reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

Alka pisałam co zrobić i co polecacie na bolące kolana/ stawy. Bo chodzić nie mogę od wczoraj:-(

Kochana jak mi mój dzieć uciskał na nerw i nie mogłam stąpnąć to pan doktor powiedział, że jedyne co mogę zrobić to leżeć i pachnieć, bo żadnych leków przeciwzapalnych dla słoni nie ma ;-) Tak więc myślę, że leżenie i Tobie pomoże :-D

....

Posprzątałam chatę na błysk i mam dość... Brzuch mi twardniał od mopa hehe

Pati to znów będziemy swatać nasze dzieci??? Może się ubrankami wymienimy??? :rofl2::rofl2:

Ostatnia edycja:
reklama
eh a mnie gardło bardziej boli, lekarz (internista) mówił, że jak będzie bardziej bolało mam wziąć antybiotyk(przepisał mi duomox) trochę się boję tak na koniec ale chyba lepiej wziąć niż rodzić chora? co sądzicie???

Właśnie koleżanka mi napisała (ma termin podobny do mojego), że była dziś na wizycie i ginka jej powiedziała, że szyjka mięknie i głowa nisko i w ogóle brzuch jej się obniżył.
No i wywołało to u mnie nutkę zazdrości.

Poza tym przed chwilą wpierniczyłam piersi z kurczaka w cieście francuskim i mix sałatek z rukolą i z fetą. Och, jak lekko w porównaniu do wczorajszej kolacji :)

PolaNegri, Twoja córeńka to rzeczywiscie kruszynka. Mój się urodził 3150 i wydawał mi się taki maleńki w porównaniu z pierwszym synkiem a co dopiero takie maleństwo jak Twoja dzidzia :-) Wagą sie nie przejmuj, zaraz nadgoni. my dzis bylismy na kolejnek kontroli wagi bo przy poprzedniej wizycie przybrał tylko 100 gram od wyjścia ze szpitala czyli w tydzień, a dziś jak zobaczyłam że w kolejny tydzień przybrał 300 gram to aż uwierzyć nie mogłam. więc juz się nie martwię bo chlopak sie rozkręcił i moje cycuchy widocznie też juz daja radę hehe.

Mami, współczuje sytuacji z "mamusią" też bym się wykończyła nerwowo. Może zaproście pediatrę na wizytę domowa żeby pooglądał dzidzię a przy okazji wytłumaczył "mamusi" że przegrzewać nie wolno. Mnie moja pediatra powiedziała że jak dziecko ma rączki i nóżki chłodne to znaczy że jest zdrowe, bo wszystko w normie, tak mam być bo krążenie jeszcze nie jest doskonałe a wyznacznikiem ciepła jest karczek jak juz dziewczyny pisały.

Dorotka, trzymam kciuki.

Oczywiście uświadomiłam dziś panią doktor o zmianach w szczepieniach tzn że mojemu wcześniakowi należy się pneumok za free , stwierdzila że same by do tego w końcu doszły ale dobrze znalazłam takie info - wg mnie to Ona powinna mi to uświadomić a nie ja jej no ale cóż...

Dopiero teraz przeczytałam że u Dorotki już po wszystkim :-) Oj dzieje sie dziś na SMSowym watku.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry