reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2012

A. wziął mnie na kfc :)

Wykapalam sie, i znów boli. Znów rusza głowa, BARDZO..
ja biore nospe forte, nawet dwie, ale mam wrażenie, ze to na nic..
chce mi sie płakać.
A. Wlasnie zasnął, zmęczony.. A ja sie mecze i czytam książkę..

reklama
...dla dziecka w zdecydowanej większości przypadków SN jest bezpieczniejszy i zdrowszy.

Nigdy się z tym nie zgodzę - dyskutowałysmy już na ten temat zresztą.

Gdy teraz zagadałam o CC z gin - mówiła mi o niebezpieczeństwie, ale związanym ze mną - tylko i wyłącznie!! ja mówiłam jej, że wolę CC, bo po prostu boję się o dziecko, ona na to, ze rozumie, ale CC jest niestety duzym zagrozeniem dla mnie - i tu 10 powodów dlaczego. Ani jednego związanego z bezpieczeństwem dziecka!

a gdybyś Ty ~P albo Strzyga mieli decydować o porodzie, to mam wrazenie, że w ogóle nie byłoby cesarek :-p

Gabryś współczuje! Mnie mój mały skopał podczas kolacji niemiłosiernie.. od dziś jem na leżąco.

A co do wywoływania porodu, wiadomo każda z nas chciałabym żeby samo się zaczęło ale jeśli się nie da to trzeba korzystać z każdej metody - najważniejszy jest czas by jak najszybciej pomóc wyjść na świat temu maluszkowi!
Co do podawania OXY, u mnie znajoma miała podane po 7dniach po terminie i pierwsza dawka nie zadziałała, miała mieć drugą podaną ale urodziła sama na drugi dzień ;)
Ja codziennie utwierdzam się w przekonaniu, że te moje maleństwo urodzi się "po czasie" mam nadzieje, że jeśli już będę miała znaleźć się w szpitalu i mieć indukcję to stanie się to szybko i bez problemowo. By jak najmniejszą szkodę odczuł mały i ja oczywiście.

A my byliśmy na zakupach, drogi gminne zawiane.. porażka. Co zdążyli odśnieżyć to zawiało, myślałam że nie dojedziemy do domu! Plus wypadu taki, że P. radował się mogąc jeździć po śniegu ;D Kupiliśmy to co trzeba było do jedzonka, kolację zrobiliśmy nawet koktajl bananowy ;)

Krupka - gdybym ja miała decydować o tym jak ma przebiega poród, to cesarki byłyby w sytuacjach medycznie uzasadnionych, a nie kombinowane, na życzenie matki. :) Zresztą jest to rzecz, o której w tej wcześniejszej, wspomnianej przez Ciebie dyskusji, mówiłam :)

a u nas jest cofka wody z zalewu, na morzu sztorm, mieszkam 7 km od Nowego Dworu Gdańskiego mam nadzieje ze do mnie nie dotrze :-( jeszcze mi woda potrzebna. Trzymajcie kciuki zeby wszystko sie uspokoilo :szok:

Poszlabym już spac wreszcie...
Dziewczyny, co jakiś czas w dole brzucha czuje bardzo silny, kilkusekundowy bol, ucisk, jak na okres tylko dużo mocniej.. Czy to mogą być jakiekolwiek skurcze? Czy raczej skurcze obejmują już wyższe partie brzucha?

Jeju, nie było mnie od wczoraj i znowu tyle nadrabiania.:szok:

U mnie oczywiście po staremu. Wczoraj byliśmy na urodzinach u szwagra, czułam iciągle czuję się dobrze. Dziś spokojniejszy dzień i leniwszy, za to mała bardziej buszuje w brzuszku. Starszy synek ciągle kaszle, już się zastanawiam, kiedy to minie...:-(
Anastazja, fajnie że masz wśród rodziny / znajomych tylu pediatrów i fachowców, którym możesz zaufać
Gabryś, mój mąż obchodził pępkowe hucznie przy pierwszym dziecku, jak się później dowiedziałam, to aż zła byłam. Teraz mam nadzieję, że będzie spokojniejszy, w końcu zostanie mu starsze dziecko pod opieką.Ach i podziwiam cię za to szorowanie podłóg.

Poszlabym już spac wreszcie...
Dziewczyny, co jakiś czas w dole brzucha czuje bardzo silny, kilkusekundowy bol, ucisk, jak na okres tylko dużo mocniej.. Czy to mogą być jakiekolwiek skurcze? Czy raczej skurcze obejmują już wyższe partie brzucha?
może zacznij liczyć czas. jeśli bedą występowały w miarę regularnie to całkiem mozliwe że to skurcze.zresztą nie masz się co dziwić,to chyba już czas :)

może zacznij liczyć czas. jeśli bedą występowały w miarę regularnie to całkiem mozliwe że to skurcze.zresztą nie masz się co dziwić,to chyba już czas :)
Ok, policze. Jednak dziwne wydaje mi sie by skurcze były z tamtego miejsca pod brZuchem.. Ale może ja sie nie znam. Byłam teraz prysznicem Zeby sie rozluznic.. Zobaczymy..

Kama - a dziękuje :D

reklama
skurcze zaczynają się od bólu pod brzuszkiem(w dole brzucha),takiego jak na okres :) tak więc może to być właśnie TO :)

Do góry