reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2012

ja jutro bede przeterminowana ale ciagle pod opieka mojej gin... na wizyte mam przyjsc w poniedzialek ktg tez co tydzien... ech tylko ja troszke odwrotnie jakos nie spieszy mi sie do porodu:D
bakalia musze sprobowac twojego przepisu bo ja to zawsze jadalam tak ze ryz gotowalam - na talerzyk polac smietana posypac cukrem i cynamonem i koniec -uwielbiam....

reklama
Oceanica - czytam sobie kolejny raz trylogie ' millenium' :)

Ufff, wróciłam ze sklepu. Mam mandarnki, jabłka - mniam!, kisiel mandarykowy, jogurty, colę, wodę gazowa więc mogę leżeć i wcinac :D
reszte kupi A. Jak wróci z pracy :)
poza tym, ledwo wyszłam na 4 piętro. Porażka.

Ja widziałam wszystkie 3 części skandynawskie. I chyba Noomi Rapace jest moją ulubioną Salander. Poza tym Daniel Craig to dla mnie Bond a nie Bloomkvist ale może się mylę ;) Przed świętami łyknęlismy ze starym najpierw 8 Harrych Potterów a potem noc z Millenium o ;) Podziwiam Cię, że porywasz się na kino ;p Chyba, że dla Coli znowu ;)))) Mi tam już strasznie niewygodnie w tych fotelach i do kibelka daleko ;)

Frazerka,
teraz już za późno, ale jakieś dwa dni temu na wątku dla matek karmiących wrzuciłam linka do blogu z przepisami dla matek karmiących http://delicjematkikarmiacej.blox.pl/html Może tam poszukasz inspiracji na przyszłość. Niby w diecie matki karmiącej ryż jest polecany, ale trochę zapycha jelita i ciężko też czasem podobno dzieciaczkom po nim, więc uważajcie z ilością.

Pod opieką lekarza powinno się być do 40 tygodnia ciąży. Wiadomo, że to są takie cwaniaki, że chcą Cię zbyć jak najwcześniej, mój już się dwa razy ze mną żegnał raz w 34, a drugi raz w 36 tygodniu ciąży. No ale zwolenienie wystawił mi o tydzień dłużej niż mam termin, więc z tym jestem przynajmniej spokojna. Ja go zlewam i nadal się do niego zapisuje. Jutro zresztą mam wizytę. W 40 tygodniu ciąży powinno się zgłosić do szpitala i wtedy KTG. Regularne ktg robi się od 40 tyg. i 5 dnia ciąży. Nie pytajcie dlaczego, tak mnie poinformowała położna, jak do 41 tygodnia się nic nie rusza, lądujesz na patologii. Nie marnujcie urlopu jak skończy się Wam zwolnienie, może je Wam też wystawić lekarz pierwszego kontaktu. Mówicie, a zresztą widać, że to ciąża, nie nadajecie się do pracy, macie skurcze, a do ginekologa nie ma jak się np. teraz dostać i raczej lekarze wystawiają, chociaż na tydzień.

Ja mam dzisiaj piżamowy dzień. Nie lenie się, bo i upiekłam schab i zrobiłam sos pieczarkowy do kopytek i sałatkę i jeszcze upiekłam cytrynowe mufiny, no ale wszystko w piżamie. No ale chyba się zmobilizuję i wezmę prysznic i ubiorę, bo miałam dzisiaj iść sobie zrobić pedicure jeszcze przed porodem. Szczyt lenistwa, tym bardziej, że kosmetyczkę mam na dole u siebie w kamienicy, więc wystarczy tylko zjechać windą.

p.s. nie wyłażę z piżamy, dzisiaj kosmetyczka ma klientkę i już nie zdąży ze mną. Zapisałam się na jutro, po wyjściu na ćwiczenia i powrocie raczej trudno mi będzie na nowo wskoczyć w piżamę :-)

Ostatnia edycja:
No właśnie wczoraj się pytałam bo zaczynam jutro 41 i usłyszałam, że 10 dni po terminie. To ja bede miala dokladnie 41tyg5dni, troche strasznie bo USG nie miałam już hoho ;)Spróbuje się wbić w poniedziałek. A z rodzinnym jestem dupa wołowa bo do tej pory nie mam. Nigdy nie chorowałam, nic nie potrzebowałam i po prostu nie mam. Wzięłam deklarację w tym tygodniu ale boję się, że jak się zgłoszę tylko po zwolnienie w poniedziałek to mnie ochrzani albo pogoni ;p

Oceanica - co prawda fotele kinowe teraz do najwygodniejszych nie należą, jednak da się wytrzymać, a cola i popcorn bardzo do mnie przemawiają Haha :D lubię kino, więc jak się uda to się wybiore, zazwyczaj jednak okazuje się ze filmy na podstawie książek są dużo gorsze niż książka, bo pomijają / zmieniają wiele szczegółów i sytuacji, albo tak dziwnie wlasnie dobiora aktorów, ze mi się to nie godzi :p

Megi. - wow, dużo zrobiłas! Jestem pod wrażeniem :p

No właśnie wczoraj się pytałam bo zaczynam jutro 41 i usłyszałam, że 10 dni po terminie. To ja bede miala dokladnie 41tyg5dni, troche strasznie bo USG nie miałam już hoho ;)Spróbuje się wbić w poniedziałek. A z rodzinnym jestem dupa wołowa bo do tej pory nie mam. Nigdy nie chorowałam, nic nie potrzebowałam i po prostu nie mam. Wzięłam deklarację w tym tygodniu ale boję się, że jak się zgłoszę tylko po zwolnienie w poniedziałek to mnie ochrzani albo pogoni ;p

Oceania,
no ale lekarz rodzinny nie wie kiedy się do niego zapisałaś, więc dlaczego ma Cię zaraz ochrzaniać. Zresztą zaoszczędzenie urlopu macierzyńskiego jest warte tego. No a nie możesz spróbować jakoś wbić się do ginekologa, żeby Ci zwolnienie wystawił. Łaski nie robią.
Z tym usg to tak jest, jak w miarę ogarnięty lekarz to Ci zrobi po 38 tygodniu, właśnie po to aby znać mniej więcej wagę malucha. O tym sposobie chodzeniu po zwolnienie do lekarza rodzinnego słyszałam od innych ciężarnych, które właśnie miały problem z przenoszoną ciężą, dopilnuj tylko aby Ci wpisali B = ciąża.

W jakim szpitalu byłaś i czy nie możesz pojechać do innego, z tekstem, który tutaj dziewczyny rzucają "moje dziecko się mało rusza".

reklama
Byłam wczoraj w szpitalu ;) z tekstem nie wiem czy to nie wody bo coś mi cieknie i szczerze nie wiem co to było ;p . Kazał mi obserwować, bo sam nie wiedział test wyszedł +/-. Moja ginka zrobiła mi USG w 32 tyg ja sama prywatnie zrobiłam koło 37 właśnie w tym celu- określenia masy itd. Nie pytała o wynik, nie widziała sensu w zlecaniu kolejnego więc informację zachowałam dla siebie.
Widzisz Megipegi ja jestem taka boidupa i masz rację rodzinny nie bedzie wiedział od kiedy jestem u niego ;) Zresztą między Bogiem a prawdą sama moge sobie wystawic zwolnienie tylko niekoniecznie chce z takim rozpoznaniem z jakim moge sobie wystawic ;p Chociaz zwolnienie mam do 15 i idealnie by było gdyby wystarczyło no ile juz mozna w tej ciąży chodzić ;):baffled:. Co za kapryśnna waćpanna mi się trafiła!Że co, że śniegu nie ma, że pogoda nie taka? O co chodzi ?

Tak właśnie Gabryś pamiętałam, że Ty do kina na Colę chodzisz łobuzie jeden ;)))

Właśnie zdałam sobie sprawę, że A) nie lubie lekarzy B) boję się ich. Chore!!!!!

Ostatnia edycja:
Do góry