reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2012

Dziewczyny mam małe pytanie-pewnie głupie sorki-jak się odpowiada na kilka postów razem.Żeby nie pisać kilku, tylko odpowiedzieć np.Gosi i Anastazzji w jednym z cytowaniem ich wypowiedzi:).Bo ja kombinuję,kombinuję i za nic mi nie wychodzi:-D.Pierdółka totalna ze mnie.

Ostatnia edycja:
reklama
hej!
Gabrys-trzymam kciuki !
--------------
A ja ciagle dostaje smsy od rodziny i znajomych z pytaniem: urodzilas? Tesciu ma nadzieje ze urodze jutro ( on ma urodziny), a moja mama, ze w dzien babci, a tesciowa mowi- poczekaj jeszcze troche, zeby maly nie byl koziorozec ehhhh tak jakbym mogla sobie wybrac kiedy bede rodzic:eek:

Pozdrawiam wszystkie mamuski! Milej niedzieli!!!

ehhh.....wszystkim nie dogodzisz:D a Maluch i tak sam zdecyduje kiedy wyjść:p

Dziewczyny mam małe pytanie-pewnie głupie sorki-jak się odpowiada na kilka postów razem.Żeby nie pisać kilku, tylko odpowiedzieć np.Gosi i Anastazzji w jednym z cytowaniem ich wypowiedzi:).Bo ja kombinuję,kombinuję i za nic mi nie wychodzi:-D.Pierdółka totalna ze mnie.

Niki...w prawym dolnym rogu masz cytuj i "+ i to właśnie "+ odpowiada za multi cytowanie:):) czyli klikasz przy postach na jakie chcesz odpowiedzieć (pojawia się wtedy ptaszek) i naciskasz odpowiedz:) no i wtedy pokazują Ci się te zaznaczone posty:):)

Asiuk - co do konsekwencji podpisania - wydaje mi się, że to tak jak ze zgodą na operację - szpital musi Cię poinformować o możliwych powikłaniach i musi mieć na piśmie, że o nich wiedziałaś. Jest to dla nich jakaś forma zabezpieczenia, ale nie zamyka Ci drogi do wyciągnięcia konsekwencji prawnych w razie, gdyby coś poszło nie tak.

Podejrzewam, że jeśli nie podpiszesz tej zgody to po prostu odeślą Cię do innego szpitala.
Zastanawiam się natomiast, czy nie byłoby sensowne napisanie oświadczenia, że Twój pierwszy poród przebiegał bardzo ciężko i zakończony został cesarskim cięciem, gdyż żadna z naturalnych (masaż szyjki) ani farmakologicznych (oksytocyna) metod wspomagania porodu nie przyniosła skutku, w związku z czym, dbając o bezpieczeństwo swojego nienarodzonego jeszcze dziecka prosisz lekarzy o nieprzeciąganie decyzji o wykonaniu cesarskiego cięcia w przypadku, gdyby i ten poród się przedłużał.

Takie coś mogłabyś wpisać w plan porodu (bo jako osobny świstek zwyczajnie tego nie przyjmą, a plan porodu muszą przyjąć) i dawałoby Tobie trochę spokoju, a im kładło nóż na gardle, bo poinformowałaś ich o powikłaniach przy poprzednim porodzie i jeśli mimo wiedzy na ten temat coś spieprzą to szpital nie wypłaci się z odszkodowań. A jak takiego świstka nie masz, to w razie problemów pójdzie tekst: "przecież my nie wiedzieliśmy, że pani już miała podobne problemy".

Wiem, że nie chodzi o pieniądze, tylko o zdrowie dziecka, ale tak się składa, że groźba odpowiedzialności (karnej i finansowej) jest zawsze najlepszą dźwignią jeśli chodzi o wpłynięcie na czyjąś decyzję. Może warto spróbować. Kosztuje Cię to jedynie trochę tuszu z drukarki ;)

Mnie w nocy obudziły silne skurcze - trzy, czy cztery i koniec, ale wystarczyło, żebym się kompletnie nie wyspała, bo oczywiście były w sporych odstępach czasowych, a między nimi nie mogłam się ułożyć, bo cały czas coś drzaźnilo i było mi niewygodnie... Do tego nad ranem P. mnie zbałamucił i teraz boli mnie podbrzusze.

A mój Tata kupił sobie motor z okazji narodzin wnuka :D Taki zabytkowy Dniepr z przyczepką. I się śmiejemy z Mamą, że jak przyjedziemy z Małym na wakacje do nich, to Dziadek będzie wnuka motorem na spacery woził :p

witam, u nas przestalo wiac i moze nas juz nie zaleje woda, sniegu duzo napadalo, dzisiaj znowu boli mnie jak na miesiaczke i mialam 3 skurcze cos sie chyba zaczyna dziac ;-);-) zobaczymy jak dalej sie potoczy, moj pojechal do Lidla po ziemniaki i frytki dzisiaj na obiad schabowe:tak: zrobilam kopiec kreta pierwszy raz zobaczymy co z tego bedzie

Asiuk:) Strzyga ma dobry pomysł:):):)

Strzyga:D zaktualizuj suwaczek:D:D:D Bidulko Ty moja:p prawdę mówiąc coś czułam, że ciążę przenosisz:p ale ja pewnie też:p więc będziesz się ze mnie jeszcze śmiała:p:p

a ja dziś zobaczyłam, że w przyszłym semestrze mam jedynie 9 godzin obowiązkowych zajęć (ćwiczeń + laborek), ale i tak nie będę na nie chodzić:) tzn wykorzystam wreszcie mojego ips (indywidualny plan studiów), bo mam go od lat, ale zawsze i tak chodziłam na zajęcia, ale teraz z Małą będę chciała siedzieć:) prawdę mówiąc trochę będzie mi brakowało uczelni:) a dokładniej spotkań z ludźmi:p szczególnie, że przy takiej ilości zajęć wyjątkowo bym się nie zmęczyła;P

Tysia ale mi smaka narobiłaś tymi frytkami i schabowym ;D
U nas obiad teściowa robi, nie wiem co będzie (liczę na schaby;D). Ogarnęłam mieszkanko, złożyłam pranie - została mi do wstawienia jedna pralka z kurtką P. do pracy (oczywiście przypomniało mu się dziś o tym, że trzeba ją wyprać - ciekawe czy wyschnie do jutra rana)
Oświadczam, że mam dziś bóle miesiączkowe nawet jak stoję.. o!

reklama
Do góry