reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

reklama
Gabryś:) mojej mamie poród zaczął się od bólu pleców;):)

a myśmy z P. poszaleliśmy i teraz skurcze mam...a uczyć się muszę...bleee...

Gabryś - może jednak Ci się uda bez wywoływania :) Z całego serducha życzę. Dawaj znać co i jak :)

Co do pępkowego - ja mam ten "problem", że kumple P. to banda nałogowych palaczy i jak sobie pomyślę, że wrócę ze szpitala z dzieckiem do zadymionego mieszkania, to mi się nóż w kieszeni otwiera. Poza tym jest kilka osób, których baaardzo nie lubię (np. na sam dźwięk słowa "Patryczek" zaczynają mi wyrastać pazury i zęby i pojawia się silna potrzeba rozerwania czegoś na kawałki - najlepiej właśnie Patryczka). P. nie deklaruje konkretnie kto na pępkowym ma być, co dodatkowo zaburza moje poczucie bezpieczeństwa (bo ja jestem bardzo terytorialna i nie lubię jak na moim terenie dzieje się coś czego nie kontroluję, albo o czym nie wiem) :p

Gdybym wiedziała dokładnie kogo mogę się spodziewać pewnie byłoby mi łatwiej

Sama idea pępkowego jest moim zdaniem w porządku, o ile facet ma umiar - to o czym pisał P.
Trochę czasu mi zajęło dojście do takich wniosków, bo na początku byłam makabrycznie cięta... Przełomem było "opijanie syna", czyli impreza z okazji USG na którym potwierdziliśmy płeć dziecka. Ja sobie siedziałam u siebie, a chłopaki szaleli. Z jednej strony szlag mnie trafiał, bo byli głośno, lał się alkohol i paliły papierosy, a z drugiej było coś wzruszającego we wrzaskach "To pijemy za... to teraz za Zbyszka" (bo przy okazji wymyślali imiona :p).

Haha, Oceanica jak narazie to wcale nie wyprzedzam tylko cierpię i nic z tego nie wychodzi, więc mozemy sie zamienić :( :D

Polozylam sie, bol ustal, jednak od powrotu z łazienki był jeden silny " skurcz" ..

Strzyga - ja sie obawiam wlasnie jak z tym umiarem bedzie u mojego A. :baffled:

Idę spać (póki jeszcze mogę i póki mi nic nie dolega - odpukać), a wy tu sobie siedźcie nocne marki, tylko za dużo nie szalejcie;-)
Dobranoc

reklama
Do góry