, że to jednak musiało być tydzień, dwa później:-D.Hehehe:)Podobno wie co mówi, zobaczymy;-). Czyli lutówka będę jak nic:-).

A tak w ogóle to dzień dobry:)
Muszę wejść na listę ~P. zobaczyć, ile Nas nierozpakowanych zostało.Bo coś mi się wydaje, że malutko Nas, oj malutko.

i ja się melduję w dwupaku...

Franek czeka na luty. Może 2.02 ?:)) mi gin powiedział, że 10 lub 11 luty na pewno urodzę przez wywołanie jakby prędzej nic sie nie działo

Niki ale nie przejmuj sie tzn ja uwazam ze wszystkie dzieci po porodzie sa brzydkie;-) obojetnie w ktorym tyg sie urodziły:-D. Słodkie toto robi sie po kilku dniach-no nie oszukujmy sie:rofl2:

Nie uwierzycie co zeżarłam- pokroiłam cytrynę w małe kosteczki zasypałam masa cukru i zeżarłam:laugh2:

Alka u mnie jest rozrzut 2 tygodni i to od samego poczatku ciązy- no bo OM to jeszcze dzidzi nie było ;-) a i kobitki potrafia sie "mylić"- dlatego stan dziecka wg usg jest wazny a nie jakies tam "wyliczenia- to tylko argument ze nie ma sie co czepiać 40 tc:-p

A ja zauwazyłam że nawet te "kalkulatory" na róznych stronkach wyliczaja inaczej mimo tego samego dnia OM

Marciaa ja chce też 1 lub 2 luty :-))))

Marciaa bylebyś do ślubu nie szła w dwupaku :-p

.....

Taka informacja ... przynajmniej u nas tak jest .. zadzwoniłam do MOPSu zapytać o to zaświadczenie do becikowego i pani powiedziała, że wcale nie musi tego lekarz wypełniać, a może położna na podstawie karty ciąży jak przyjdzie po porodzie do dzidziusia ....

Ja mam według USG 28.01 wedlug OM 30.01. Trzymam się USG raczej:tak: zresztą to tylko 2 dni różnicy ;-)

Moja koleżanka z temrinem na 2 luty wczoraj urodzila...a ja z gotową szyjką i 1,5cm rozwarcia objawów ziro. Nosz kurdęęę:-D

Alka dziękuje Ci bardzo :) Na slub mam mieć zamiar wychalstany brzuch hehehe

reklama
Dokładnie Alka to samo sobie o Marcii pomyslałam:-D.

Też gdzies czytałam ze połozna może wypisać. A swoja drogą chyba zapytam babe w USC skąd ja mam wiedzieć w którym tyg ciązy byłam- moze ona jest takim znawcą bo nawet gin dokładnie nie był pewien (to co na dole pisałyśmy OM jedno Usg drugie a rzeczywistośc pewnie trzecie- biurokraci jop twoju mać:wściekła/y: byleby kasy nie dać

Do góry