reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

Cześć dziewczyny :)
Przyznam się że od pewnego czasu czytam Wasze forum i bardzo mi się podoba ale jakoś do tej pory nie miałam czasu żeby się zalogować..
W ciaży jestem już po raz 3 - mam 15 letnią córkę i 13 letniego syna. Przepaść straszna no ale cóż zdarza się :)). Termin porodu wg lekarza mam na 10 stycznia a w poniedziałek byłam na uSG i pokazało mi 17 stycznia :)
No i 30 czerwca mam umówiony termin badan prenatalnych (w moim wieku są już obowiązkowe ) no i strasznie się boję..
Dorota

Cześć Dorota,
Nie martw się, a już napewno na zapas, ja mam badania 27.06. Witamy wśród nas.

reklama
Jestem po wizycie, zdjęcie w wątku wizyty itd., moja ginka wstępnie zajrzała na kark i przezierność, na ten moment jest wszystko ok, kość nosową widziała, umówiłam się na 28.06 na PAPP-A. i kolejną wizytę dopiero 15 lipca, ale fajnie. :))

Dorota:) witaj wśród nas:) a co do późnej ciąży to moja mama urodziła mnie mają prawie 36 lat i jak widać wszystko ze mną okej:)

dziewczyny...czy któraś z Was też nie widziała jeszcze swojego maleństwa? czy wszystkie mają już usg za sobą? ja normalnie do tego wtorku chyba zwariuję...chce zobaczyć, że z moim dzieckiem jest wszystko dobrze, że serduszko bije...który to tydzień ciąży..

A ja się właśnie pokłóciłam z moim M ... w sumie o nic... ale mnie tak zdenerwował, że teraz siedzę i ryczę bez powodu .... Dziad wstrętny ... wziął dzis urlop i zamiast siedzieć ze mna pojechał do kolegi .... i mi smutno :(

Anastazzja :)
Dzięki za pocieszenie :) lekarz też mi tłumaczył że nie powinnam sie bać bo to nie jest moja pierwsza ciąża. Wiecie jak byłam w tamtych 2 ciążach to nie był jeszcze tak bardzo rozwiniety internet no i miałam tylko 1 książkę :), a teraz wiadomo że jest o wiele lepiej no ale tez jest ciemna strona tego wszystkiego. Ja chyba za bardzo biorę wszystko do siebie :wściekła/y:. Najbardziej panikowałam że chyba mam urojona ciażę bo ja nie mam żadnych objawów, niewiem co gorsze.. ta niepewnosć była straszna, no ale juz mam zdjęcie wiec się uspokoiłam :D

Alka! nie płacz...ja wiem...hormony szaleją:) mojego dziś też nie ma, bo poszedł z kolegami na imprezę:) ciesz się przynajmniej, że Ci nie będzie marudził w domu:p

Dorota:) po to tu jesteśmy:) ja wchodzę tylko na bb...i czytam książkę od teściów;P bo jakbym zaczęła czytać o wszystkich chorobach i poronieniach to bym tylko schizowała..:p

Anastazzja ja widzialam tylko pecherzyk ciazowy z pecherzykiem zoltkowym - a ze pecherzyk zoltkowy jest to ponoc dobry znak i lekarz kazal mi sie nie martwic. Ale jak tu sie nie martwic jak sie plami;/.

Alka Moj Ł jest dj'em i nie ma go co piatek i sobote na noc. Tez mi przykro bo nie lubie bez niego spac ale coz... Zreszta ja tez jestem pani DJ ale musialam kariere przerwac . Chociaz i tak 2 imprezy w ciazy zagralam - oczywiscie za pozwoleniem lekarza. Ale teraz leze w domku - dopiero 1 dzien a juz mnie glowa boli;]
A przez to lezenie ciagle mi sie chce jesc - masakra poprostu! Moj Ł 3razy byl dzis w sklepie po moje zachcianki :szok: Zreszta on wogole zaczal bardzo kolo mnie skakac co mi niesamowicie odpowiada. Ale jak tak dalej pojdzie to wkrotce bede wygladac jak male sloniatko;/ W ciazy to zniose:) ale po, to juz gorzej... Mam nadzieje ze wroce do moich ukochanych 55kg;D

mazia91my pewnie tak jak i z Laurą zaczniemy kompletować coś na +- 2tyg przed terminem porodu:-)
Dorota_75 witaj:-) i grtuluje:-)
Powiedzcie mi dziewczyny:p U Was też takie drogie owoce czy to w lubuskim tylko tak przez te przymrozki w maju???
Bo już mnie zaczynają denerwować klienci, którym drogo, drogo... bo tam po tyle, a tam po tyle...

Ide spać...
Jutro szkoła...;/ egzaminy...

Branoc:-)

reklama
A ja się właśnie pokłóciłam z moim M ... w sumie o nic... ale mnie tak zdenerwował, że teraz siedzę i ryczę bez powodu .... Dziad wstrętny ... wziął dzis urlop i zamiast siedzieć ze mna pojechał do kolegi .... i mi smutno :(

I słusznie. Walcz z chłopem, bo ile Ci się uda tyle będziesz miala jak urodzi się dziecko. Zwykle nie można liczyć, że sami się domyślą/nauczą/spostrzegą Twoje potrzeby. Jasno i prosto trzeba, i niestety czasem zawalczyć, potem już nie bzie na to ani czasu ani sił.
I nie płacz, weź kąpiel, posłuchaj muzyki i porozmawiaj ze swoim dzieciątkiem. Teraz Wy jesteście najważniejsi i reszta się musi dostosować.
I nie martw się bo nie jesteś sama :)

Do góry