reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

reklama
hey Wam ! :)
Asteria ale super, że już z malutką w domu;) Fajne święta będziecie mieli:-)
Wróciłam z urzędu pracy ( a mam tam daleko) i brzuch boli okrutnie:( teściu zrobił mi rybkę, płakać mi się chciało jak ją niosłam. A kot mi wywalił ze stołu wszystko i podarła reklamówki:wściekła/y: Nie mam siły tego sprzątać. Dzisiaj z rana krzyczałam na nią, bo fajną zabawę sobie znalazła - opieranie się o choinkę i patrzenie jak leci na podłogę:wściekła/y:
Czytałam wasze posty o świętach i rodzince. Ja wychowywałam się głównie z babcią i dziadkiem od urodzenia ( mama ciągle pracowała a ojciec w delegacjach) i dlatego mam lepszy kontakt z dziadkami. Mój ojciec do dzisiaj za granicą i jest dwa razy w roku w PL. Z racji tego, że mamy identyczne charakterki i swoje honory, nie dogadujemy się, w sumie nie rozmawiamy ze sobą od dawna :) mama jak to mama, póki nie słyszę co u ojca, to rozmawiamy. Nie lubię świąt u nich, bo ja jestem przyzwyczajona do mojej babci. Ona też mnie traktuje z dziadkiem jak córkę ( ma 12 wnuków, ale ja czuję się wyjątkowa:-)) Trochę mi smutno, że to pierwsza wigilia bez dziadków, a kombinuje już żeby w niedzielę nie jechać do rodziców, ale to wiąże się z tym, że nie pójdę do babci:-(
Wkurzają mnie moi starzy, bo nie mamy ślubu i nas oboje traktują jak nie rodzinę, mimo dziecka. Z mamą już nie gadam, bo wręcz kazała MI na wigilię przyjechać SAMA:wściekła/y: więc ograniczam kontakty., tak jak mój D. z teściami i w sumie mi z tym dobrze. Moja teściowa to też kawał jędzy, ale z nią mam od 5 lat lepszy kontakt niż z moją mom. Ona nigdy nie traktowała mnie, jak kogoś obcego.
Wybaczcie, za te żale, ale dzisiaj wściekam się i musiałam gdzieś to napisać:-)

Justyś gdzie jak nie tutaj na BB, chciałaś wylać swoje żale? Co do kontaktów ojciec - córka to ja też mam słabe, bardziej z mamą jestem związana. Ta Twoja kotka to niezłe zajęcia sobie znajduję, heh ale też bym się zdenerwowała na nią..

Hej, ja znów nie mogłam spać dzisiaj. A po tym jak D. wyszedł do pracy, to już w ogóle bezsenność mnie dopadła. Planuję dzisiaj zrobić ostatnie przedświąteczne porządki, potem tylko na ile będę mogła to pomogę mamie w kuchni i spokojnie będę przeżywać Święta. Uwielbiam tą atmosferę :-) U nas to takie prawdziwe rodzinne Święta.

Asteria super, że nareszcie wrócisz do domu :-D

Wszystkim mamusiom życzę miłego dnia!

Jostyna, gratulacje z powodu zaliczonej sesji:-)
Adak, trzymaj się kochana i leż, leż, leż!!
Asteria, cieszymy się razem z Tobą:-)
JustyS, dobrze, że z dziadkami ci się układa. I nie martw się, teraz tworzysz już swoją własną rodzinę. Co za różnica czy z ślubem czy bez..

reklama
Do góry