reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

Witajcie;)
Ja zaraz do miasta z teściem ruszam, chociaż szczerze mówiąc wolałabym spać ale P. prosił żebym pojechała i kilka rzeczy kupiła bo on dziś w pracy do 15.00 .. eh.

Strzyga i ~P. w końcu się doczekaliście ;D POWODZENIA! :D

reklama
Ojojoj Witam się z Wami :-) to były dwa dni z ciągłymi myslami co u Was i czy jak uda mi się jakoś odzyskać dostęp do kompa to jeszcze któraś będzie tu nierozpakowana :-D

Nie wiem czy jakoś Was nadrobie, ale może mi sie uda-mama cały dzionek, bo mój K tez dziś do 15ej w pracy.

Bakaalia żebyscie tylko nie musieli skręcić po tych zakupach w kierunku szpitala ;-)- chociaz Ty już byś tez mogła :-)

Strzyga, ~P no to macie poród zgodnie z zyczneiem jesli chodzi o datę- cieszę się bardzo.

Tysia
a co z tym krwawieniem- poza ktg czy ktoś to sprawdzał?- to chyba nie jest normalne????!!!

Ostatnia edycja:
tak pogotowie komputerowe jeszcze go reanimowało-ufff

Ale cos mi się pokiełbasiło w ustawieniach na forum i teraz patrzę a tam post Asterii :
"Witajcie :)
Ja dziś zrobilam teścik i wydaje mi się że jest bardzo delikatna kreseczka... wiec termin bedzie wypadac na styczen 2012 jutro jeszcze wykonam jeszcze jeden rano i bede miala pewność 100 % ze nie mam zludzeń
"

myslałam że padnę, bo mój ciążowy rozmiękczony mózg przez 2 sekundy myslał że Asteria juz zapomniała o porodzie i szykuję się kolejne- a to odwróciły mi się posty z ostatnich na pierwszy
:-D:-D
chociaż Asteria licho nie spi;-) a ja jestem znana z proroczych "mysli"

Ostatnia edycja:
Asiuk, nie strasz biednej Asterii :-D

Witam się i ja, podobnie po dwóch dniach nieobecności. Nie wiem, jak Was nadrobię, ale spróbuję, choć mam natłok rzeczy do zrobienia i mam wrażenie, że Wera czeka, aż skończę robić to wszystko, żebym spokojnie mogła jechać na porodówkę.

Pisałam Wam kiedyś, że mamy kontrolę z US - no i wzięli i przyleźli do nas do hostelu. I pytają pytają pytają. I kurna jestem zszokowana, jak to Państwo okrada ludzi. Nie dość, że płaci się podatki na każdym kroku to jeszcze to co się należy mojemy S z racji prowadzenia firmy to wezmą i utną, bo tak. Nie oddadzą 100% nadpłaconego podatku. I na zdrowy rozum - te pieniądze, których nie oddadzą nie są S., nie są też państwa, bo to S nadpłacił - to czyje? Wiadomo czyje. Z tych dwóch osób - pańśtwo je sobie zgarnie, zupełnie za nic.

Jestem strasznie zła.

I na nerwach, na wybuchach śmiechu z bezradności, na dołowaniu się zleciały mi te dwa dni.

I jak urząd w czwartek był u nas to nie odbierałam komórki i nie odpisywałam na skajpie, bo nie wiedziałam, że toś pisze. W przeciagu 2 godzin rozpętała się burza wśród moich koleżanek, że rodzę. Dzwoniły do S, który tez nie odbieral i pozniej mialam wizytacje z ich strony :) To było mile :)

EDIT:
Anastazja - przypomniało mis ię dopiero teraz.... Robić zdęcie pieluch Dada i Pampersów? Przepraszam, że dopiero teraz...

W ogóle moja ciotka przywiozła mi z Norwegii paczkę pieluch sztuk 28 dla dzieci 2-4 kg w cenie....6 zł!!!!! Powiedziała, że jak się sprawdzą to jak będą jechać samochodem do Pl przed Wielkanocą to mi nawiezie, tylko, żebym rozmiar podała, bo tam chyba państwo dofinansowuje takie rzeczy i dlatego tak tanio, a te pieluchy cieszą się największym powodzeniem wśród norweskich mamuś.

Ostatnia edycja:
Strzyga Gratulacje trochę się bidulko nacierpisz bo z krzyża najgorsze podobno ale będziesz już miała maluszka ze sobą. Powodzenia i trzymam kciuki żeby szybko poszło:happy2:

Witam dziewczyny:)
No to Gosia miałaś nieciekawie z tą kontrolą-wiadomo, że Państwo sobie krzywdy nie da zrobić-ehhhhhhh brak słów.
A wiesz, że ja akurat wczoraj pisałam, że coś się nie odzywasz, więc chyba telepatycznie to wyczułaś;-).
Z tymi pieluszkami to fajnie:).
Strzyga, ~P- super, że już dziś Synuś będzie z Wami.
Asiuk-ja bez komputera to nie dałabym rady, tak się człowiek uzależnił. Co prawda dostałam od A. pod choinkę komórkę, że mogę spokojnie przeglądać BB,facebooka itp. Więc w razie W. jest druga opcja.
Jak A. wstanie, to może podjedziemy do Jego babci.Bo moje są ponad 600km pod Płockiem, więc mi dziś zostaje telefon.
Spokojnego dnia Wam życzę:-).

Witajcie ! ;-)
Strzyga nareszcie coś ruszyło;-) Zazdroszczę;-)
Alka no właśnie to dziwne, że zawsze o tej samej porze, straszą te przepowiadające, a potem nic. Może to dlatego, że po całym dniu, chodzenia, siedzenia coś się tam dzieje.
A ja dzisiaj na nogach od 5 rano. Mój D. w domu, a kotka nie przyzwyczajona, że on nie wstaje o 5 i dawała nam popalić do 10:wściekła/y: po firanach, po nas, po łóżku, yhh. Jeszcze dyskusje sobie urządzała, gadając w oknie.

Ja ostatnio zwróciłam specjalnie uwagę na te pieluchy DADA w biedronce- bo skoro tak zachwalałyście to pomyslałam sobie że moze faktycznie od 2 lat coś się w ich jakości zmieniło- ale cena prawie 30 zł za paczkę a Huggiesy Premium-rewelacyjne mogę w promocji kupić za 8 zł więcej- to nie będę "żałować" wolę te parę zł dopłacic. Niestety jestem nieprzekonana:-p. Zresztą kiedyś poskąpiłam i kupiłam Huggies Classic- to też były do bani.
Moim doświadczeniem, te tańsze się częściej zmienia i wychodzi na jedno cenowo.

Gosia serdecznie Ci współczuję tej kontroli; masakra. Zawsze jak chcesz zwrot podatku to możessz liczyć że Cię przetrzepia, a jak ktoś chce to zawsze coś znajdzie-:wściekła/y:

reklama
Witam po małej przerwie. Co nieco Was podczytuje ale nie za wiele. Fajnie że Strzyga w końcu działa, babcia będzie miała prezent.

muszę ogarnąć mieszkanko bo chłopaki wybyły na meczyk a Wojtuś śpi, tak więc zmykam i życzę miłego dnia i lekkich porodów :-)

Do góry