reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

reklama
A u mnie zaczyna się znów nocny maraton.
brak mi już słów..
Leze przed tv, mój A.Wlasnie zasnął, a moja miednica zaraz eksploduje z bólu..

Własnie weszłam do łózka.
Noga mnie strasznie boli w kostce :( chyba mi przemarzła, albo szykuje sie zmiana pogody....

Ja z racji ze w sobote koleda, a jutro jako tako nie ma czasu na porzadki wzielam sie za sprzatanie. Przez okna nie bylo juz nic widac :D Wyszorowalam 10 okien, posprzatalam pół domu jutro tylko z rana podloge na dole, odkurzanko i czysciutko :) czyli tak jak lubie !

Jutro cisne na KTG bo dzisiaj jakos niemoc mnie ogarnela i zaspalam !! szok szok

A powiem Wam ze cos źle sie czuje, w sensie cos jakos inaczej... Tak jakos luźniej i brzuchal zrobil sie jakis takis ciezszy- chyba ze mnie straszy.

Bakalia - wierzysz w to? :p on się pewnie teraz dusi ze śmiechu, że się matka tak namęczyła, aon sobie bedzie dalej w brzuszku siedział :) O. Czkawki dostał, skubaniec :)

Swoją drogą niebywała to patologia, żeby zobaczyć krew i pomyśleć "juppi! chyba się szyjka rozwiera, skoro plamienie jest" :)
I bezczelność, jak Twój facet skomentuje, że "przecież na tym etapie ciąży, to po seksie plamienie to nic takiego". Że niby, że nie rozwiera... :/

dziewczyny...wybaczcie, że Wam wszystkim nie odpisuję, ale nie mam siły nadrabiać wątku głównego...

sesja daje w kość...jutro mam koło + projekt do oddania

w poniedziałek mam dwa egzaminy, koło i dwa projekty do oddania, wtorek dwa projekty i koło, środa egzamin, piątek 2 egzaminy i w poniedziałek 23 stycznia ostatnie dwa egzaminy...oczywiście zakładając, że wszystko uda mi się zaliczyć w pierwszym terminie...

więc jak widzicie jestem totalnie zawalona pracą, więc wybaczcie:)

dobra...wracam do mojej rachunkowości zarządczej, bo zostało mi jeszcze 12 zadań do przerobienia + powtórzenie sobie wszystkich jeszcze raz

A ja jestem pozytywnie zaskoczona bo wczoraj udało mi się zasnąć przed 1 , co ostatnio nie zdarzało mi się wogole, a teraz obudzil mnie kurier z paczka - przyszła nagroda z konkursu na babyboom - ocieplany, usztywniany spiworek do wózka dla dzidzi. Jest świetny :)

O tych sutkach pisali, ze kobiety, które od 38. tyg masowały je 3 godz. lub dłuzej(!!!:eek:) rodziły rzadziej po terminie niz inne - czyli 2 tyg po 3 godz??!! Masakra!

I jeszcze o tym, ze taki masaz moze wywołac silne skurcze (podobne jak po oksytocynie, wiec lepiej nie robić tego bez kontroli lekarza.

reasumując - najlepiej zdać sie na naturę, bo domowe sposoby są albo niebiezpieczne, albo nieskuteczne albo jedno i drugie jednocześnie:crazy:

hej!
Kasia-powodzenia! oby sie cos ruszylo:-)
Strzyga-takze powodzenia w dalszym uskutecznianiu:-)

Piszecie, ze w 40 tygodniu jestescie przeterminowane. U mnie w 42+1 jak nic nie bedzie sie dzialo to mam sie zglosic do szpitala:confused2: i co? wiem, mam zajefajnie! Ale jakby co to mam jeszcze 1 wizyte u poloznej (jak nie urodze)

reklama
Hej, nie mam sił nadrabiać wątku. Chyba, że dziś wyjątkowo będę się nudzić.
W niedzielę będziemy mieć grupę Erazmusów, którzy zostają u nas na miesiąc, zakupy, sprzątanie... caly dzień mi zleciał wczoraj w 5 minut.

Teraz oglądam TV, jem śniadanie i znów do roboty jakiejś muszę się wziąć, żeby S nie został sam z tym *******nikiem jak Werze w końcu zechce się opuścić dotychczasowe lokum.

Zaraz w DD TVN Ania Mucha o swoim kąciku dla malucha będzie mówić :)

Do góry