reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

reklama
Zrobiłem dokument online Styczni�wki | Docs for Facebook i same możecie sobie oglądać co i jak wygląda.

Dostęp do zarządzania mam ja i Strzyga, bo tylko znajomym z fb mogę taki dostęp przydzielić. Jakby Asteria była miła umieścić link w pierwszym poście rozpakowanych mam, to by nie zaginął w odmętach tego tematu.

P normalnie lista jak malina, a mozesz u mnie dopisac imię Bartuś?:-)

Meliska miałaś przed cc lewatywę? dość szybko dostałaś Milenkę czy u Ciebie w szpitalu taki standard czy wołałaś sama dziecko?

Ostatnia edycja:
witam sie i ja :D

P - jestem równiez pod wrazeniem, w mojej tabeli mozna uzupelnić,
że bedzie dziewczynka - Amelka, termin na 13 stycznia :tak:

a my wczoraj zostalismy obudzeni rano o 8 przez młodszego brata A. wiec kazałam im leniuchowac, a sama wysprzatalam całe mieszkanie o czym juz pisalam. Któraś z Was proponowała bym sprzatneła u niej, z racji tego, ze czuje mega powera ( jednak tylko jesli chodzi o sprzatanie), prosze o adres i wymagania na priv haha :-D
Pozniej zjedlismy obiad u mamy A. wrócilismy i postanowilam A. troche powykorzystywać, i wieczorem wybralismy sie do kina. Wszystko byloby super gdyby nie fakt, ze dostalismy miejsca w 1 rzędzie bo bylo tyle ludzi :szok: i nie dało sie ogladac filmu nie trzymajac głowy cały czas w górze :wściekła/y: ale wypiłam cole wiec choc troche zostalo mi wynagrodzone :-)
noc byla cięzka,Amelka o 22 zaczela sobie harcować - co nie przeszkadzalo mi, poki nie zaczela kręcic mocno główką na wszystkie strony, zawadzajac tym samym o szyjke, czego nienawidzę... bol byl okropny.. poszlam pod prysznic - na nic, poszlam wziac nospe, i kolo 24 jakos zasnelam.. pobudka o 3:30 bo a jechał do pracy, i co? nasza dzidzia tez sie obudzila i znow od nowa.. uhhh.

całą noc chodzilo za mna spagetti, zrobilam sobie teraz, wsadzilam raz do buzi i mi sie odechcialo, musialam wyrzucic .. :sorry2:

Gabryś-to Ja, to Ja.Wymagań nie mam w ogóle:-D.Tylko, że ja daleko od Ciebie mieszkam:-(.
Dziewczyny, Mamusie, które już mają sn lub cc za sobą.
Tak sobie pomyślałam, że może apropos torby do szpitala, byście napisały co z tych rzeczy które wzięłyście było zbędne, co niezbędne a co się by przydało, ale nie miałyście:-)??
Jeśli to zły pomysł, zignorujcie mój wpis.

Chciałabym uczcić to, iż dziś jestem w 38 tygodniu. Tzn właściwie 38 się zakończył i idzie pomalutku 39 :)

Tak sobie myślę, że byłoby to uprzejme niezwykle z Wery strony, jakby chciała się urodzić np dziś. Bo nie mamy tylu osób w hostelu, żeby S sam sobie nie poradził. Ale mam wrażenie, że moja córka charakter odziedziczyła po swojej śp. babci z mojej strony, wobec czego jest nieco złośliwa i urodzi się jak ludzi będzie ful i S nie będzie mógł w 100% uczestniczyć w porodzie.
Szpital co prawda mamy 10 min stąd pieszo (dla mnie teraz 10 min, w normalnych warunkach, w 19 tygodniu chodziłam w 7 minut), więc będzie latał tam i z powrotem.

Gabryś- szalejesz- zobaczysz że na dniach |Amelka wyskoczy. Coś czuję że już Ci naprawdę niewiele zostało;-)
Kasia, Anastazja- ech, a mi się nie chciało właczać kompa... zrobiłybyśmy sobie nocne pogaduszki:-D "Pocieszę" Was ze po porodzie wcale mi to nocne markowanie nie przeszło... Dalej funkcjonowałam w nocy- ale przynajmniej mogłam się w ciszy pouczyć;-)
Marcia- mamy ten sam termin i jakoś od początku mi się wydaje że urodzimy podobnie- obstawiam okolice 20,01. Ciekawe czy się sprawdzi. Z córką trafiłąm w termin- jak tylko dowiedziałam się o ciąży to wiedziałam że urodze 28.12 choć termin miałam inny.
Strzyga, P~- zaszaleliście. Mnie też nie ma na liście styczniowych mam- jakoś zawsze miaąłm jeszcze czas żeby napisać do Asterii;-) Ale że Wam się chce??

Ja wczoraj poukłądałam maluszkowe ubranka w łóżeczku, spakowałam pół torby do szpitala, poprasowałam resztę ubranek... Dziś mam wenę na sprzątanie ale w sumie to powinnam do ksiażek usiąść. Więc posiedze jeszcze i pomyślę co by tu....:-D Hihi

niki - bardzo chętnie ;D wypucuje Ci całe mieszkanko a zwlaszcza lazienke - to moje ulubione pomieszczenie do szorowania, a moja lsni, bo mam takie zboczenie, ze nawet prysznic myję myjąc siebie :-D

Gośka - ja tez bym chciala, zeby mala laskawie mogla sie juz urodzic, czy coś. bylabym niesamowicie szczesliwa wręcz.

A, Gabryś, zapomniałam - do mnie też możesz wpaść ze ścierką. Tyle tylko, że ja też lubię czyścić łazienkę, zwłaszcza cifem w opakowaniu koloru morskiego. Ale coś się znajdzie na pewno.
Ostatnio mam fazę na sprzątanie piwnicy. Zwłaszcza zamiatanie. Narazie schody zamiotłam, bo się strasznie kurzy i oddychać nie mogę, ale jestem strasznie szczęśliwa jak wchodzę do piwnicy i widzę, że schody w porównaniu ze stanem sprzed tygodnia lśnią.
No i chodzi jeszcze za mną pomysł umycia płytek w holu wejściowym - muszę wziąć szczoteczkę i fugi umyć, bo mnie trafia jak na nie patrzę :)

Może to jednak mam ten syndrom? Tylko,że ja tak normalnie też mam czasem, że nachodzi mnie wieeeeeelka ochota na sprzątanie i to takich szczególików.

reklama
lajtway - ahh, oby Twoje slowa się sprawdzily, chcialabym baaardzo!

Gośka - Ty jeszcze masz wiecej do sprzatania, bo do mieszkania dochodzi Ci hostel, tak? :-)
Ja cifem nie myje akurat, uzywam Meister Proper i jego zapach kocham tak samo jak specyfików do mycia szkła/ okien/ szyb :-)

Do góry