reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2012

Gabryś ale masz fajnie, że to już za sobą;) teraz tylko zapomnieć o porodzie i już cieszyć się malutką;) i szybko wychodzicie;-)
Edytka no mnie też to martwi, bo ja tak samo chudzielec, nawet bioder nie mam szerokich, taka "chłopięca budowa";) Od miesiąca znowu marzy mi się cc;]
Anina jakoś mi się w to wierzyć nie chce, że lekarz sprawdzi czy kobieta jest w stanie naturalnie urodzić;p przynajmniej ja mam takie odczucia, co do tych szarlatanów:]

reklama
dziewczyny ale wy nadajecie:-)
ja dzis leze brzuchol mnie boli a do tego maly sie wypina....
gabrys ale ci zazdroszcze mi jest obojetne czy bedzie bolec czy nie ja che juz mojego szkraba miec przy sobie !!!!!!!

Wróciłam od lekarza niepocieszona - zaraz wszystko opiszę w odpowiednim wątku.... ale zaczynam się bać .. :baffled:

MegiPegi ja po tę herbatkę do zielarnii chodzę i kupuję bez problemu

Justyś- nie ma zmiłuj- muszą Cię przed porodem zmierzyć żeby wiedzieć jaka jest tzw sprzężna (nie wiem jak się to pisze). Nie zrobienie tego to błąd w sztuce lekarskiej więc co jak co, ale to akurat robią. Dlatego ważne żeby mieć ze sobą ostatnie usg- wtedy widac jak się ma ten wymiar miednicy do główki. Ale samo badanie jest bardzo nieprzyjemne:sorry2: Takim wielkim cyrklem się to mierzy- i niestety trzeba się dobić do kości więc jak jest trochę ciałka po bokach to potrafi boleć
Gabryś- ale już po i masz woją królewnę- to najważniejsze. Gratulacje!
Mami- kurcze no, znów ta teściowa? Czy ona naprawdę nie ma co robić? Przecież jestes mamą! A mam wrażenie że ona się jakoś poczuwa do tej roli... Oczka jednak wodą przegotowaną albo solą fizjologiczną- to najbezpieczniejsze. Może za sucho macie w mieszkaniu? Albo za gorąco? I dlatego oczka ropieją

Justyś- Przykłądają ten "cyrkiel" do kości miednicy. I na tej podstawie wiedzą czy główka się między tymi kośćmi zmieści. Jest to o tyle nieprzyjemne że po prostu ramiona tego sprzętu muszą dotknąć kości więc jak ktoś ma sporo ciałka to położna dość mocno musi te ramiona docisnąć. Tu jest więcej gdyby ktoś chciał wiedzieć dokłądnie co i jak: http://mediweb.pl/womens/wyswietl_vad.php?id=654 Dziewczyny po porodzie- mierzono Was? Wydaje mi się że robią to standardowo wszędzie ale jak czytam sobie jak te porody wyglądają to czasem otwieram szeroko paszczę. Ja rodziłąm w normalnym miejsckim szpitalu, bez swojej położnej, lekarz prowadzący nie pracuje w tym szpitalu a mimo to miałam wszystko tak jak trzeba. Mój poród wyglądał tak jak piszecie w swoich planach porodu. Bolało jak diabli, jasne że czułam ze mnie roozerwie i że zaraz zejdę z tego świata ale wydaje mi się że opieka sama w sobie była naprawdę w porządku, zgodnie z procedurami

To ja z biodrami nie mam problemu bo nigdy wąska tam nie byłam ;D Ale nigdy nic nie wiadomo..
Obejrzałam film, naszła mnie ochota na koktajl bananowy domowej roboty więc może P. pojedzie po meczu po owoce ;)

Mam inne pytanie, czy jeśli będziemy mieli małego w naszym pokoju i będę otwierać okno żeby się wywietrzyło, to maleństwo dodatkowo jakoś cieplej ubrać? Czy wystarczy przykryć kocykiem? Od okna jest z półtora metra do łóżeczka..

mam skurcze co 20min..

Ostatnia edycja:
reklama
Retyy tylko w weekend mnie nie było i już ponad 20 stron do przeczytania. Dzielna byłam i nadrobiłam, ale nijak nie pamiętam co kto pisał dokładnie :-)
Gratuluję rozpakowanym :tak:

Do góry