reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2012

reklama
hej dziewczyny jestem wsciekla, mialam jutro jechac do gin po dalsze zwolnienie bo mi sie konczy 28.02 a tu dzwonie do niej a ona mi wyslala smsa ze do konca miesiaca jest na urlopie. Wiec zadalam jej pytanie co mam zrobic jak termin porodu mam na 28.02 i konczy mi sie zwolnienie. To wiecie co mi napisala? Ze od 29.02 przysluguje mi wylacznie urlop macierzynski i ze mam sie zglosic do szpitala najpozniej 30-ego. Co mam przez to rozumiec????

Że Cie wych***ła. idź do rodzinnego po zwolnienie.

Niki to miłe, że się martwią... choć na dłuższą metę pewnie męczące:tak:

A o facetach już pisałam, że musimy być wyrozumiałe bo oni rozwijają się do siódmego roku życia a potem tylko rosną. (Przynajmniej większość) A jak jest inaczej to tylko przez ten żeński pierwiastek:-)
A wiesz Dorotka, że mnie to nie męczy:-).Dziś to mnie rozbawiło nawet, bo sklep dosłownie dwie minuty od rodziców. Ale skąd bidulki mieli wiedzieć, gdzie jestem skoro po lekarzu miałam od razu do nich.Kochani są i się martwią-to Ich pierwszy wnuk/wnuczka:)).
Tysia- też uważam że Cię w bambuko zrobiła jak nic.Niedawno była na ten temat dyskusja chyba ze zwolnieniem u asiuk-jeśli się nie mylę.

niki: jutro jade na KTG to pojde do dyzurujacego lekarza w szpitalu i powiem co i jak, do 30.01 mam sie zglosic do szpitala na oddzial wiec jak konczy mi sie zwolnienie 28.01 to niech mnie przyjma 29.01 i od tego dnia szpital wystawi zwolnienie czy ja dobrze mysle??

niki: jutro jade na KTG to pojde do dyzurujacego lekarza w szpitalu i powiem co i jak, do 30.01 mam sie zglosic do szpitala na oddzial wiec jak konczy mi sie zwolnienie 28.01 to niech mnie przyjma 29.01 i od tego dnia szpital wystawi zwolnienie czy ja dobrze mysle??
Wydaje mi się, że dobrze. I tak już jesteś dwa dni po terminie.Niech tylko spróbują Cię nie przyjąć:wściekła/y:.ehhhhhhhh ta nasza służba zdrowia,brak słów.

niki: termin wg USG mam na 28.01 a przeciez ciaglosc zwolnienia musze miec tak? wiec musza mnie przyjac 29.01 tylko czy przyjmuja w niedziele do szpitala?
Mam jeszcze jeden problem w polowie lewej reki nie czuje juz palcow mam takie zdretwiale masakra, lykam magnez i zelazo i nic nie pomaga macie jakies sposoby??

Ej noo.. ja tu dzielnie czytam, ale pisać z dzieckiem na rękach nie jest łatwo:p
co to za tłumaczenie się dzieckiem ;-) przecież noworodek większość czasu śpi :-p .... pfff ciekawe jak długo będę taka mądra :happy:

hej dziewczyny jestem wsciekla, mialam jutro jechac do gin po dalsze zwolnienie bo mi sie konczy 28.01 a tu dzwonie do niej a ona mi wyslala smsa ze do konca miesiaca jest na urlopie. Wiec zadalam jej pytanie co mam zrobic jak termin porodu mam na 28.01 i konczy mi sie zwolnienie. To wiecie co mi napisala? Ze od 29.01 przysluguje mi wylacznie urlop macierzynski i ze mam sie zglosic do szpitala najpozniej 30-ego. Co mam przez to rozumiec????

tysia pani doktor zrobiła Cię w bambuko ... możesz iść wcześniej do szpitala, tylko się dowiedz czy Cię przyjmą ... a jak nie to idź tak jak pisały dziewczyny do rodzinnego po zwolnienie .... swoją drogą wkurza mnie takie traktowanie ...

a właściwie jak to jest z tym przeterminowaniem? 8 dnia po terminie wywołują czy nie zawsze?

Emmm- mi dziś GIN powiedział, że jak nie urodzę 7 dni po terminie, czyli to wychodzi chyba na 5 lutego, to mnie do szpitala kieruje.Mówił,że nie będziemy czekać w nieskończoność. Ale nie wiem, czy inni też tak uważaja. Zresztą mama mi mówiła, że maluszki przenoszone już takie bidulki pomarszczone są inaczej niż te "terminowe", skóra już inny kolorek ma:(.
Tysia- a nie wiem czy ma znaczenie czy to poniedziałek czy niedziele.Przecież IP jest czynna 24h.Ale może jak pisze Alka zadzwoń wcześniej i się dowiedź.

Ostatnia edycja:
reklama
Alka oj noworodek śpi i śpi ale przy cycu:-p
Ale i z noworodkiem przy cycu można wiele. Ja dzisiaj lewym cycem karmiłam Jaśka a prawą ręką Szymka. Wiem wiem trzylatek powinien jeść sam! I je ale nie kaszę i nie jak już pada z nóg. A potem z noworodkiem przy cycu myłam głowę Szymkowi (to już wyczyn!) a potem z tymże noworodkiem przy cycu czytałam bajki na dobranoc. :-D:-D:-D

Do góry