reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2012

reklama
Faktycznie takie badania były robione i tak wypadły wyniki i wnioski:-D. Ale przecież są wyjątki:-D

---------------

a becikowe nam itak przysługuje nawet ze urodzimy po 1 stycznia 2012 ??? Bo już "im" nie wierze.
Najsmieszniejsze że ja miałam pierwszą wizytę w 11 tyg ciązy, bo przed 8 nie ma sensu tak mi mówił gin, a nie było terminów też tak na już.

Ostatnia edycja:
Bo nowe prawo wchodzi-Tusk zarządził że dopiero na trzecie dziecko...... od 1 stycznia 2012.
No ale prawo nigdy nie działa wstecz- taka zasada, ale cholera ich wie jak będa mogli nas oskubać to to zrobią wbrew powszechnym zasadom.:wściekła/y:

ale macie piękne choinki.... ehh
ja tu w Belgii nie mogę znaleźć żywej, a na sztuczną 40 euro to mi trochę szkoda na jeden raz

a mój mąż dziś na spotkaniu rodzinnym, mi się na szczęście udało wywinąć i zostałam jako niania do trójki siostry dzieci :-D, ale za to ślęczę nad grantem. Czy Wy też jesteście takie wyprute intelektualnie? :szok:

Asiuk a nie przypadkiem ulga czy tam zasiłek? Bo czytam i czytam się doczytać nie umiem, żeby od 3 dziecka ;P.

Tak, polityka prorodzinna w naszym kraju to polityka antyrodzinna. Wiem, masło maślane, ale tak jest :/

Donia np ostatnio namawiałam zaprzyjaznionego geja do wynajęcia surykatki celem urodzenia dziecka ;p. Popatrzył na mnie i zapytał " dlaczego sądzisz, że chce mieć dziecko jakiegoś gryzonia?" ;p A ja kompletnie nie wiedziałam o co mu chodzi. Mniej więcej po 5 minutach załapałam co powiedziałam. Tak IQ spadło mi jakoś 5krotnie;p

reklama
Oceanica :-) :-) :-) cieszę się, że nie jestem jedyna

a co do polityki prorodzinnej to ja sobi pokombinowałam z obu krajów, z Polski mam 24 tyg. macierzyńskiego (w Blegii max 12), a z Belgii pociągnę becikowe (1000e) i darmowe szczepionki. Ale żebym była zachwycona tym krajem to nie powiem... :no: brudno mi tu jakoś i śmierdzi nie po mojemu ;-)

Do góry