reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

reklama
Faktycznie takie badania były robione i tak wypadły wyniki i wnioski:-D. Ale przecież są wyjątki:-D

---------------

a becikowe nam itak przysługuje nawet ze urodzimy po 1 stycznia 2012 ??? Bo już "im" nie wierze.
Najsmieszniejsze że ja miałam pierwszą wizytę w 11 tyg ciązy, bo przed 8 nie ma sensu tak mi mówił gin, a nie było terminów też tak na już.

Ostatnia edycja:
Bo nowe prawo wchodzi-Tusk zarządził że dopiero na trzecie dziecko...... od 1 stycznia 2012.
No ale prawo nigdy nie działa wstecz- taka zasada, ale cholera ich wie jak będa mogli nas oskubać to to zrobią wbrew powszechnym zasadom.:wściekła/y:

ale macie piękne choinki.... ehh
ja tu w Belgii nie mogę znaleźć żywej, a na sztuczną 40 euro to mi trochę szkoda na jeden raz

a mój mąż dziś na spotkaniu rodzinnym, mi się na szczęście udało wywinąć i zostałam jako niania do trójki siostry dzieci :-D, ale za to ślęczę nad grantem. Czy Wy też jesteście takie wyprute intelektualnie? :szok:

Asiuk a nie przypadkiem ulga czy tam zasiłek? Bo czytam i czytam się doczytać nie umiem, żeby od 3 dziecka ;P.

Tak, polityka prorodzinna w naszym kraju to polityka antyrodzinna. Wiem, masło maślane, ale tak jest :/

Donia np ostatnio namawiałam zaprzyjaznionego geja do wynajęcia surykatki celem urodzenia dziecka ;p. Popatrzył na mnie i zapytał " dlaczego sądzisz, że chce mieć dziecko jakiegoś gryzonia?" ;p A ja kompletnie nie wiedziałam o co mu chodzi. Mniej więcej po 5 minutach załapałam co powiedziałam. Tak IQ spadło mi jakoś 5krotnie;p

reklama
Oceanica :-) :-) :-) cieszę się, że nie jestem jedyna

a co do polityki prorodzinnej to ja sobi pokombinowałam z obu krajów, z Polski mam 24 tyg. macierzyńskiego (w Blegii max 12), a z Belgii pociągnę becikowe (1000e) i darmowe szczepionki. Ale żebym była zachwycona tym krajem to nie powiem... :no: brudno mi tu jakoś i śmierdzi nie po mojemu ;-)

Do góry