reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

Dlatego dziewczyny trzeba być upierdliwym i pytać dużo pytać!!! Ja też nie byłam świadoma że cos jest nie tak z tętnem małego bo nikt nic nie mówił tylko kazali zapis robić, dopiero w niedzielę jak zaczęłam drążyć to się okazało że cały weekend nas monitorująca bo jest właśnie podejrzenie tachykardii a wieczorem już było cc.

Ostatnia edycja:
reklama
Asiuk: moj gin tez kazal mi robic tylko morfologie i mocz i nic poza tym, na samym poczatku zrobilam glukoze, do tej pory nie mialam ani razu KTG tylko co wizyte a chodzilam co miesiac mialam usg robione. Co do grzybka to jak Cie swedzi to idz do lekarza cos ci przepisze ja mialam 2 razy, jak mnie mocno swedzialo to uzywalam tych chusteczek nasaczanych troche poszczypalo i przechodzilo i zel do higieny intymnej przynosil ulge chociaz na troche ale i tak nie obeszlo sie bez wizyty.

Gabryś ja też miałam już grzyba dwa razy - nie łam się, ogólnie nic strasznego. Globulki Pimafucin na 3 dni i po sprawie .... Tylko jeśli przytulasz się z mężem to kup dla niego maść o tej samej nazwie, bo inaczej to będziecie sobie grzybka przekazywać nawzajem :)

Ja się dziś zastanawiałam co z Duśką, jak ona biedna daje radę po tych przeżyciach sama z dzieciątkiem.... Wiem, że ma rodzinę, ale to nie to samo co mąż .... echhhh

ja mam ktg od 36 tc, nie wiem czy nak się chodzi na nfz to lekarze unikają wszelkich dodatkowych badań i nie zlecają...bo gadanie, ze jak coś będzie nie tak to wtedy tylko zanim my poczujemy że coś jest nie tak moze być za późno. Ja mam zalecenie raz w tyg ktg ale zdarzyło mi się iść 2 razy no ale ja prywatnie to nikogo nie interesuje w sumie jak często

alka - dziekuje za odpowiedz, wlasnie zastanawialam sie, czy to sie przenosi na męzczyzn itepe :)
pojde do gina, bo pewnie masci nie dostanę ot tak w aptece, bez reecepty. :tak:
Co do Duski to racja. szkoda, że sie nie odzywa, ciekawa jestem jak sobie radzi i jak sie rozwinela sytuacja ..

dzwonil A. ze moze uda mu sie byc kolo 23, obyy..

Ewelina - zależy od lekarza. U nas, mimo że chodzę na NFZ od 35 tygodnia mam co wizytę KTG. Z tego co mi wiadomo wszyscy nasi lekarze tak robią. No ale każdy z nich jest lekarzem "szpitalnym", więc może mają większą świadomość ewentualnych konsekwencji...

reklama
P. mi możesz zaktualizować informację na liście synek będzie miał na imię : Radosław ;)

Ewelina ja pomimo, że na NFZ chodzę to miałam raz KTG zrobione dopiero w 38 tygodniu ciąży (teraz w środę). Jestem ciekawa czy na kolejnej wizycie tj. 11 stycznia też mi zrobią.

Obejrzeliśmy z P. "Weekend" i mój mężczyzna zasnął ;-)
Może wy znacie jakieś komedie polskie, bądź zagraniczne ??
takie właśnie głupkowate jak "Job" czy "Weekend" z chęcią sobie pooglądamy ;)

Do góry