reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

ewelina-Asiuk dobrze radzi. jak boli gardło to się idzie do lekarza, a jak boli dusza, to się idzie do psychologa(ale dobrego) .sama poszłam, jak poczułam , że sobie nie radzę i stoję w miejscu. I uwierz mi dziecko woli , jak sie rodzice rozstają, niż jak ma mamę, która się nie szanuje. tzn absolutnie Cię nie oceniam, tylko ja miałam taką sytuację, że tata mamę zdradzał i ja nie byłam zła na niego, tylko na mamę, bo uważałam, że ona mu na to pozwala, bo nie ma siły, żeby odejść i radzić sobie sama. psycholog pomoże Ci taką siłe znalezc gdyby się okazała potrzebna, bo na pewno ją w sobie masz:) mocno trzymam za Ciebie kciuki

asteria-słyszałam ostatnio od ginekolog, żeby dziewczynkom nie myć warg zbyt często chusteczkami nawilzonymi, bo to mnóstwo chemii i były przypadki, że im się wargi sklejały:szok:

Ostatnia edycja:
reklama
dziewczyny mamy chłopców- jak się myje nie ściąga mu się napletka???bo w ogóle u takiego malucha jest co ściągać??:-)

co do chusteczek to ja planuję(zobaczymy czy dam radę) myć wodą z mydłem i wacikiem a jak większa "awaria" to pod kran

Ostatnia edycja:
No właśnie ja też za bardzo nie wiem jak się "obsługuje" chłopców.:szok: U nas w rodzinie prawie same dziewczyny. I niemowlaków też nie ma. My pierwsi z takiej najbliższej rodziny będziemy miec dziecko. Moja mama miała 2 córki, więc raczej z "obsługą" chłopaka mi nie pomoże:(

Ewelina specjalnie pokazałam swojemu M zdjęcie tej "laski" i spytałam co myśli o niej. Cytuję: "weź jaka beznadziejna, jakaś niedowartościowana..." Ja też uważam że sama się poniża takim zdjęciem.
Trudno coś Ci radzić bo właściwie nic nie wiemy o Twoim związku. Ja raczej uważam , że romansu między nimi jeszcze nie ma, ale bronienie jej przez męża jest niepokojące. Skoro mąż nie iwdzi jaka ona jest beznadziejna to trzeba mu to uświadomić. Faceci są prości i wszystko trzeba im wytłumaczyć.
A potem starałabym się skupić męża na sobie i na dziecku. Zainteresuj go sobą i Waszą rodziną. No ale tak jak pisałam wcześniej nic o WaS nie wiem.
Ja uważam , że warto walczyć o małżeństwo dla dobra dzieci i swojego. No ale tego trzeba chccieć. Psychologom nie ufam:sorry:.

Co do napletka. Jak się Igorek urodził kazali ściągać. Potem wtyczne podobno się pozmieniały i kazali nie ruszać:crazy:. Jak jest teraz nie wiem.

dziewczyny mamy chłopców- jak się myje nie ściąga mu się napletka???bo w ogóle u takiego malucha jest co ściągać??:-)

co do chusteczek to ja planuję(zobaczymy czy dam radę) myć wodą z mydłem i wacikiem a jak większa "awaria" to pod kran

Nie !!! nie wolno sciagac napletka

A co do "obslugi" dziewczynek: nie wolno rozchylac warg sromowych i delikatnie przeciera sie wacikiem z woda unikac chusteczek:)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry