reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

Pati, Tiramisu, Fazeramm, Justyś i reszta styczniówek zaciskamy nogi, jeszcze tylko 12h z minutami i możemy rodzić

u nas dziś noc spokojna, tylko jeden skurcz i kilka w ciągu dnia, ale w dużych odstępach czasu, do 23.00 staram się jak najwięcej leżeć, a później można wywoływać :-), chociaż chciałabym najwcześniej zacząć rodzić jutro po południu - nie powinno być tłoku na porodówce i wolne miejsca w lepszych salach poporodowych, bo od poniedziałku pewnie będzie tłok

idę poleżeć do wanny (w niezbyt ciepłej wodzie), później jeszcze zajrzę

reklama
wczoraj gin powiedział mi że mogę z czystym sumieniem napić się lampki "normalnego" szampana, na tym etapie dziecku nie zaszkodzi (oczywiście nie więcej niż mała lampka) a działa rozmiękczająco na macicę i chyba parę łyków się napiję:-)

wczoraj gin powiedział mi że mogę z czystym sumieniem napić się lampki "normalnego" szampana, na tym etapie dziecku nie zaszkodzi (oczywiście nie więcej niż mała lampka) a działa rozmiękczająco na macicę i chyba parę łyków się napiję:-)
kilka łyków to i ja się napiję, tym bardziej, że mamy małą butelkę Vevue Clicquot (0,375 ml) - akurat na raz :-) nie będę w stanie sobie odmówić, uwielbiam dobre wina, a tu był post od Wielkanocy

to i ja sobie łyknę:-D ale szampanika
Vevue Clicquot to właśnie szampan, ale wszystkie szampany to wina ;-) tylko musujące a nie spokojne, za to nie wszystkie wina musujące to szampany ;-) - jestem po kursie dot. win, przydał mi się w prowadzeniu firmy i do "użytku" własnego, oczywiście najlepszą częścią kursu była możliwość degustacji i porównania różnych rodzajów wina :tak:

reklama
O rany dziewczyny poszliśmy na zakupy jak mnie złapał ból od pleców do brzucha:no: Aż mi się ze strachu gorąco zrobiło. Nie funkcjonowałam w sklepie, nie docierało do mnie, co mój D. mówi. Pierwsze co wróciłam do domu i położyłam się i przeszło:-(
Moje dziecko chce mnie straszyć dzisiaj :) Ale powtarzam mu, że nie damy się:tak:
Ja chciałam się napić lampkę szampana, ale się boję, że zacznie coś boleć i dzisiaj serwujemy picollo:D Mój D. będzie winko pił i o 24 szampana dziecięcego:tak:
Mam nadzieję, że jeszcze do was napiszę, ale już Składam wszystkim życzenia ! Szczęśliwego nowego roku dla mam styczniowo-grudniowych i i ich bobasów i dla styczniówek, które za parę godzin będą oficjalnie styczniowe:-) Ten rok dla każdej będzie wyjątkowy i z maluszkiem przy boku ! :-)

Do góry