reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

My właśnie wróciliśmy z nocnego spaceru ponad 2h. Całe miasto przeleźliśmy, może coś ruszy. Niby jakieś skurcze są. Boli mnie w pachwinie i w krzyżu. I organizm się przeczyszcza, bo już chyba 4 raz dzisiaj idę do toalety :zawstydzona/y:

P. o kurcze!! nie mówiłeś, że w ciąży jesteś:D gratuluję:D:D:D:D będzie pierwszym facetem na świecie:D:D:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:

a ja się obudziłam się dziś przed 6...chociaż spać mogłam do 8:30...no, ale nadrobiłam wątek przynajmniej:p
wczorajszą zerówkę zaliczyłam na 4, a egzamin na 5:p więc jestem CAŁKIEM zadowolona:p zostały jeszcze 2 koła do napisania i 4 egzaminy i jestem wolna jak ptak:D:D zakładając oczywiście, że zaliczę wszystko w pierwszym terminie:)

wczoraj byliśmy na badaniu i z Hanki jest mały tłuścioszek:D 3,6 waży już, a jeszcze gin powiedział, że jakieś 2-3 tygodnie będzie spokojnie siedzieć..więc pewnie ponad 4 kilowy kloc się szykuje:p:p

Mami...Ty się teściowej nie daj!!! trochę się zastanawiam czemu na tyle jej pozwalasz...trzeba grzecznie, ale stanowczo powiedzieć "dziękuję mamo za pomoc, ale to moje dziecko i muszę nauczyć sama się nim opiekować" i koniec..a Ty bidulko dajesz sobie wejść na głowę...wiem, że ciężko jest, ale łatwiej nie będzie jeśli nie postawisz WYRAŹNYCH granic...i nie chodzi tutaj o kłócenie się z nią czy jakieś konflikty...trzeba być miłym, ale STANOWCZYM!:)

Lajtway:) dzięki za artykuł o tym "cyrklu" do mierzenia...bo ja właśnie będę miała to badanie jakoś w przyszłym tygodniu pewnie...:) a jak tam sesja???:)

reklama
Mnie rano obudził język turecki, a jakże :)
Coś mnie gardło boli. I brzuch. Ale chyba z głodu.
Zaraz pędzę do przychodni oz siuśkami. W czwartek wizyta, w poniedziałek KTG - aczkolwiek mam nadzieję, że KTG nie będzie mi potrzebne.

Stwierdzam, że Werka się nie pcha na świat zewnętrzny, bo ma tam cudownie - pepsi, ciastka, mandarynki i inne zakazane rzeczy. A tak to co jej zostanie - mleko przez pół roku bez dodatków. No bez sensu, kto by chciał.

asiuk ty tez mialas cesarke i teraz planujesz rodzic naturalnie? dobrze zrozumiałam ?? ja wlasnie zaczynam miec obawy ... lekarz mowi ze mam próbowac ... ale przeciez w razie czego ani to oksytocyny nie podaja ani nic ... a u mnie jutro termin i skurczy brak ... nie wiem czy to sie rozkreci... pozatym wkurza mnie gadanie ... "próbowac" - a bo co tam, najwyzej sie pomecze pare godzin a pozniej i tak zrobia cc:wściekła/y: ale podobno kobieta ktora raz miala cc ma prawo odmowic porodu sn ... kurcze zaczynam sie denerwowac tym wszystkim

aha - ja bylam u lekarza 13.01 termin mam na 18.01 a zwolnionko mam do 23.01, wiec myśle ze bedzie ok i nie masz sie czym martwić :)

Ostatnia edycja:
witam :)
podczytuję Was minimum raz dziennie.. ale nie mam zbytnio czasu żeby pisać..
siostra z rodziną od niedzieli są u mnie :eek: już mam dość.. boże jedyny jacy oni są głośni :szok: szkoda słów! ale jeszcze tylko 5dni :-p

trzymam za Was kciuki! i jeszcze raz życzę udanych mało bolesnych porodów ;-)

Mam pytanie moze ktos sie zna- co ze zwolnieniem L4 po terminie porodu? tzn ja mam zwolnienie do 23 a termin porodu na 27 to czy dostane zwolnienie jesli nie urodze do 27?

Asiuk,
Lekarz powinien Ci zwolnienie wystawić, czy masz u niego wizytę 27.01, czy już Cię zostawia samą? Ewentualnie zwolnienie może Ci wystawić lekarz rodzinny, raczej w 9 miesiącu nie jesteś za bardzo zdolna do pracy. Dopilnuj tylko aby wpisał Ci B - ciąża. Wiem, że niektóre dziewczyny jak nie mogą się dostać do gina, to tak właśnie robią. Ja mam termin na 22.01, ale mój lekarz jakoś pomyślał i wystawił mi do 28, więc na razie nie muszę się martwić, no a później będę się martwić.

No o tym filmie "W ciemności" słyszałam, że ciężki, niektórzy złośliwi napisali, że powinien być tytuł "Sex w kanale", no ale nie oglądałam to nie wiem. Ja się w ramach rozrywki wybieram jutro z mężem na "Sherlocka", bo tak naprawdę nie ma na co. Zwiastun "Porozmawiajmy o Kevinie", o ile nie pomyliłam tytułu, widziałam w kinie, szczerze to już wtedy powiedziałam, że na taki film to mnie mąż nie zaciągnie, jakiś dziwny dla mnie.

Asiuk-dokładnie tak jak dziewczyny pisały. Ja mam termin na 28 a już na ostatniej wizycie 4.01 GIN mi wypisał zwolnienie do 5 lutego. Sam powiedział, że tak lepiej bo jak przenoszę to nie będą mi już liczyć z macierzyńskiego. A jak urodzę przed 5.02, to mam zadzwonić do zakładu pracy i mi automatycznie przerywają zwolnienie i liczą już macierzyński.
Fajnie, że do kina chodzicie. Ja też mam chęć, ale raczej bym nie usiedziała.Co chwilkę do wc biegam, więc niewiele pewnie bym oglądnęła:-D. Więc póki co zostaje mi oglądanie filmów w domu, zawsze można pause wcisnąć:)
fazerkamm- wytrzymaj jeszcze troszkę,siostra chyba aż tak często nie przyjeżdża, dasz radę:-)
Anastazzja- gratuluję zaliczeń. No i oczywiście wagi maluszka też.
Gosia- a właśnie jak Twój turecki;-)?
A ja dziś na KTG, zobaczę czego się dowiem o dzidzi. I czy mi jakieś skurcze znajdą, bo jakoś w to wątpię:-D.
Życzę spokojnego dzionka, odezwę się jak wrócę z wizyty:)

Mam pytanie moze ktos sie zna- co ze zwolnieniem L4 po terminie porodu? tzn ja mam zwolnienie do 23 a termin porodu na 27 to czy dostane zwolnienie jesli nie urodze do 27?

asiuk
zwolnienie należy Ci się normalnie. Ja mam termin na 30.01, a zwolnienie dostałam wczoraj do 13.02 .... W momencie powiadomienia zakładu pracy o porodzie zwolnienie się automatycznie anuluje, a od tego dnia rozpocznie się urlop macierzyński .... Jeśli nie urodzisz do 23, to pójdź do gina nie na wizytę, a po samo L4 ... nie powinien mieć problemów z wystawieniem tego świstka... Zresztą możesz zadzwonić i zapytać, ale samo zwolnienie powinien wystawić bez wizyty ... W końcu wie, że jesteś w ciąży !!!

...............

Dzień dobry mamuśki... Wstałam dziś po 9 i zaraz idę połazić :) Wczorajszy spacer nie dał nic poza bólem pachwin :D
Na obiad dziś idę po bandzie i zrobię pomidorówkę - na nic więcej nie mam siły :D biedny pan mężowski no ale cóż :-D

Dwie godziny łażenia i nic. To znaczy: ból krzyża, trochę skurczy w nocy, ale żadnych symptomów wskazujących na poród. P. też nie urodził - śpi sobie w najlepsze :)

Ja nie chcę do szpitala :(

Fazerka
- a mi brakuje takiego hałasu :) No ale ja nie mam w domu Maluszka i mogę się wyspać ;)

reklama
Witajcie! Nie dawno wstałam, złapał mnie skurcz - ale taki dziwny, zdecydowanie inny niż na miesiączkę potrzymał minutę i minął. Ciąg dalszy zabawy w kotka i myszkę...

Anastazja super! Gratuluję, tak dobrych zaliczeń, a Hania to widzę rośnie w najlepsze ;D
Ciekawe ile mój klocek już ma, bo w 34tc ważył 2,7kg ;D

Fazerkamm wytrzymaj jeszcze z siostrą, dałaś radę urodzić to to będzie pikuś ;D

Ja dziś sama do wieczora, bo P. robi dziś nadgodziny więc nie wiem dokładnie o której wróci, w każdym razie jak już będzie musimy jechać do moich rodziców bo ja jutro mam wizytę u Gin.(ciekawe czy nie ostatnią?!).

Do góry