reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2012

reklama
Strzyga no normalnie bym cie teraz wyściskała.....boczkiem, bo brzuchy przeszkadzają:-D. dzieki za artykuł i wszystko jasne. Aż mi ulżyło:-), w koncu to 1/3 ceny wózka:-D:-D:-D:-D:-D:-D

nazwałabym to raczej "wacikowe"- bo starczy na waciki......

Jestem zmęczona, ale nie chce mi się spać.. więc w między czasie wysłałam formularz z tym zgłoszeniem do OFE co by mnie ZUS nie wyrolował i sam mi nie wybrał funduszu.
Powiem Wam jedno na temat polityki prorodzinnej naszego kraju.. chcą żeby ktoś robił na emerytury, ale nie dają możliwości do zakładania rodziny - to chore.
Przy ostatniej wizycie u lekarza pytałam się o zaświadczenie do becikowego, pielęgniarka powiedziała że dopiero po urodzeniu dziecka wydają.. więc czekamy.

ale nie piszą czy to jest 85 tyś, brutto na całą rodzinę, bo wtedy to wcale nie tak dużo jak pracują dwie osoby. Jeżeli to brutto towychodzi dochód 4426zł na rodzinę netto, przy dwóch pracujących osobach to myślę, że wiele z nas przekroczy ten próg :wściekła/y:

Bakalia a Ty pracowałaś przed ciążą czy też pracujesz jeszcze?

Bo o OFE słyszałam tyle, że mój mąż ma na pewno. Mnie jeszcze nic nie przyszło i nie wiem, przyjdzie jak nie pracuje?

85 na łebka już kiedyś o tym rozmawiałysmy ;) Nie pamietam, która wkleiła link. A z 7 strony w sumie jak ktoś ma dochod powyżej 85 na łebka to moze i słusznie ze nie dostaje becikowego. Bez przesady to ma byc pomoc a nie bonus za potomka. Wiem wiem zaraz bedzie lincz ale gdybym miala powyzej 85 rocznie nie wzielabym i kilku moich znajomych tak zarabiajacych nie wzieło. A że nie mam, ba razem nie mamy chetnie sie zaopiekuje ta kasa ;)

85 na łebka już kiedyś o tym rozmawiałysmy ;) Nie pamietam, która wkleiła link. A z 7 strony w sumie jak ktoś ma dochod powyżej 85 na łebka to moze i słusznie ze nie dostaje becikowego. Bez przesady to ma byc pomoc a nie bonus za potomka. Wiem wiem zaraz bedzie lincz ale gdybym miala powyzej 85 rocznie nie wzielabym i kilku moich znajomych tak zarabiajacych nie wzieło. A że nie mam, ba razem nie mamy chetnie sie zaopiekuje ta kasa ;)
Dokładnie, już prowadziłyśmy o tym dyskusję chyba zaraz po expose premiera:D.

kurna:wściekła/y: prosta rzecz- jednorazowa zapomoga- a tak namieszane że ni w ząb skumać....i o to chyba im chodzi:wściekła/y:

Pewnie, ja juz dawno mówiłam że dla bogatych to te pieniądze nie powinny iść. Ale że dopiero "na trzecie dziecko" to jest chamstwo. Mimo ze jakby co to ja sie łapię:-p

Ostatnia edycja:
reklama
Asiuk - stanowczo boczkiem - ja już od jakiegoś czasu przodem przytulam się jak usłużny chińczyk - zgięta w pół :p

My jak do tej pory na całość wyprawki wydaliśmy może 500 złotych (została nam jeszcze pościel, która wyjdzie nas ok. 200 złotych za dwa komplety), większość rzeczy dostałam czy to od przyjaciółki, czy to od mamy po najmłodszym bracie. Odeszły nam dzięki temu wydatki właśnie typu wózek. Dlatego dla mnie ten 1000 "jednorazowej zapomogi" to bardzo dużo - jeszcze trzysta zostanie dla nas ;)

Do góry