reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

reklama
hej dziewczyny jestem wsciekla, mialam jutro jechac do gin po dalsze zwolnienie bo mi sie konczy 28.02 a tu dzwonie do niej a ona mi wyslala smsa ze do konca miesiaca jest na urlopie. Wiec zadalam jej pytanie co mam zrobic jak termin porodu mam na 28.02 i konczy mi sie zwolnienie. To wiecie co mi napisala? Ze od 29.02 przysluguje mi wylacznie urlop macierzynski i ze mam sie zglosic do szpitala najpozniej 30-ego. Co mam przez to rozumiec????

Że Cie wych***ła. idź do rodzinnego po zwolnienie.

Niki to miłe, że się martwią... choć na dłuższą metę pewnie męczące:tak:

A o facetach już pisałam, że musimy być wyrozumiałe bo oni rozwijają się do siódmego roku życia a potem tylko rosną. (Przynajmniej większość) A jak jest inaczej to tylko przez ten żeński pierwiastek:-)
A wiesz Dorotka, że mnie to nie męczy:-).Dziś to mnie rozbawiło nawet, bo sklep dosłownie dwie minuty od rodziców. Ale skąd bidulki mieli wiedzieć, gdzie jestem skoro po lekarzu miałam od razu do nich.Kochani są i się martwią-to Ich pierwszy wnuk/wnuczka:)).
Tysia- też uważam że Cię w bambuko zrobiła jak nic.Niedawno była na ten temat dyskusja chyba ze zwolnieniem u asiuk-jeśli się nie mylę.

niki: jutro jade na KTG to pojde do dyzurujacego lekarza w szpitalu i powiem co i jak, do 30.01 mam sie zglosic do szpitala na oddzial wiec jak konczy mi sie zwolnienie 28.01 to niech mnie przyjma 29.01 i od tego dnia szpital wystawi zwolnienie czy ja dobrze mysle??

niki: jutro jade na KTG to pojde do dyzurujacego lekarza w szpitalu i powiem co i jak, do 30.01 mam sie zglosic do szpitala na oddzial wiec jak konczy mi sie zwolnienie 28.01 to niech mnie przyjma 29.01 i od tego dnia szpital wystawi zwolnienie czy ja dobrze mysle??
Wydaje mi się, że dobrze. I tak już jesteś dwa dni po terminie.Niech tylko spróbują Cię nie przyjąć:wściekła/y:.ehhhhhhhh ta nasza służba zdrowia,brak słów.

niki: termin wg USG mam na 28.01 a przeciez ciaglosc zwolnienia musze miec tak? wiec musza mnie przyjac 29.01 tylko czy przyjmuja w niedziele do szpitala?
Mam jeszcze jeden problem w polowie lewej reki nie czuje juz palcow mam takie zdretwiale masakra, lykam magnez i zelazo i nic nie pomaga macie jakies sposoby??

Ej noo.. ja tu dzielnie czytam, ale pisać z dzieckiem na rękach nie jest łatwo:p
co to za tłumaczenie się dzieckiem ;-) przecież noworodek większość czasu śpi :-p .... pfff ciekawe jak długo będę taka mądra :happy:

hej dziewczyny jestem wsciekla, mialam jutro jechac do gin po dalsze zwolnienie bo mi sie konczy 28.01 a tu dzwonie do niej a ona mi wyslala smsa ze do konca miesiaca jest na urlopie. Wiec zadalam jej pytanie co mam zrobic jak termin porodu mam na 28.01 i konczy mi sie zwolnienie. To wiecie co mi napisala? Ze od 29.01 przysluguje mi wylacznie urlop macierzynski i ze mam sie zglosic do szpitala najpozniej 30-ego. Co mam przez to rozumiec????

tysia pani doktor zrobiła Cię w bambuko ... możesz iść wcześniej do szpitala, tylko się dowiedz czy Cię przyjmą ... a jak nie to idź tak jak pisały dziewczyny do rodzinnego po zwolnienie .... swoją drogą wkurza mnie takie traktowanie ...

a właściwie jak to jest z tym przeterminowaniem? 8 dnia po terminie wywołują czy nie zawsze?

Emmm- mi dziś GIN powiedział, że jak nie urodzę 7 dni po terminie, czyli to wychodzi chyba na 5 lutego, to mnie do szpitala kieruje.Mówił,że nie będziemy czekać w nieskończoność. Ale nie wiem, czy inni też tak uważaja. Zresztą mama mi mówiła, że maluszki przenoszone już takie bidulki pomarszczone są inaczej niż te "terminowe", skóra już inny kolorek ma:(.
Tysia- a nie wiem czy ma znaczenie czy to poniedziałek czy niedziele.Przecież IP jest czynna 24h.Ale może jak pisze Alka zadzwoń wcześniej i się dowiedź.

Ostatnia edycja:
reklama
Alka oj noworodek śpi i śpi ale przy cycu:-p
Ale i z noworodkiem przy cycu można wiele. Ja dzisiaj lewym cycem karmiłam Jaśka a prawą ręką Szymka. Wiem wiem trzylatek powinien jeść sam! I je ale nie kaszę i nie jak już pada z nóg. A potem z noworodkiem przy cycu myłam głowę Szymkowi (to już wyczyn!) a potem z tymże noworodkiem przy cycu czytałam bajki na dobranoc. :-D:-D:-D

Do góry