reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2012

Witam

widze, ze styczniowe dzieci to uparte gatunki...u niektórych:tak:
u mnie tez pewnie tak będzie. Poza rwącym spojeniem łonowym zero objawów. No...mlody dużo spi. A tak fikamy dalej :) Nawet Noszenie 13kg nie daje...czytaj Nikodemka. Swoja droga nie moge teraz rodzić bo mi się dziecię pochorowało jak nigdy:szok: dzis chyba na ip pojadę boję się, ze mnei tam z nim zostawią bo ma uszy chore i 38,9 :/

reklama
Marciaa...współczuję...to faktycznie teraz w dwupaku musisz trochę wytrzymać....;/;/

Bakalia:) tylko 5% dzieci rodzi się w terminie ponoć:p

Witam wszystkich i kazdego z osobna...

Wczoraj miałam wizyte u mojej gin zbadała mnie szyjka dłuuuuuga z minimalnym rozwarciem i to ja smartwiło ze juz prawie 40 tydzien a szyjka jeszcze taka długa i powiedziała ojjjjjjj jutro na pewno nie urodze:-D 24 stycznia mam nastepna kontrole szyjki i ktg.Jak do 26 stycznia nie bedzie sie nic działo to bede chodzic na ktg co dwa dni do szpitala a jak dalej nic nie bedzie to 31 stycznia beda prowokowac porod.Krew cisnienie w pozadku.

Mowiłam jej tez o sobotnich skorczach ale nic nie pomogły w rozwarciu:sorry:

Hey wam ! :)
P. , Strzyga. wczoraj pod wpływem kur**icy trochę nie jasno napisałam. Rozumiem, że Kasia nie męczyła się (fakt nie wynikało to z jej posta), ale np. czytałam historię Pati na opowieściach z porodówki. I to mnie rozdrażniło, że lekarze są nieodpowiedzialni. Moja kuzynka miała wyraźne wskazanie na cc,ale nie trzeba było próbować siłami natury. Wniosek- Hania zachłysnęła się wodami płodowymi, do końca życia będzie później się rozwijać niż jej rówieśnicy. A lekarze oczywiście ręce umywają.
Może trochę przeraża mnie to, że myślę, iż wywoływanie porodu jest gorsze, niż gdyby samo się zacząć miało ( wnioskuję to z opinii wielu rodzących, przewijających się i tu na forum). Ja w każdym razie dałabym się pociąć po dwóch próbach, gdyby cc miała przynajmniej efekt przynieść, a nie oksy, przez którą miałabym tylko cierpieć.
Dla mnie stąd wiele kobiet ma depresje poporodową przez ciężkie porodu.
Ale to moja "lekarza-teoretyka- bez stażu" opinia:-)
Może nie myślę obiektywnie jako kobieta w stanie błogosławionym i czekająca na swojego dziedzica, ale...cierpiącą matką Polką być nie zamierzam. W każdym razie jak to wyjdzie, to się okaże. Nie będę i tak miała nic do gadania, czy dadzą mi oksy czy zrobią po czasie cc.
Gabryś twój zapał do przyspieszenia porodu chyba poskutkował:) Fajnie.
Eh jak ja bym chciała już poczuć jakieś skurcze, noo.

dzien dobry :)
ja tylko sie przywitac :-)walsnie robimy obiadek mielone z ziemniaczkami i mizeria :-) tak jakos mnie naszlo a zaraz trzeba nadrobic pamietniki wampirow;-) ja jak narazie tez nie mam obiajow no ale jeszcze 5 dni :-)
Strzyga moze uda sie do polnocy, trzymam kciuki :)

Ja mialam wywolywany i nie uwazam tego za zło konieczne. Lepiej bylo tak niz nosić ciąze jeszcze tydzień i miałoby się okazać, ze mam zielone wody i nie daj Boże dziecku zaszkodziły. Bo tak też może być.
Bóle byly mocne. Nikos jest zdrowy jak byk :)

Ciekawe jak tam Gabrys...:)

Ja na obiad sobie dojem sałatkę. Łosoś wedzony, awokado, kapustka pekinska i makaron z sosem czosnkowym :)

Marciaa, dlatego wlasnie mialas wywoływany, aby temu zapobiec o czym pisałas - znaczy wybrano mniejsze ZŁO:tak:

No nareszcie sie doczekałas Gabrys!! :-)

reklama
Do góry