reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2012

reklama
Doskonale Cię rozumiem... Każda z nas denerwuje się przed wizytą, więc to zupełnie normalne:) Ale zobaczysz wrócisz szczęśliwa jak zobaczysz i posłuchasz swoje dzieciątko.

Dzień dobry :))

ja tez drażliwa jestem ale puki co męza jeszcze nie wykopałam przydaje sie do oparcia jak śpie na boku hehehheh

haha...dobre:p

ja dziś znów nie spałam do 4 (już od 2 lat cierpię na zaburzenia snu i nikt nie chce/umie mi pomóc), a o 8 musiałam wstać i jechać na pobieranie krwi na którym mi zrobiła pielęgniarka prawdziwą rzeź...do tej pory bolą mnie ręce...i słabo się czuję,a o 11 mam egzamin...więc masakra...

ale przynajmniej TŻ zmienił się o 180 stopni! normalnie, aż sama go nie poznaję!! jest dobry, troskliwy i czuły! chyba zrobiło mu się lepiej po tym jak powiedział rodzicom:)

a mój tata właśnie zadzwonił i zapytał się "jak maleństwo"..aż na początku nie skumałam o co mu chodzi....bo mój tata nie należy do tych wylewnych...zazwyczaj wyraża uczucia dwojako: słabe "uhu" i mocno "ooo":D

Panna.nikt a to Twoja pierwsza wizyta? ja swoją pierwszą mam we wtorek i sama się niecierpliwię, bo chcę zobaczyć serduszko i usłyszeć, że wszystko jest ok:)

Dziewczyny, pytanie :)
Ćwiczycie? Ćwiczyłyście przed ciążą?
Pytam, bo mam różne informacje na temat ćwiczeń - najprostsze - pływanie - że w I trymestrze nie wolno. A ja właśnie chodzę i nie widzę inaczej. Pływałam przed ciążą i chcę pływać w trakcie i po.
Znalazłam jakieś ćwiczenia z piłką i może się na nią skuszę.

Jak jest z Wami?

panna.nikt wizyty zawsze będą stresem niestety, potem stres na usg genetycznym jeszcze czeka

anastazzja trzymam kciuki, żeby chłopak zmądrzał i dorósł do roli ojca, musisz miec do niego cierpliwość bo on bardzo młody jeszcze;-)

Gośka...ja przed ciążą biegałam 2 godziny co drugi dzień i w każdy inny ćwiczyłam przez 40 minut ósemki oraz przez 1,5 godziny hula hop, ale niestety teraz męczę się po przejściu paru metrów, więc ćwiczenia u mnie odpadają...ale w 2 trymestrze pomyślę o jakiś spacerach itd:)

Ewelina...młody jest:) zawsze miałam do niego anielską cierpliwość:) bo to dobry człowiek w gruncie rzeczy, więc dlatego jego wcześniejsze zachowanie było dla mnie czymś niezrozumiałym i szokującym..

Goska, ja to jestem w ciąży specjalnej troski, więc nic mi nie wolno: sportu, seksu, dalekich podróży :/ I źle się z tym czuję, bo dużo się ruszałam zawsze, a już w lecie to z roweru nie schodziłam. Oczywiście rower w ciąży tak czy tak bym wykluczyła, ale tak porozciągać grzbiet na basenie to mi się marzy już od kilku tygodni. We wtorek mam koleją wizytę: nic niepokojącego chyba się nie dzieje, plamienia mi ustały, więc może na popluskanie się w basenie chociaż dyspensę dostanę. No i na SEKS, bo już mi się z głową coś robi :D

A tak generalnie, to w większości poradników, gazetek dla mam etc. radzą, że jeśli było się aktywnym przed ciążą to nie należy zupełnie z tego rezygnować (jasne, że lepiej odpuścić sobie bardziej kontuzyjne sporty, czyli może nie narty i nie koszykówka ;). Natomiast jeśli niewiele miało się wspólnego z ruchem przed ciążą, to stan błogosławiony to nie moment na nadrabianie zaległości i wyrabianie kondycji :)

Może podpytaj swojego lekarza - on najlepiej wie w jakiej kondycji jest Twoja ciąża i podpowie Ci, jaka forma ruchu będzie dla Was bezpieczna, a czego unikać.

reklama
ewelinka a powiedz mi, kiedy Ty będziesz wiedziała ile się zagnieździło itp ... Wiem, że może głupie pytanie, ale nie orientuję się w tym temacie zupełnie. Z Twojego opisu widzę, że chyba zdecydowałaś się na włożenie czterech pęcherzyków - odważnie :)

Do góry