reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

reklama
Gabryś gdyby były wskazania to moze i tak ale ciąża to jest 40+/- 2 tyg wiec to musialaby byc mega dobra wola zeby bez wskazan wywolywac poród.
Tez czekam i czekam i nic ;/

Lajtwaj po wyspaniu się świat zawsze wyglada troszkę lepiej. Gratki koła i powodzenia przy internie. Jeśli przy ludziach to kolos to jak wielkie to musi być przy zwierzatkach??????? Twardzielka ;) I zuch

Anastazzja maszli Ty te koszule czy nadal nie?

Ostatnia edycja:
Oceanica - tak wlasnie myślałam, chociaż czasem mam wrażenie ze to zależy od szpitala/ lekarza.. No nic, jutro mam wizytę może się czegoś dowiem.. I będę próbowała dalej naturalnych sposobów :)

Hej
widzę że już naprawdę Wam ciężko..! dziewuszki jeszcze troszkę dacie radę! a tymczasem cieszcie się tym pięknym stanem, tym że możecie wszystko bez ograniczeń jeść :) że możecie zjeść czekoladę! jejuś... jak ja mam na nią ochotę!!!! jestem czekoladoholikiem i jestem teraz na odwyku :-p nie ciekawy stan :-p

trzymam za Was wszystkich kciuki!

Gabryś to pewnie jak z cesarką na zyczenie-nie każdy lekarz tak zaryzykuje. Ale pewnie i znalazłby się taki.
Z mojej wiedzy jednak wnioskuję, że jeżeli dziecko nie jest gotowe do przyjścia na świat to i metody szpitalne na nic sie nie zdają. Ewentualnie cesarka. Ale czy nie warto poczekac jeszcze 2 tyg? Lepiej ryzykowac zdrowiem a nawet zyciem swoim i dziecka? :p

Ostatnia edycja:
Gabryś to pewnie jak z cesarką na zyczenie-nie każdy lekarz tak zaryzykuje. Ale pewnie i znalazłby się taki.
Z mojej wiedzy jednak wnioskuję, że jeżeli dziecko nie jest gotowe do przyjścia na świat to i metody szpitalne na nic sie nie zdają. Ewentualnie cesarka. Ale czy nie warto poczekac jeszcze 2 tyg? Lepiej ryzykowac zdrowiem a nawet zyciem swoim i dziecka? :p
Ale nie rozumiem co masz na myśli mówiąc o ryzykowaniu zdrowia i życia dziecka? Przecież wywolanie porodu w 40tyg nie wiąże się z tym, tym bardziej jeśli wiem ze moja dzidzia jest zdrowa :)

Dziewczyny, czy jest gdzieś wątek dla mam rozpakowanych, i nie tylko oczywiście. Ale chodzi o to, żeby móc gadać o naszych dzieciach :confused:
Pozdrawiam

zaczął mnie boleć kręgosłup.. chyba od tego sprzątania, mały to już w ogóle chyba mnie nie lubi, bo tak się wygina że ja nie wiem jak mam siedzieć, z racji tego że nie chce wywoływać porodu poczekam aż sam ze chce wyjść ale mam wielką nadzieje, że już za tydzień to zrobi ;D

Ale nie rozumiem co masz na myśli mówiąc o ryzykowaniu zdrowia i życia dziecka? Przecież wywolanie porodu w 40tyg nie wiąże się z tym, tym bardziej jeśli wiem ze moja dzidzia jest zdrowa :)

nie wiem czy istnieje coś takiego jak niechęć przyjścia dziecka na swiat lub "robienie mamie na złość" ;-) sa jakies powody, bliżej nam nie znane, dla których dziecko rodzi się w tym a nie w innym momencie
ale to oczywiście moje zdanie :-p

reklama
Do góry