reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

o! Citronka dobrze ze cie złapałam- zanim uciekniesz znowu powiedz jak to było z Twoją drugą ciążą- jeśli chodzi o blizne- bolała Cię?
Mnie ostatnio szczypie wew brzucha na dole tak jakby właśnie ta blizna wewnętrzna, z zewnątrz jest ładna i nie boli, nie szczypie, ale ta jakby wew. tak , ale ten ból jest szczypiący i jakby z 2 cm nad tą linią zewnętrzną.
--------------
udało mi się Was nadrobic no to sobie teraz pogadam:-D

Alka super Twój sen- misie Haribo będa moją podporą psychiczną na porodówce i jak coś to sobie zażyczę:-)

Gabryś usuwanie szwów w ogóle nie boli tak jak mówią dziewczyny- ja z brzucha sobie sama 3 wyjęłam.

Ten magiczny kocyk to dokładnie takie zawijanie jak można samemu zrobić ze zwykłego kocyka- ja to stosowałam u Jakubka i faktycznie kolki szybciej mijały i spał jak susełek o niebo lepiej. Fakt na początku miałąm dziwne wrażenie że dziecko knebluję, ale czytałam że dzieci czuję się tak znacznie lepiej i bezpieczniej- bo przypomina im to tą ciasnotę u nas w brzuchach jak miały. A jak za lekko zawinęłam i udało mu sie rozpakować samemu to od razu było budzenie się.
Ale może Anastazzja ten "magiczny kocyk" jest tak uszyty że łatwo ci będzie tak zawinąć Haniutkę, bo z kocyka zrobić mumię to trochę się trzeba było poduczyć ;-)

Kasia ja tez na porodówce 10 godzin miałam stereo z innych sal, a moja połozna za każdym krzykiem innej rodzącej mówiła mi "prosze się nie przejmować, niektórym kobietom to poprostu pomaga..."itp teksty-bardzo próbowała mnie uspokoić. Ale tym razem postanowiłam wziaść ze sobą mp3 i słuchawki:tak:, bo nie chcę się nakręcać negatywnie.

JustYs - mi się wydaje że wodniki są w zyciu "szczęśliwsze" niż koziorożce;-).

Ostatnia edycja:
reklama
o! Citronka dobrze ze cie złapałam- zanim uciekniesz znowu powiedz jak to było z Twoją drugą ciążą- jeśli chodzi o blizne- bolała Cię?
Mnie ostatnio szczypie wew brzucha na dole tak jakby właśnie ta blizna wewnętrzna, z zewnątrz jest ładna i nie boli, nie szczypie, ale ta jakby wew. tak , ale ten ból jest szczypiący i jakby z 2 cm nad tą linią zewnętrzną.
.

Nic mnie nie bolało mimo ze blizna była bardzo cieniutka (bo śwież sprawa).

To ja też mam do Ciebie sprawę; co myślisz o lekach z importu równoległego? Czy można spokojnie kupować?

Powiem tak- ja bym osobiście leków z importu nie kupowała jeśli bym nie była do tego zmuszona finansowo;-)choć wydaje mi się że (przynajmniej w naszej aptece) różnica w cenie była nie aż tak wielka)-ale oczywiście wszystko zależy ile ktoś kupuje i jak duzo ogółem musi wydać.
Jakoś nie przemawiają do mnie. Nie wiem czy to nie jest tylko sugestia. No ale w leczeniu psychika też odgrywa dużą role. Jednak oryginalne ładne opakowanie robi swoje niż biało/szare. Zauwazyłam też mimo wszystko różnicę w jakości np Aspiryna C rozpuszczalna- ta oryginalna firmy Bayer jest super, a miałam raz tą z importu to 1. tabletka miała inny wygląd (taka jakby słabiej oczyszczona) 2. rozpuszczała się dłużej tworząc lekki osad 3. w smaku też miała różnice.

Asiuk:) moje koleżanki miały właśnie otulaczka i były nim zachwycone:) jest tak jak mówisz, że dziecko czuje się bezpiecznie, bo w brzuchu mamy pod koniec to za dużo miejsca na ruchy też nie ma:)

Strzyga:)
3maj się:D:D:D już niedługo:D:D:D

P.
informuj nas:D

ja zdałam wczoraj ten cholerny egzamin, dziś rano koło...teraz uczę się na koło na 19...a w poniedziałek czekają mnie już tylko 2 egzaminy i koło....i zasadniczo jeśli uda mi się wszystko zaliczyć w 1 terminie to JESTEM WOLNA JAK PTAK I NIE ZAMIERZAM RUSZAĆ SIĘ Z ŁÓŻKA!!!!!:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Wróciłam z zakupów, kupiłam w końcu potrzebne kołki itp do zawieszenia lampki dla młodego i kilku obrazków (jakoś z P. nie mogliśmy się wcześniej zebrać żeby to zrobić) ;)

Asiuk coś jest w tym co pisałaś dziś, bo wchodząc do sklepu złapały mnie skurcze ale dziwne takich jeszcze nie miałam na całym podbrzuszu, ale minęły i potem za jakiś czas znów się pojawiły.. więc może może ;D

Zaczęłam sprzątać, zostało mi odkurzanie i umycie podłóg. Pralka wstawiona, druga będzie jak P. wróci i swoje robocze ubranie odda ;) Obiad w piekarniku, także pozostaje mi odpoczywać ;)

Anastazja to życzę żebyś jak najszybciej zdała wszystko do końca i leniuchowała ;)

PS. Widziałam dziś w Biedronce małą paczkę pieluszek DADA.. taka jakby idealnie do szpitala przygotowana! :D Tylko nie spojrzałam na cenę i ilość..

reklama
witam :)

siostra chyba się skapnęła że coś nie tak i przyszła wczoraj do mnie do pokoju jak karmiłam młodego pogadać.. w szoku byłam.. ale i tak nic nie robi.. ale jeszcze tylko dzisiaj a jutro z rana wracają do siebie uffff.. ;-) tylko teraz jak ja to zrobię żeby nie lecieć w maju na komunie mojej chrześnicy?? nie mam pomysła żeby dzieciaczkowi smutno nie było że jedyna ciotka nie przyjedzie..

dzisiaj byłam na pierwszym spacerku :cool2: faaaajnie było :-D
jutro jak nie będzie padało też pójdziemy :-)

Strzyga pewnie już urodziłaś.. ale jak nie to trzymam kciuki ;-)
Anastazja gratulacje :) i trzymam kciuki by wszystkie egzaminy tak dobrze Ci poszły :)

Do góry