reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

a mi po tym sprzątaniu włączyły się skurcze.. leżę i błagam, żeby poczekał mały do 1 stycznia!
A co do potraw sylwestrowych macie może jakieś sprawdzone przepisy na coś prostego i np. na ciepło albo zimno? Bo ja będę robić gyrosa i sałatkę z tortellini, ananasem i selerem (P. ją uwielbia)

reklama
bakalia babci zdrówka dużo życzę! i oczywiście daj nam znać co wyniki pokazały!
i koniecznie wrzuć przepis na tą sałatkę! brzmi bardzo ciekawie!
anisia nie martw się kochana.. u mnie tak jak maluszek zaczął się wcześnie pchać to teraz mu się nie śpieszy :) ale mam postanowienie od 1stycznia wspomagać organizm by szybciej zacząć rodzić :) może Ty też skorzystaj z takiej metody :) a maluszek szybciej się pojawi po drugiej stronie
mnie też ludzie zaczynają męczyć telefonami :dry:
ooo asiuk Twój Jakubek się duży urodził.. to powiedz mi rozmiar ubranek 56 był na niego dobry? mój maluszek też się zapowiada dużą dzidzią :)
widzisz Kasiu mój synek posłuchał e-cioci hihi żeby nie wychodził zbyt wcześnie :) a co do seksiku to też chyba zacznę 1stycznia.. ale jakoś tak jak Tobie mi się nie chce :szok: nie zdawałam sobie sprawy że można być aż tak anty do seksiku nastawionym :p a mój mężulek się cieszy że w końcu coś będzie mógł podziałać hehe :p
Mami Kochana co się dzieje że podłamana jesteś? masz największego skarba przy sobie.. możesz go w końcu przytulać! ciesz sie tym!
Asteria nie załamuj się polską służbą zdrowia! uwierz u mnie jest o wiele wiele gorzej :)

Hej Kochane ja też postanowienie że od 1 stycznia wspomagam organizm do akcji porodowej ale nie wiem jakim sposobem bo seksik jak narazie nie skutkuje...:-D:szok: a sprzątanie czy chodzenie po schodach to chyba słabszy bodziec...:-D

fazerkam mialam 56 i ledwo położne zmieściły szkraba, wyglądał jak napakowany bobas:-D, ale po kilku dniach spadł fizjologicznie z wagi i jeszcze troche ponosił rozm 56. Ale teraz tak sobie myslę czy nie wezmę w razie co rozm 62 do szpitala:-D. Chociaż taki malec wyrwany z ciasnego brzuszka moze i dobrze czuje się w ciasnym ciuszku???

Mój klusek 4220 g 5 lat temu

Ostatnia edycja:
Hej. Ja w Sylwestra będę zajadać się kurczakiem z pieczarkami w cieście francuskim :happy2: Moja siostra go przywiezie, jeszcze nie próbowałam takiego dania, ale brzmi smacznie. Poza tym upiecze paszteciki drożdżowe z kapustą, a my z mamą będziemy robić warzywa gotowane z sosem czosnkowym i wymyślimy jeszcze jakieś sałatki (na Święta mieliśmy ananasowo-selerową, więc teraz jakieś inne będą).

Fiona, gratuluję udanej próby odwrócenia Twojego maleństwa :-D

Asiuk, może uda się przesunąć termin o "nie za długo". W każdym razie nie denerwuj się, bo może wszystko samo się rozwiąże. Czasem tak jest, że się martwimy, a problem sam się pomyśnie rozwiązuje.

Fazerka dobrze, że synek poczeka jeszcze trochę.

Ja miałam wczoraj wizytę, zaraz opiszę w odpowiednim wątku.

Miłego dnia!

Właśnie! Ciasto francuskie! Zastanawiałam się co mogę zrobić z kurczaka którego mam w zamrażarce.

Ja dziś upieke ciacho jakieś. I pomyśle o sałatce na jutro. Mielismy jutro siedzieć sami a przed chwila zapowiedziały się koleżanki z małżonkami i grami towarzyskimi:)

reklama
Przepis wrzucony, powiem Wam że ostatnio jadłam świetne ciasto ;D Napoleonek, ale z ciasta francuskiego właśnie - ciocia P. sama robi te ciasto i było przepyszne! Tylko to francuskie, krem i lukier.. mm! Mam zamiar wsiąść od niej przepis, bo naprawdę mnie ujęło ;)

A my teraz lecimy do moich rodziców po tatę, i do szpitala odwiedzić babcie.
PS. była dziś kolęda u moich rodziców, ksiądz poświęcił pokój mój gdzie będziemy z maluszkiem po urodzeniu przebywać ;D

Do góry